Karalienė Elizabeth II naktį praleido ligoninėje

Karalienė Elizabeth II vieną naktį praleido ligoninėje, kur jai buvo atliekami tyrimai po to, kai ji buvo priversta atšaukti šią savaitę turėjusį įvykti vizitą į Šiaurės Airiją, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.

Elizabeth II.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Elizabeth II.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 Elizabeth II.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Elizabeth II.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Elizabeth II.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Elizabeth II.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-10-22 09:12, atnaujinta 2021-10-22 09:22

„Laikydamasi gydytojų patarimo kelias dienas pailsėti, karalienė trečiadienį po pietų atvyko į ligoninę atlikti preliminarių tyrimų, o šiandien (ketvirtadienį) per pietus grįžo į Vindzoro pilį ir yra geros nuotaikos“, – sakoma pareiškime.

Jungtinės Karalystės naujienų agentūra „Press Association“ pranešė, kad kelionė į ligoninę buvo laikoma paslaptyje, nes tikėtasi, kad ji bus trumpa, taip pat siekiant apsaugoti 95 metų monarchės privatumą.

Pasak agentūros, nakvynė ligoninėje buvo dėl „praktinių priežasčių“.

Bakingamo rūmai išplatino pranešimą, kai šią žinią pranešė bulvarinis laikraštis „The Sun“.

Anot „The Sun“, buvo nuspręsta, kad karalienė liks nakvoti privačioje Karaliaus Eduardo VII ligoninėje Londone centre, nes buvo per vėlu vykti atgal į Vindzoro pilį, esančią už 42 kilometrų.

Monarchė jau anksčiau gydyta šioje klinikoje, kurioje paprastai teikiama medicinos pagalba karališkosios šeimos nariams. 2013 metais Elizabeth II čia gydyta dėl gastroenterito. Tąsyk karalienė taip pat nakvojo ligoninėje.

2003 metais ligoninės chirurgai monarchei nuo veido pašalino mažus nepiktybinius odos darinius ir atliko kelio operaciją, o 1982-aisiais pašalino protinį dantį.

Karalienės velionis vyras princas Philipas (Filipas) nuo vasario vidurio keturias savaites buvo gydomas šioje ligoninėje dėl ankstesnės širdies ligos ir infekcijos. Jis mirė balandį, likus kelioms savaitėms iki savo 100-ojo gimtadienio.

Pranešama, kad Elizabeth II, ilgiausiai valdanti britų monarchė, savo tėvą karalių Jurgį VI soste pakeitusi 1952 metais, ketvirtadienį popiet jau buvo prie savo darbo stalo.

Ketvirtadienį karalienė turėjo dalyvauti ekumeninėse pamaldose Armos mieste, skirtose 100-osioms Šiaurės Airijos įkūrimo metinėms.

Tačiau trečiadienį ryte Bakingamo rūmai pranešė, kad monarchė „nenoriai sutiko su gydytojų rekomendacija ateinančias kelias dienas pailsėti“.

Šis sprendimas nesiejamas su koronavirusu. Pranešta, kad Elizabeth II ilsisi Vindzore.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.