Mirė dainininkė, filmo „Briliantinas“ žvaigždė Olivia Newton-John

Eidama 74-uosius metus mirė britų kilmės australų dainininkė, filmo „Briliantinas“ žvaigždė Olivia Newton-John, praneša BBC. Ne vienus metus ji kovojo su vėžiu.

 Olivia Newton-John ir Johnas Travoltas 1978-aisias.<br> CAP/scanpix nuotr.
 Olivia Newton-John ir Johnas Travoltas 1978-aisias.<br> CAP/scanpix nuotr.
  Olivia Newton-John.<br> Sipa/scanpix nuotr.
  Olivia Newton-John.<br> Sipa/scanpix nuotr.
  Olivia Newton-John.<br> Reuters/scanpix nuotr.
  Olivia Newton-John.<br> Reuters/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 9, 2022, 8:04 AM, atnaujinta Aug 9, 2022, 9:22 AM

Olivios gyvybė užgeso ramiai, nuosavoje rančoje, Kalifornijoje. Iki pat mirties žvaigždė buvo apsupta artimų šeimos narių.

Britų kilmės australų dainininkė ir aktorė geriausiai išgarsėjo suvaidinusi filme „Briliantinas“ (Grease, 1978 m.), kuris ligi šiol laikomas vienu sėkmingiausių kada nors sukurtų kino miuziklų. Jame Olivia vaidino kartu su aktoriumi Johnu Travolta.

Olivia Newton-John Aktorė sulaukė komercinės sėkmės kaip kantri dainininkė ir visame pasaulyje pardavė milijonus įrašų.

2018-aisiais Olivia yra sakius, kad niekuomet nepamirš tos saulėtos 2013-ųjų gegužės dienos, kai automobiliu lėkė iš Santa Barbaros į Los Andželą pas seserį, kuriai buvo nustatytas agresyvios formos galvos smegenų vėžys.

„Kelyje įvyko avarija, man teko staigiai stabdyti, saugos diržas stipriai įsirėžė į petį“, – 2018-aisiais pasakojo moteris Australijos TV laidai „Sunday Night“.

Kai po kelių dienų ant kūno O.Newton-John aptiko nedidelį gumbą, jį palaikė tik sužeidimu, patirtu per avariją. Vis dėlto ji kreipėsi į gydytoją. Medikų išvada pribloškė: atsinaujino krūties vėžys, kurį O.Newton-John buvo įveikusi prieš 21 metus.

Sukrėsta žinios aktorė užsisklendė. Tik kai 2017-aisiais metais vėžys vėl stipriai išplito (metastazių aptikta ir nugaroje), ji ryžosi prabilti viešai.

„Kai tik pagalvoju apie ligą, apima didžiulė baimė. Žinoma, stengiuosi vyti niūrias mintis šalin, bet ne visada pavyksta, nes esu tik žmogus. Laimė, kad mano vyras visada yra šalia, jis – tikras ramstis (su prodiuseriu Johnu Easterlingu aktorė susituokė 2008 m. – Red.) Tikiu, kad nugalėsiu vėžį. Tai mano tikslas“, – yra pasakojusi moteris.

Žiūrovų numylėtinė vėžį bandė įveikti spindulių ir natūralia terapija. Iš valgiaraščio ji išbraukė cukrų, todėl dar labiau sulyso.

Be to, O.Newton-John vartojo kanapių aliejų.

„Mano vyras iš kanapių išgauna marihuaną. Kalifornijoje legalu tam tikrus kanapių kiekius auginti medicinos tikslais. Johnas gamina tinktūras, padedančias slopinti skausmą, todėl lengviau užmiegu.

Esu laiminga, kad gyvenu valstybėje, kurioje tai teisėta, ir turiu vyrą, išmanantį, kaip galima panaudoti augalus“, – anksčiau pasakojo O.Newton-John ir tuomet prisipažino svajojanti, kad ir kitose šalyse su vėžiu kovojantys žmonės kuo greičiau galėtų laisvai vartoti kanapių produktus.

Gimtajame Melburne aktorė buvo įkūrusi vėžio terapijos centrą ir jam kasmet skirdavo dalį savo pajamų.

Savo karjerą aktorė ir dainininkė pradėjo 1963 metais. Ji buvo laikoma aštuntojo dešimtmečio superžvaigžde. Olivia Newton-John dainavo įvairaus stiliaus dainas – pop, kantri, disko muzikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.