Karalienės Elizabeth II sūnėnas skelbia apie dar vienas karališkosios šeimos skyrybas

Britų karalienės Elizabeth II sūnėnas Davidas Armstrongas-Jonesas ketina skirtis, pirmadienį paskelbė atstovas.

 Davidas Armstrongas-Jonesas ketina skirtis.<br> PA/Scanpix nuotr.
 Davidas Armstrongas-Jonesas ketina skirtis.<br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 9:08 AM

Tai antras per savaitę pranešimas apie planuojamas skyrybas karališkojoje šeimoje.

58 metų D. Armstrongas-Jonesas, karalienės velionės sesers princesės Margaret sūnus, ir jo 49 metų žmona Serena susituokė 1993 metais.

„Snoudono grafas ir grafienė draugiškai sutarė, kad jų santuoka baigėsi ir kad jie išsiskirs, – sakė poros atstovas. – Jie prašo spaudos gerbti jų ir jų šeimos privatumą.“

Grafas yra pirmas žmogus eilėje į sostą tarp netiesioginių karalienės įpėdinių. Tuo metu, kai gimė, jis buvo penktasis eilėje į sostą, o dabar yra 21-asis.

Profesinėje srityje kaip Davidas Linley žinomas Snoudono grafas yra baldų gamintojas, anksčiau buvo aukciono „Christie's“ pirmininkas.

Pora turi du vaikus: 20 metų Charlesą ir 17 metų Margaritą.

Naujienos apie skyrybas pasirodė Elizabeth II vyriausiam vaikaičiui Peteriui Phillipsui ir jo žmonai Autumn praėjusį antradienį paskelbus, kad nebegyvena kartu ir planuoja išsiskirti.

42 metų P. Phillipsas ir jo kanadietė žmona dalysis dviejų savo dukterų globa ir abu liks gyventi Glosteršyre Anglijos pietvakariuose.

P. Phillipsas yra monarchės dukters princesės Anne ir jos pirmojo vyro Marko Phillipso sūnus, vyriausias iš aštuonių karalienės vaikaičių.

Jis neturi jokio karališkojo titulo ir nevykdė jokių pareigų karališkosios šeimos vardu, todėl negauna jokių pajamų iš valstybės iždo.

Kai gimė, jis buvo penktas žmogus eilėje į sostą, bet dabar yra tik 15-tas.

Santuokų byrėjimas pridėjo daugiau bėdų garsiausiai Jungtinės Karalystės šeimai. Apie skyrybas paskelbta princui Harry ir jo žmonai amerikietei Meghan praėjusį mėnesį atsisakius karališkųjų pareigų ir nusprendus siekti finansinės nepriklausomybės bei persikraustyti į Kanadą.

Lapkritį nuo karališkųjų pareigų atsitraukė ir Elizabeth II antrasis sūnus princas Andrew, kilus visuomenės pasipiktinimui dėl jo draugystės su JAV lytiniu nusikaltėliu Jeffrey Epsteinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.