Ispanijoje Shakirai gresia aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė

Ispanijos prokurorai penktadienį pareiškė sieksiantys daugiau nei aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmės pasaulinei muzikos superžvaigždei Shakirai, kai ji atmetė susitarimą dėl kaltinimų mokesčių slėpimu.

Shakira.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Shakira.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2022, 9:25 AM

Barselonos prokurorai taip pat pareikalaus beveik 24 mln. eurų baudos iš 45 metų dainos „Hips don’t Lie“ dainininkės, kurią jie kaltina nuo Ispanijos mokesčių inspekcijos nuslėpus 14,5 mln. eurų pajamų, uždirbtų nuo 2012 ir 2014 metų.

Daugiau nei 60 mln. albumų pardavusi Shakira trečiadienį atmetė susitarimą dėl ieškinio, per savo advokatus pareiškusi, kad yra „visiškai įsitikinusi savo nekaltumu“, ir nusprendė perduoti bylą teismui, būdama „tikra“, kad jos nekaltumas bus įrodytas.

Oficialus kreipimasis į teismą dar nepaskelbtas, bylos nagrinėjimo data nenustatyta.

Shakiros, vienos žymiausių atlikėjų pasaulio muzikos pramonėje, teisininkai tvirtina, kad susitarimas vis dar įmanomas, kol neprasidėjo joks teismo procesas.

Prokurorai teigia, kad Shakira persikėlė į Ispaniją 2011 m., kai tapo vieši jos santykiai su „FC Barcelona“ gynėju Gerardu Pique, tačiau iki 2015 m. išlaikė oficialią mokesčių rezidenciją Bahamuose. Birželį du vaikus turinti pora paskelbė apie išsiskyrimą.

Trečiadienį žvaigždė kritikavo prokuratūrą „visiškai pažeidžiant jos teises“ ir pasitelkiant „piktnaudžiavimo metodus“. Ji tvirtino, kad prokurorai „primygtinai reikalauja pinigų, uždirbtų per jos tarptautines gastroles ir laidoje „The Voice“, kurioje ji teisėjavo Jungtinėse Valstijose, kai „dar negyveno Ispanijoje“.

Shakira dalyvavo dainavimo konkurse 2013–2014 metais. Jos advokatai sako, kad iki 2014 m. didžiąją dalį pinigų ji uždirbo iš tarptautinių gastrolių, tik 2015 m. persikėlė gyventi į Ispaniją ir įvykdė visus mokestinius įsipareigojimus. Ji tvirtina Ispanijos mokesčių inspekcijai sumokėjusi 17,2 mln. eurų ir „daug metų neturinti skolų iždui“.

Shakira buvo minima tarp kitų viešų asmenų, kai 2021 m. nutekinus finansinius dokumentus, žinomus kaip „Pandoros popieriai“, paaiškėjo, kad jų turtas susijęs su ofšorinėmis sąskaitomis.

Triskart „Grammy“ laureatės Shakiros, kurios muzikoje maišosi Lotynų Amerikos, arabų ir roko ritmai, dainos „Hips don't Lie“, „Whenever, Wherever“ ir „Waka Waka“ – oficiali 2010 m. pasaulio futbolo čempionato daina, tapo pasauliniais hitais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.