Norvegijos princesė – apie savo mylimąjį šamaną: „Jis buvo vaizduojamas kaip melagis“

JAV prasidėjusi ir iki šiol per pasaulį vilnijanti antirasistinių protestų banga nepaliko nuošalyje Norvegijos princesės Marthos Louise (48 m.), draugaujančios su juodaodžiu šamanu Dureku Verrettu (45 m.).

Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>NTB/„Scanpix“ nuotr.
Martha Louise iki pažinties su D.Verrettu mažai suprato apie rasizmą.<br>NTB/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 11, 2020, 9:11 AM

Norvegijos karaliaus Haraldo V (83 m.) ir karalienės Sonjos (82 m.) duktė Martha Louise, ketvirtoji eilėje į Norvegijos sostą po brolio Haakono (46 m.) ir jo vaikų, pareiškė, kad santykiai su juodaodžiu šamanu D.Verrettu padėjo jai geriau suprasti rasizmo problemą.

Princesė, kuri pernai atsisakė karališkojo titulo, pabrėžė, kad iki pažinties su Dureku neturėjo supratimo, kaip yra paplitęs rasizmas.

Komentuodama įvykius Jungtinėse Valstijose, kuriose juodaodžio piliečio mirtis dėl policijos perteklinių veiksmų sukėlė masinius neramumus ir pogromus, Martha Louise savo paskyroje socialiniame tinkle rašė: „Būdama šamano Dureko draugė aš išėjau paspartintą kursą apie tai, kaip vyrauja baltieji ir kaip aš sąmoningai ir pasąmoningai maniau ir elgiausi tamsiaodžių žmonių atžvilgiu.“

Princesė taip pat pasiskundė, kad nuo to laiko, kai pradėjo susitikinėti su D.Verrettu, dauguma draugų nebepasitiki ja.

Kai kurie atsisakė su D.Verrettu sveikintis manydami, kad jis ja manipuliuoja arba susitikinėja tik dėl pinigų.

„Jis buvo vaizduojamas kaip melagis, keliantis grėsmę mano šeimai ir man“, – pridūrė princesė.

Martha Louise, karaliaus Haraldo V ir karalienės Sonjos vienintelė duktė, sulaukė negailestingos kritikos, kai pranešė, kad juodu su D.Verrettu rengiasi bendram mokamam paskaitų ciklui „Princesė ir šamanas“.

Šeima nesutiko, kad karališkasis titulas figūruotų tokiame kontekste, ir pareikalavo iš Marthos Louise jo atsisakyti.

Atitiko kirvis kotą

Fizioterapeuto išsilavinimą turinti Martha Louise jau seniai domisi alternatyviąja medicina, mistika, anapusiniu pasauliu, sielų persikėlimu.

Ji yra parašiusi kelias knygas apie angelus, buvo įsteigusi dvasinį centrą, kurį Norvegijos žiniasklaida pašaipiai vadino „angelų mokykla“: jame vykdavo gydymo meno, skaitymo ir lietimo pratybos.

Teigiama, kad princesė taip pat geba bendrauti su gyvūnais ir angelais.

Martha Louise anksčiau 15 metų buvo ištekėjusi už rašytojo Ari Behno ir dėl šios santuokos atsisakė teisių į Norvegijos sostą. Su juo susilaukė trijų dukterų, bet galiausiai 2017-ųjų gruodį išsiskyrė. 2019-ųjų Kalėdų dieną A.Behnas nusižudė. Teigiama, kad dėl ilgalaikės depresijos.

Klientai – ir garsenybės

Koks vyras užkariavo princesės širdį dabar?

Šamanas Durekas „Instagram“ tinkle apie save informuoja: „Evoliucinis inovatorius, sielos įsilaužėlis, moterų teisių ir galimybių plėtros lyderis, žmogaus teisių gynimo aktyvistas.“

Jis – šeštos kartos šamanas, kurio šaknys Haityje.

Gimė Sakramente, bet yra Los Andželo vaikas.

Jo tėvas – verslininkas ir Septintosios dienos adventistas. Bet kaip tik motina, kurios gyslomis teka norvegų ir indų kraujas, buvo sūnaus dvasinio augimo varomoji jėga.

Savo šamaniškąją dovaną atradęs dar darželinuko amžiuje nuo 12-os jis 15 metų mokėsi iš šamanų Balyje, Vakarų Afrikoje, Izraelyje, baigė holistinės terapijos mokyklą ir turi medicinos laipsnį.

Tačiau jo kelias nebuvo toks jau lygus – anksčiau Durekas yra prisipažinęs, kad perėjo sudėtingą laikotarpį, kupiną „vakarėlių, narkotikų ir alkoholinių gėrimų“. Socialiniuose tinkluose jis prisistato kaip biseksualas.

Kaip įrodinėjo britų laikraščio „The Telegraph“ bendradarbė Anna Maxted, pati dalyvavusi D.Verretto seanse, jis iš tiesų valdo neįtikėtiną energetiką ir yra vedlys į žmogaus dvasinį pasaulį, bendrauja su mirusiųjų dvasiomis, kad perduotų jų patarimą, taip pat nukreipia gydomąją energiją.

Tarp Kalifornijoje gyvenančio šamano klientų – daug garsenybių, pavyzdžiui, aktorės Gwyneth Paltrow, Selma Blair, Nina Dobrev, Rosario Dawson.

Ieškodami harmonijos ir laimės į jį kreipiasi politikai ir generaliniai direktoriai.

Paslaugų kainos svyruoja nuo 400 iki 1000 dolerių.

Martha Louise su šamanu susipažino pas bendrus pažįstamus 2018-ųjų pabaigoje ir iš karto suprato radusi giminingą sielą.

Pranešė per instagramą

Oficialiai naują mylimąjį princesė pristatė per savo paskyrą „Instagram“ tinkle praėjusių metų gegužę. Norvegijoje naujiena tapo skandalu.

Martha Louise ir D.Verrettas pradėjo bendrauti praėjusi porai metų po princesės skyrybų su A.Behnu.

Šalia fotografijos su Dureku princesė parašė: „Kai sutinkate savo antrąją pusę, jūs tai suprantate. Man teko laimė sutikti savąją.

D.Verrettas pakeitė mano gyvenimą, kaip ir daugelio. Jis man padėjo suprasti: nesavanaudiška meilė šioje planetoje išties yra.“

Aplankė prieš pat karantiną

Nauja kritikos banga princesę užgriuvo prieš kelis mėnesius, kai ji aplankė savo mylimąjį Los Andžele likus vos dviem dienoms iki visuotinio karantino įvedimo Norvegijoje.

Į kelionę ji pasiėmė dukteris – 16-metę Maud Angelicą, 14-metę Leah Isadorą ir 10-metę Emmą Tallulah. D.Verrettas puolė ginti Marthos Louise: „Mes mylime vienas kitą ir ta proga norime švęsti. Ar tai nusikaltimas? Žmonėms geriau nusiteikti meilei, o ne neapykantai.“ (LR)

Princesės mylimasis buvo įsimylėjęs vyrą

Iki pažinties su Martha Louise, kaip išsiaiškino „Daily Mail“ žurnalistai, šamanas Durekas aštuonerius metus palaikė ryšius su vyru.

Su buvusiu mylimuoju – masažuotoju Hanku Greenbergu – Durekas susipažino 2007 metais, išsiskyrė 2015-aisiais.

Duodamas interviu laikraščiui „Daily Mail“ apie savo buvusį vaikiną H.Greenbergas sakė: „Jis labai talentingas ir aš tikiu jo misija, kad meilė – tai atsakymas į visus klausimus.

Bet aš juo nebepasitikiu. Labai mylėjau Dureką ir linkiu jam visokeriopos sėkmės, tačiau daugiau neturiu ką apie jį pasakyti.“

Gyvendami kartu vyrai drauge vedė sveikatingumo kursus „Dangus ir žemė“.

Beje, Durekas niekada neslėpė turėjęs santykių su vyru.

„Nelaikau savęs gėjumi arba biseksualu. Aš tiesiog ieškojau tikrosios meilės“, – tikino jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.