Karalienė Elizabeth II po nerimą sukėlusios COVID-19 sugrįžo į darbą

Karalienė Elizabeth II , praėjusią savaitę dėl COVID-19 turėjusi atšaukti savo susitikimus, antradienį surengė dvi virtualias audiencijas, pranešė Bakingamo rūmai.

Elizabeth II.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Elizabeth II.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-01 15:12, atnaujinta 2022-03-01 15:39

Susirūpinimas 95 metų monarchės sveikata augo nuo vasario 20-osios, kai jai testais buvo patvirtinta COVID-19. Koronavirusas aptemdė jos rekordinio 70 metų valdymo jubiliejaus minėjimo pradžią.

Tačiau rūmų antradienio pranešimas rodo, kad ji dabar jaučiasi pakankamai gerai ir gali dalyvauti susitikimuose. Iš savo namų Vindzoro pilyje ji bendravo su naujaisiais Andoros ir Čado ambasadoriais.

Praėjusią savaitę karalienė atšaukė panašius susitikimus su naujais ambasadoriais dėl jai pasireiškusių, kaip pranešta, nesunkių COVID-19 simptomų.

Diplomatinis priėmimas šios savaitės trečiadienį, kuriame turėjo dalyvauti Elizabeth II, buvo atšauktas patarus užsienio reikalų sekretorei Liz Truss, dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Bakingamo rūmai sakė, kad neteiks atnaujinamos informacijos dėl valstybės vadovės sveikatos, bet patvirtinimas, kad ji vėl imasi savo pareigų, bus laikomas teigiamu ženklu.

Pernai spalį po ligoninėje dėl nenurodomų tyrimų praleistos nakties, patarus gydytojams, karalienė turėjo sumažinti savo darbo krūvį.

Nuo to laiko ji retai rodosi viešumoje.

Kaip praneša Jungtinės Karalystės žiniasklaida, karalienė yra pasiskiepijusi pilna vakcinos nuo koronaviruso doze.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.