Vos tik mirus karalienei Elžbietai II, Harry stipriai kivirčijosi su Karoliu III dėl M. Markle: atsisakė pietauti, nespėjo į lėktuvą

Karališkai artimas šaltinis „The Sun“ prabilo apie princo Harry ir karaliaus Karolio III konfliktą Elžbietos II mirties dieną. To priežastis – Karolis III paprašė Harry nesivežti savo žmonos Meghan Markle į Škotiją, kur Balmoralio pilyje užgeso karalienės gyvybė.

 Karolis III, Camilla, Harry, Meghan Markle, Anne, Beatrice.<br> AP/scanpix nuotr.
 Karolis III, Camilla, Harry, Meghan Markle, Anne, Beatrice.<br> AP/scanpix nuotr.
 Princas Harry, princase Anne, karalius Karolis III.<br> Sipa/scanpix nuotr.
 Princas Harry, princase Anne, karalius Karolis III.<br> Sipa/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 12:13 PM

Šaltinis teigė, kad dėl kivirčo su tėvu, princas Harry nespėjo į lėktuvą ir atsisveikinti su močiute – į Balmoralio pilį jis atvyko tik praėjus pusantros valandos po pranešimo apie Elžbietos II mirtį. 

Tą pačią dieną Karolis III pakvietė Harry papietauti. 

Spėjama, kad dėl kivirčo su tėvu princas Harry nespėjo į lėktuvą ir nespėjo atsisveikinti su močiute – į Balmoralą atvyko praėjus pusantros valandos po pranešimo apie jos mirtį. Tą pačią dieną Karolis III pakvietė princa Harry papietauti Birkhalle, kartu su karaliene konsorte Camilla ir princu Williamu.

Tačiau vietoj to, prieš išskrisdamas į Londoną, jis vakarieniavo su princu Edwardu jo žmona Vasekso grafiene Sophie ir princu Andrew.

Harry panoro gauti leidimą į Balmoralio pilį atsivežti Meghan Markle, tačiau po karaliaus Karolio III griežto „ne“, princas taip įsiuto, kad atsisakė vakarieniauti su tėvu ir broliu. Vos tik pasitaikė pirma proga, jis paliko Balmoralio pilį, kad spėtų į skrydį atgal į Londoną.

Nepaisant to, Harry teko kartėlį nuryti – jis dalyvavo budynėse, gedulo renginiuose. 

Tačiau vėliau tarp princo Harry ir jo tėvo Karolio III įsiplieskė naujas konfliktas – šį kartą dėl jo vaikų Archie ir Lilibet titulų. Valdančiojo monarcho anūkai gavo princo ir princesės titulus, tačiau negavo karališkųjų didenybių titulų.

To priežastis- princo Harry vaikai neatliks karališkosios šeimos narių pareigų. Atitinkamai, jie taip pat negaus policijos apsaugos dėl karališkosios šeimos narių.

Nepaisant to, kad princas Harry ir Meghan Markle, anot viešai neatskleistos informacijos, daug kalbėjosi su karaliumi šia tema, Karolis III jų prašymo neįvykdė. Kaip pažymėjo rūmams artimi šaltiniai, princas Harry ir jo žmona labai supyko dėl tokio karaliaus sprendimo.

Netrukus po karalienės Elžbietos II laidotuvių, įvykusių rugsėjo 19-ąją, princas Harry ir Meghan Markle paliko Jungtinę Karalystę, išvyko atgal į JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.