JAV atlikėjas R. Kelly pripažintas kaltu dėl seksualinio išnaudojimo

Žymus JAV reperis R. Kelly pripažintas kaltu dėl seksualinio išnaudojimo.

 R. Kelly.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R. Kelly.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-27 22:42, atnaujinta 2021-09-27 23:03

JAV dainininkas R Kelly pripažintas kaltu dėl to, kad per du dešimtmečius seksualiai išnaudojo moteris ir vaikus.

Vyras bus nuteistas gegužės 4 dieną, jis kalės iki gyvenimo pabaigos.

„Grammy“ apdovanotam dainininkui buvo pareiškti keturi kaltinimai lytine prievarta sunkinančiomis aplinkybėmis, du kaltinimai lytine prievarta panaudojant jėgą, du kaltinimai lytiniu smurtavimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir tris kaltinimai lytiniu smurtavimu sunkinančiomis aplinkybėmis prieš auką, kuriai tuo metu buvo nuo 13 iki 17 metų.

Dėl keturių kaltinimų lytine prievarta sunkinančiomis aplinkybėmis gresia įkalinimo iki 30 metų bausmės. R. Kelly taip pat buvo pateikta 10 kaltinimų lytiniu smurtavimu sunkinančiomis aplinkybėmis prieš keturias moteris, kurių trys įtariamų nusikaltimų metu buvo nepilnametės. Nauji kaltinimai, regis, yra susiję su viena auka, kuri teismo dokumentuose vadinama inicialais „J. P.“

Neaišku, ar tai vienas iš keturių anksčiau dainininką apkaltinusių asmenų, kuris teismo dokumentuose vadinamas tais pačiais inicialais. Kaip rodo dokumentai, pirmieji aštuoni kaltinimai yra susiję su įtariamais incidentais, įvykusiais nuo 2010 metų sausio 1-osios iki tų metų sausio 31-osios. Trys kiti kaltinimai susiję su įtariamais nusikaltimais, įvykdytais nuo 2009 metų gegužės 1-osios iki 2010 metų sausio 31-osios.

Be kitų dalykų, prokurorai įtaria, kad R. Kelly panaudojo jėgą arba grasino ją panaudoti, kad priverstų auką lytiškai santykiauti arba atlikti jam oralinio sekso aktą. Tuo metu mergina buvo nepilnametė, todėl senaties terminas kaltinimams pateikti yra ilgesnis – 20 metų po jos 18-ojo gimtadienio.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.