Viskas apie skandalingąjį M. Markle ir princo Harry interviu: nuo slaptų vedybų iki rasizmo

Pasaulį sudrebino neeilinis interviu: JAV televizijos žvaigždė Oprah Winfrey kalbėjosi su princu Harry ir Meghan Markle. Ji po sutuoktuvių netgi galvojo apie savižudybę ir užsiminė apie rasizmą karališkojoje šeimoje.

 Meghan Markle ir princas Harry.<br> PA Wire/ PA Images/ Scanpix nuotr.
 Meghan Markle ir princas Harry.<br> PA Wire/ PA Images/ Scanpix nuotr.
M.Markle ir princas Harry atviram interviu ryžosi praėjus metams nuo tada, kai jiedu atsisakė visų savo įsipareigojimų bei privilegijų Bakingamo rūmuose.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
M.Markle ir princas Harry atviram interviu ryžosi praėjus metams nuo tada, kai jiedu atsisakė visų savo įsipareigojimų bei privilegijų Bakingamo rūmuose.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-13 10:38

Garsioji pora atviram pokalbiui ryžosi praėjus metams nuo tada, kai 39-erių M.Markle ir karalienės Elizabeth II anūkas 36-erių Harry atsisakė savo įsipareigojimų bei privilegijų Bakingamo rūmuose, persikėlė už Atlanto ir pareiškė, kad nuo šiol savarankiškai užsidirbs pragyvenimui.

2020-ųjų pradžioje jiems buvo visiškai nutraukta karališkosios šeimos finansinė parama. Harry sakė, jog jis turėjo pinigų, kuriuos paliko jo motina princesė Diana.

Likus keletui valandų iki interviu pasirodymo CBS televizijoje pranešta, kad Bakingamo rūmai tai vertina kaip karo paskelbimą karališkajai šeimai.

O M.Markle pabrėžė, kad daugiau negyvens baimėje: „Nesuprantu, kaip jie galėjo tikėtis, kad po viso šio laiko mes tylėsime.“

„Lietuvos rytas“ pateikia svarbiausias M.Markle ir princo Harry interviu dalis.

Apie slaptas vestuves

M.Markle ištekėjo už Harry likus trims dienoms iki viešos vestuvių ceremonijos, kuri vyko 2018 m. gegužės 18 d. Šv.Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje. Jaunuosius sutuokė Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby. Į iškilmes, kurias transliavo televizija, buvo pakviesta daugiau nei 1,2 tūkst. svečių.

Prieš tai vykusioje privačioje ceremonijoje, pasak M.Markle, jos ir Harry šeimų nariai nedalyvavo – tik Anglikonų bažnyčios galva J.Welby.

Sasekso kunigaikštiene tapusi amerikietė paaiškino: „Norėjome sudaryti sąjungą tarp mūsų.“

Apie karališkosios šeimos požiūrį ir mintis apie savižudybę

Anot M.Markle, karališkoji šeima vertė ją susilaikyti nuo viešo kalbėjimo, tiesiog „nutildė“.

Paklausta, ar tylėjo savo noru, ar tai buvo vyro giminės spaudimas, ji atsakė: „Pastarasis.“

Kol pora nusprendė atsisakyti karališkųjų pareigų, M.Markle ne kartą galvojo apie savižudybę: „Aš tiesiog nenorėjau gyventi. Tai buvo labai aiški, reali ir bauginanti nuolatinė mintis.“

M.Markle pagalbos kreipėsi į „instituciją“, tačiau ši atsuko nugarą. „Tu į rūmus negali tiesiog išsikviesti taksi ir išvykti į ligoninę“, – tąsyk išgirstus žodžius pacitavo M.Markle.

Pasak moters, apie tai buvo gėda prisipažinti savo vyrui, bet ji suvokė, kad „jei neprisipažinsiu, padarysiu tai“.

Tačiau Sasekso kunigaikštienė pabrėžė, kad karališkosios šeimos nariai skiriasi „nuo žmonių, kurie valdo šią instituciją“.

Anot M.Markle, jos santykiai su Elizabeth II buvo geri.

Apie karališkosios šeimos išgyvenimus dėl jos vaiko odos spalvos

Kai M.Markle, kurios tėvas – baltaodis, o motina – afroamerikietė, laukėsi pirmagimio Archie (jis gimė 2019 m. gegužės 6 d.), kai kurie karališkosios šeimos nariai buvo susirūpinę vaiko odos spalva.

„Tais mėnesiais, kai laukiausi, kalbėjomės, kad mūsų vaiko saugumas nebus užtikrinamas, jam nebus suteiktas titulas, taip pat būta būgštavimų, ar jo oda bus labai tamsi. Tai sužinojau iš Harry, apie tai su juo šnekėjosi šeima“, – sakė M.Markle, neįvardijusi konkrečių asmenų, nes kitaip padarytų jiems „rimtos žalos“.

Princas Harry taip pat neminėjo pavardžių – tik pasakė, kad ši situacija jį šokiravo, o detalių niekada neatskleis.

Pora papasakojo, kad kitas jų vaikas bus mergaitė, gimsianti vasarą. „Turėti vaikų – vieną arba du – nuostabu. Tačiau mes turime berniuką, o dabar bus ir mergaitė. Ko dar galima norėti?“ – sakė Harry.

Apie šeimos reakciją į sprendimą atsisakyti karališkųjų pareigų

Kažkuriuo metu Harry tėvas sosto įpėdinis princas Charlesas nustojo kalbėtis su savo jaunesniuoju sūnumi.

„Kai mes persikėlėme į Kanadą, tris kartus šnekėjausi su močiute ir dukart – su tėvu. Paskui jis neatsiliepė į mano skambučius ir paprašė visa tai (sprendimą atsisakyti karališkųjų pareigų. – Red.) išdėstyti raštu“, – interviu sakė Harry.

Jis mano, kad tėvas bendrauti liovėsi dėl to, kad Harry pats ėmėsi tvarkyti savo gyvenimą: „Man taip reikėjo pasielgti dėl mano šeimos. Labai liūdna, kad iki to buvo prieita, bet turėjau ką nors daryti dėl savo psichikos sveikatos, dėl savo žmonos ir dėl Archie.“

Dabar, anot Harry, jis su tėvu vėl pabendrauja, bet jųdviejų santykiuose „yra kur padirbėti“.

„Bet tikrai nieko nesigailime. Mūsų gyvenimas – nuostabus, turime gražų namą ir nuostabią šeimą.

Aš taip didžiuojuosi savo žmona. Be jokių abejonių – ji mane išgelbėjo“, – sakė princas.

Apie Harry santykius su kitais savo šeimos nariais

Princo teigimu, jis myli tėvą, bet yra nusivylęs Charleso reakcija ir dėl santykių problemų: „Jaučiuosi išties nusivylęs, nes jam pačiam teko išgyventi kai ką panašaus.

Jis žino, kas yra skausmas. Įvyko labai daug blogo.“

Kalbėdamas apie savo vyresnįjį brolį Kembridžo kunigaikštį Williamą Harry pareiškė, kad jie „kartu perėjo pragarą“: „Mūsų bendra patirtis, bet skirtingi keliai.“

Harry pridūrė, kad jo santykiai su močiute Elizabeth II tikrai geri ir jis pagarbiai vertina jos sprendimus. Anot princo, pastarąjį pusmetį jis su Anglijos karaliene bendravo dažniau „negu per kelerius ankstesnius metus“. (LR)

M.Markle tėvas: „Dukra sutirštino spalvas“

Su dukra nebendraujantis M.Markle tėvas Thomas Markle’as (nuotr.) pareiškė, kad pora per interviu perlenkė lazdą kalbėdama apie rasizmą Bakingamo rūmuose: „Spėju ir tikiuosi, kad tai buvo tik koks nors kvailas kažkieno klausimas apie tai, kokia bus kūdikio oda.“

„Jie gerokai persistengė su šiomis istorijomis. Derėjo palaukti, atsižvelgiant į karalienės ir princo Philipo amžių“, – sakė 76-erių Th.Markle’as. Elizabeth II yra 94-erių, jos vyras 99-erių Philipas guli ligoninėje po širdies operacijos.

Tėvą nuliūdino dukters pasakojimas, kad ji galvojusi apie savižudybę: „Jei būčiau žinojęs, kad ji turi psichologinių problemų, būčiau pasisiūlęs padėti.“ Vis dėlto Th.Markle’as pridūrė, kad dukra ignoravo savo šeimą JAV ir tikrai neturi į ką kreiptis.

Th.Markle’as išsiskyrė su Meghan motina Doria Ragland dar tada, kai būsimoji kunigaikštienė buvo vaikas.

Karalienę nuliūdino išgirstos naujienos

Bakingamo rūmai paskelbė, kad Elizabeth II (nuotr.) nuliūdino iššūkiai, su kuriais teko susidurti princui Harry ir M.Markle. Monarchė rimtai vertina jų pareiškimus apie rasizmą karališkojoje šeimoje.

„Nors kai kurie prisiminimai gali skirtis, šeima juos spręs privačiai. Harry, Meghan ir Archie visada bus mylimi šeimos nariai“, – teigiama po interviu išplatintame rūmų pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.