Harrisonas Fordas vėl vaidins Indianą Džounsą

Holivudo legendai Harrisonui Fordui – beveik aštuoniasdešimt, tačiau jis dar ne per senas dar kartą užsidėti plačiabrylę nuotykių ieškotojo Indianos Džounso fetro skrybėlę.

Harrisonas Fordas vėl vaidins Indianą Džounsą.<br> Scanpix nuotr.
Harrisonas Fordas vėl vaidins Indianą Džounsą.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2020, 4:27 PM

Žiniasklaidos ir pramogų bendrovės „Disney“ pranešimas, kad 2022-aisiais turėtų pasirodyti penktasis ir paskutinis Indianos Džounso nuotykių sagos filmas, penktadienį sukėlė tikrą šurmulį socialiniuose tinkluose.

„Rengiamės kitai, paskutinei „Indianos Džounso“ daliai“, – ketvirtadienį per „Disney“ surengtą investuotojų dienos pristatymą sakė kino studijos „Lucasfilm“ prezidentė Kathleen Kennedy.

„Suprantama, pats Indis – Harrisonas Fordas – sugrįš ir užbaigs šio legendinio personažo kelionę“, – sakė ji ir pridūrė, kad juosta bus pradėta filmuoti 2021 m. pabaigoje, o ekranus pasieks 2022 metų liepą.

Naująjį filmą režisuos Jamesas Mangoldas – kino režisierius, sukūręs juostą apie lenktynes „Le Manas '66. Plento karaliai“ ir paskutinįjį „Iksmenų“ sagos „Ernis“ filmą „Loganas“.

Iš pradžių planuota, kad paskutinį sagos apie Indianą Džounsą filmą režisuos pirmuosius keturis sukūręs Stevenas Spielbergas, tačiau šis vadeles atidavė J. Mangoldui ir projekte dalyvaus kaip vienas iš prodiuserių.

Pirmąkart archeologo nuotykio ieškotojo vaidmenį H. Fordas, kuriam dabar – 78-eri, suvaidino 1981 metų filme „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“. Vos prieš kelerius metus jis buvo išgarsėjęs visame pasaulyje Hano Solo vaidmeniu originaliajame „Žvaigždžių karų“ filme.

Po trejų metų kino teatruose pasirodė „Indiana Džounsas ir lemties šventykla“, o 1989-aisias – „Indiana Džounsas ir paskutinis kryžiaus žygis“. Pastarajame Indianos tėvo vaidmenį sukūrė legendinis britų aktorius Seanas Connery.

Praėjus beveik 20 metų buvo sukurtas ketvirtasis filmas – „Indiana Džounsas ir krištolo kaukolės karalystė“. Juosta sutraukė daug žiūrovų į kino sales, tačiau susilaukė kritikos.

Apie planus sukurti penktąjį filmą „Disney“ pirmą kartą pranešė 2016 metais. Filmas turėjo būti išleistas 2019-aisiais, tačiau projektas buvo atidėtas dėl kūrybinių nesutarimų tarp S. Spielbergo, scenaristų ir prodiuserių.

Vėliau Holivudo filmų kūrimo tvarkaraštį pakoregavo koronaviruso pandemija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.