Žvali ir laiminga: karalienė Elizabeth II atvyko į žirgų šou

Nors dar antradienį Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II (96 m.) nedalyvavo parlamente, kur turėjo sakyti kalbą, tačiau penktadienį „Royal Windsor Horse Show“ praleisti nė neketino! Ir nėra to padariusi pastaruosius 79 metus. Teigiama, kad tai mėgstamiausias karalienės festivalis.

 Elizabeth II.<br> Scanpix nuotr.
 Elizabeth II.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-13 19:27, atnaujinta 2022-05-13 19:32

Karalienė šypsojosi, o rausva lūpų dažų spalva suteikė veidui žvalumo. Tiesa, daktaras jos didenybei patarė vengti ilgo stovėjimo bei ilgų pasivaikščiojimų, tad Elizabeth II žirgų šou stebėjo sėdėdama savo „Range Rover“ keleivio sėdynėje.

Pirmąją renginio dieną, kuri buvo ketvirtadienį, karalienė vis tik praleido. Šiame šou dalyvauja ir asmeniniai karalienės arkliai. Šiais metais jų 14.

„Royal Windsor Horse Show“ taip pat mėgo ir karalienės vyras princas Philipo, kuris mirė praėjusių metų balandį, sulaukęs 99 metų, todėl dalyvavimas šiandien bus ir skaudus, ir laimingas jų 73 metų santuokos prisiminimas.

Karalienė Elizabeth II dėl garbaus amžiaus ir prastos sveikatos rečiau dalyvaujanti viešuose renginiuose. Neseniai pranešta, kad ji nedalyvaus ir šios vasaros karališkosiose sodo šventėse. Kiekvieną vasarą pakviestiems visuomenės nariams Bakingamo rūmų sode Londono centre surengiama iki trijų švenčių, o dar viena šventė vyksta Holirudo rūmuose Edinburge. Nuo 1952 metų, kai Elizabeth II tapo karaliene, kasmet rengiamose jos sodo šventėse pabuvojo daugiau kaip 1,45 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.