Princai Harry ir Williamas jausmingai pagerbė savo senelį princą Philipą

Didžiosios Britanijos princai Williamas ir Harry pirmadienį jausmingai pagerbė savo senelį princą Philipą, kurio mirtis pirmą kartą suvienijo brolius po šeimą apėmusių vaidų.

Jungtinės Karalystės princai Harry, Philipas ir Williamas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės princai Harry, Philipas ir Williamas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2021, 7:29 PM

Princas Harry, pirmą kartą sugrįžęs į Jungtinę Karalystę po to, kai atsisakė karališkosios šeimos nario pareigų ir su žmona Meghan persikėlė gyventi į Šiaurės Ameriką, pavadino princą Philipą „tarnybos, garbės ir puikaus humoro jausmo žmogumi“.

„Seneli, ačiū už tavo tarnybą, už tavo atsidavimą Senelei ir už tai, kad visada buvai savimi“, – sakė Sasekso kunigaikštis, pavadindamas dažnai tiesmuką savo senelį „barbekiu meistru, geraširdiškų juokelių legenda ir šelmiu iki pabaigos“.

Harry vyresnysis brolis Williamas, antras eilėje į karališkąjį sostą po savo tėvo princo Charleso, sakė, kad Philipo gyvenimą „apibūdino tarnyba – savo šaliai ir Sandraugos šalims, savo žmonai ir karalienei, ir mūsų šeimai“.

„Man trūks Senelio, bet aš žinau, kad jis norėtų, kad mes tęstume darbą“, – pridūrė jis.

JK parlamentas, viena diena anksčiau grįžęs po Velykų atostogų, kad pagerbtų 73 metus šalia ilgiausiai šalį valdančios monarchės Elizabeth II buvusį princą Philipą, posėdį pradėjo tylos minute.

Atskiri Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos parlamentai taip pat surengė specialius posėdžius.

Po trumpos pertraukos atnaujinama visoje šalyje kitą mėnesį vyksiančių vietos rinkimų kampanija, sustabdyta po princo mirties.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas – ir pats garsėjantis netikėtais pajuokavimais – priminė keletą gerai žinomų princo Philipo faux pas, bet patikino, kad velionis Edinburgo kunigaikštis paprasčiausiai norėjo „pramušti ledus“ kai kuriuose pompastiškuose renginiuose.

B.Johnsonas taip pat kalbėjo apie Philipo „dosnią paramą“ karalienei.

Pasak jo, Elizabeth II sutuoktinis per savo Edinburgo kunigaikščio apdovanojimo programą „palietė milijonų“ jaunų žmonių gyvenimus, jis taip pat buvo vienas pirmųjų aplinkos apsaugos puoselėtojų.

Pačiam Philipui nebūtų užtekę kantrybės išklausyti visas tas panegirikas, sakė B.Johnsonas, bet „jis pavertė šią šalį geresne vieta ir už tai būsimos kartos jį prisimins su dėkingumu ir malonumu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.