Rusijos ir Ukrainos nepageidaujama paskelbta Svetlana Loboda sukėlė skandalą Latvijoje

Rusakalbė Ukrainos dainininkė Svetlana Loboda (39 m.), 2009-aisiais išrinkta atstovauti Ukrainą „Eurovizijos“ dainų konkurse, vykusiame Maskvoje, sukėlė skandalą dėl labdaros koncerto Latvijoje.

Svetlana Loboda<br>Soc. tinklo nuotr.
Svetlana Loboda<br>Soc. tinklo nuotr.
S.Loboda.
S.Loboda.
Svetlana Loboda<br>Scanpix/AP nuotr.
Svetlana Loboda<br>Scanpix/AP nuotr.
Svetlana Loboda<br>Stop kadras.
Svetlana Loboda<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 3:48 PM, atnaujinta Mar 29, 2022, 3:04 PM

Kovo 26 dieną vietos valdžia ir savanoriai Rygos centre surengė labdaros koncertą Ukrainos pabėgėliams paremti „Padėk man pakilti“.

Renginio išvakarėse į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtraukta S.Loboda pasidarė plakatą, įklijavo jame savo nuotrauką ir pasiskelbė pagrindine dalyve bei kone organizatore. Feisbuke ji parašė: „Kartu su vaikais“. Ligoninės fondas, Latvijos prezidentas ir pirmoji šalies ponia, mes rinksime lėšas humanitarinei pagalbai visiems, kurie buvo priversti persikelti į Latviją“.

Tikrieji organizatoriai žvaigždės prodiuseriams pasakė, kad niekas jos neleis į sceną. Tačiau tai dar nebuvo istorijos pabaiga.

Anot portalo unian.net, S.Loboda išplatino netikrą informaciją, kad koncertas buvo atšauktas „dėl oro sąlygų“.

Dieną prieš Rygoje tikrai pūtė stiprus vėjas, tačiau renginys vis tiek vyko uždarose patalpose ir buvo atšaukta tik jo lauke numatyta dalis, kad nekiltų pavojus publikai.

„Koncerto organizatoriai nusprendė neįtraukti dainininkės pasirodymo į šio renginio programą, atsižvelgdami į jo ilgametę veiklą Rusijoje ir Rusijai, tuo metu, kai Kremlius vykdė Ukrainos Krymo ir Donbaso okupaciją“, – feisbuke pranešė Ukrainos ambasada Latvijoje.

Šis indicentas atkreipė Aukščiausiosios Rados žodžio laisvės komiteto patarėjos Olgos Červakovos dėmesį. Pro jos akis nepraslydo į „juodąjį“ sąrašą įtrauktos dainininkės poelgis.

„Renginio išvakarėse į „juodąjį“ sąrašą įtraukta antiukrainietiškos pozicijos dainininkė išgalvojo netikrą plakatą, įklijavo jame savo nuotrauką ir pasiskelbė pagrindine dalyve bei organizatore, o feisbuke parašė: „Kartu su vaikais“. Tikrieji renginio organizatoriai yra Ligoninės fondas, Latvijos prezidentas ir pirmoji šalies ponia. Mes visi rinksime lėšas humanitarinei pagalbai visiems, kurie buvo priversti persikelti į Latviją“, – nuomone dalijosi O. Červakova.

 

S.Loboda, kuri aktyviai gastroliavo Rusijoje po Krymo aneksijos ir įsiveržimo į Donbasą, taip pat atsidūrė nepageidaujamų asmenų sąraše Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.