Princui Philipui – 99-eri: paviešinta naujausia nuotrauka su Elizabeth II

Bakingamo rūmai pranešė, kad birželio 10-ąją Jungtinės Karalystės karalienės Elizabeth II vyras, princas Philipas švenčia gimtadienį. Jam suėjo 99 metai.

 Elizabeth II ir Philipas.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir Philipas.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir Philipas.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir Philipas.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-06-10 11:51, atnaujinta 2020-06-10 11:53

Rūmai paviešino pačią naujausią, praėjusią savaitę darytą karalienės ir princo nuotrauką.

Jie pozuoja ne kur kitur, o prie Vindsoro pilies. 

2017-aisiais princas Philipas, oficialiai išėjęs į pensiją, dienas leidžia Sandrigamo kotedže. Per paskutinį savo gyvenimo laikotarpį Elizabeth II sutuoktinis turėjo didelį norą: baigti savo 65 metus trukusią viešųjų įsipareigojimų tarnybą.

Nuo to laiko karalienei Elizabeth II kasdien trūksta jos artimiausio patarėjo. Parėmusi savo sutuoktinio norą Jos Didenybė dažnai jį lankė ir kasdien su juo kalbėjosi telefonu. Ir dabar, siaučiant koronaviruso pandemijai, ji nedelsdama sraigtasparniu atskrido pas sutuoktinį.

Šis karalienės Elizabeth II poelgis rodo, koks ypatingas buvo ir yra šios poros ryšys ir toks liks, kol jie bus gyvi. Princas Philipas – Elizabeth II gyvenimo žmogus. Vienas. Jokiam kitam vyrui ji nejautė tokių gilių jausmų.

Jau būdama 13-os Lilibet, – taip monarchę vadina artimi šeimos nariai, – lankydamasi „Royal Naval College“ Dartmute įsižiūrėjo tuo metu 18-metį kadetą. Visa kita – jų meilės istorija.

Dabar Vindzoro pilyje sutuoktiniai beveik visą dieną praleidžia kartu. Princas Philipas būna šalia karalienės ir jos darbo kabinete. Sutuoktinis padėjo jai parengti istorinį kreipimąsi į britų tautą.

Monarchė siekė nuraminti Jungtinės Karalystės gyventojus dėl globalios koronaviruso pandemijos ir paskatinti juos laikytis visų svarbiausių priemonių virusui pažaboti. Privačioje Vindzoro pilies parko dalyje sutuoktiniai dažnai išeina pasivaikščioti ir džiaugiasi pražydusiais narcizais.

Draugiją jiems palaiko du paskutiniai dorgių (korgių ir taksų mišrūnai) veislės šunys. Daugiau nei 30 metų buvusi mylimiausia Jos Didenybės palyda korgių veislės keturkojai jau guli šunų kapinėse. Paskutinis vėžiu sirgęs korgis Willow iki paskutinės dienos gyveno Vindzoro pilyje. Kad mylimas augintinis nesikankintų, karalienė priėmė sprendimą jį užmigdyti. Willow pakastas Vindzoro pilies teritorijoje. Sutuoktiniai daug kalbasi. Viena pagrindinių šio meto temų – anūko princo Harry (35 m.) išsišokimai, kurių pareigingasis princas Philipas apskritai nesupranta.

Tokių pokalbių metu atsiskleidžia ir Jos Didenybės sutuoktinio didis talentas. Jam nuolat pavyksta prajuokinti savo žmoną, net ir tada, kai jai norisi verkti. Nors karalienė negali pritarti viešai žinomiems liūdnai pagarsėjusiems sutuoktinio pareiškimams, privačiai jai linksma. Tokiu būdu jie atsigauna nuo tokių problemų kaip „Megxit“. Dėl savo sutuoktinės princas Philipas kai ką paliko Norfolke.

Ten „Wood Farm Cottage“ jis mielai sėdėjo prie molberto, netrukdomas valandų valandas tapė gamtovaizdžio akvareles. Jos Didenybės sutuoktinis daug laiko skyrė ir savo mėgstamiausiam pomėgiui – skaitymui, pirmiausia istorinių knygų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.