Po sunkios ligos užgeso 66-erių „Volkerio, Teksaso reindžerio“ aktoriaus Clarence‘o Gilyardo gyvybė

Pirmadienį Holivudą apskriejo liūdna žinia – užgeso „Kieto riešutėlio“, „Volkerio, Teksaso reindžerio“ aktoriaus Clarence‘o Gilyardo jaunesniojo gyvybė, praneša CNN. 66-erių aktoriaus gyvybę pasiglemžė sunki liga.

Po sunkios ligos užgeso 66-erių „Kieto riešutėlio“ aktorius Clarence‘o Gilyardo gyvybė.<br> Scanpix/AP nuotr.
Po sunkios ligos užgeso 66-erių „Kieto riešutėlio“ aktorius Clarence‘o Gilyardo gyvybė.<br> Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 11:09 AM, atnaujinta Nov 30, 2022, 11:20 AM

Apie netektį buvo paskelbta Nevados universiteto Las Vegase, kur jis dirbo dailės koledžo docentu, instagramo paskyroje.

„Su giliu liūdesiu dalinuosi šia naujiena“, – socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalintame pareiškime rašė Dean Nancy Uscher. „Mokiniams, kaip ir visiems jį pažinojusiems, jis buvo įkvėpimo šaltinis. Jis turėjo daug nepaprastų talentų ir buvo nepaprastai gerai žinomas universitete dėl savo atsidavimo dėstymui ir profesinių pasiekimų.“

UNLV Vaizduojamųjų menų universiteto kino katedros vedėja Heather Addison įvardijo aktorių kaip „šviesos ir stiprybės šaltinį visiems aplinkiniams“.

„Profesorius Gilyardas visiems buvo šviesos ir stiprybės šaltinis. Kai tik kas nors pasiteiraudavo, kaip jis laikosi, atsakydavo esantis palaimintas, kad gali čia būti.

Iš tikrųjų buvome palaiminti mes, jo kolegos ir studentai, nes mums pasisekė gyvenime jį pažinti. Mylime ir labai jūsų pasiilgsime, profesoriau G“, – rašė ji.

Anapilin iškeliavęs aktorius šiuo amatu susidomėjo po teatro meno studijų Kalifornijos valstybiniame universitete. Pirmąjį vaidmenį 1981-aisiais jis gavo televizijos seriale „Diff'rent Strokes“.

1986 m. C.Gilyardas debiutavo filme „Asai“, kuriame vaidino karinio jūrų laivyno lakūną. 1988-aisiais jis suvaidino programišių Theo filme „Kietas riešutėlis“.

Vėliau sužibėjo seriale „Volkeris, Teksaso Reindžeris“, kuriame vaidino Chucko Norriso herojaus partnerį Jamesą Trivette. Šį vaidmenį jis atliko aštuoniuose sezonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?