Karalienė Elizabeth II paaukojo pinigų pabėgėliams iš Ukrainos

Karalienė Elizabeth II prisidėjo prie aukotojų, skiriančių lėšų Ukrainos pabėgėliams, ketvirtadienį pranešė pagrindinių Jungtinės Karalystės labdaros organizacijų aljansas.

Elizabeth II<br>Scanpix/SI nuotr.
Elizabeth II<br>Scanpix/SI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 9:51 PM

Ekstremalių situacijų komitetas (DEC), atstovaujantis JK Raudonajam Kryžiui ir 14 kitų organizacijų, padėkojo karalienei „už dosnią auką“ Ukrainai.

Labdaros organizacijos paskelbė kreipimąsi, kuriuo siekiama surinkti lėšų padėti ukrainiečiams, bėgantiems nuo Rusijos sukelto karo tiek pačioje šalyje, tiek kaimyninėse šalyse, į kurias plūsta daugybė pabėgėlių.

Labdaros organizacijos ir jų vietiniai partneriai teikia maistą, vandenį, pastogę ir medicininę pagalbą.

Reaguodama į kreipimąsi JK vyriausybė skirs iki 20 mln. svarų sterlingų.

ITV karališkasis korespondentas Chrisas Shipas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad karalienė paaukojo iš savo asmeninių pajamų.

95 metų monarchė, šiemet švenčianti savo valdymo 70-metį, ketvirtadienį vaizdo ryšiu iš Vindzoro pilies surengė virtualią audienciją su dviem naujai paskirtais diplomatais.

Antradienį ji atnaujino viešus pasirodymus, kuriuos buvo atšaukusi, nes susirgo COVID-19.

Ji paaukojo ukrainiečiams pinigų po to, kai jos vyriausias sūnus ir sosto įpėdinis princas Charlesas šią savaitę pasmerkė Rusijos invaziją kaip „išpuolį prieš demokratiją... prieš atvirą visuomenę, prieš pačią laisvę“.

Charleso vyresnysis sūnus princas Williamas su žmona Catherine taip pat nusiuntė asmeninę paramos žinutę Ukrainos žmonėms ir prisiminė susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir jo žmona 2020 metais.

Atsakydamas V. Zelenskis „Twitter“ tinkle parašė, kad yra „dėkingas“, jog „jie palaiko mūsų šalį ir remia mūsų drąsius piliečius“.

Williamo jaunesnysis brolis princas Haris ir jo žmona Meghan praėjusį penktadienį savo labdaros organizacijos „Archewell“ interneto svetainėje rašė: „Mes palaikome Ukrainos žmones“, o Rusijos invaziją pavadino „tarptautinės ir humanitarinės teisės pažeidimu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.