Kim Kardashian padėjo pabėgti 30 Afganistano sportininkių su šeimomis

Socialinių tinklų žvaigždė Kim Kardashian (41 m.) jau seniai žinoma ne tik dėl skandalų. Kaip praneša „Reuters“, garsenybė nuo Talibano rėžimo padėjo pabėgti jaunoms Afganistano futbolo žaidėjoms ir jų šeimoms.

 K.Kardashian.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
 K.Kardashian.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-25 16:52

Neseniai vykusioje moterų išgelbėjimo misijoje taip pat dalyvavo „Leeds United“ futbolo klubo savininkas Andrea Radrizzani, pabėgimo iniciatorė – buvusi Afganistano moterų nacionalinės futbolo komandos programų ir renginių direktorė, organizacijos „Girl Power Organization“ įkūrėja Khalida Popal (34 m.).

Į Didžiąją Britaniją buvo atskraidinta 30 futbolo žaidėjų kartu su šeimomis, iš viso išgelbėta 130 žmonių. K.Kardashian padengė skrydžio išlaidas.

Talibanas Afganistano teritoriją užėmė dar rugpjūčio mėnesį. Pasikeitęs politinis rėžimas kaip mat įvedė griežtus apribojimus moterims: joms buvo liepta nešioti visą kūną dengiančius apdarus, buvo uždrausta rodyti serialus, kuriuose jos vaidina, taip pat moterims buvo uždrausta sportuoti.

Reaguodami į įvykius iš Afganistano pabėgo nemažai gyventojų.

Šios šalies jaunių futbolo komanda, prie kurios išgelbėjimo ir prisidėjo K.Kardashian, kurį laiką prieblobsčio prašė Pakistane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.