Pranešama apie staigią 54-erių Lizos Marie Presley mirtį

Dainininkė ir dainų autorė Lisa Marie Presley, vienintelis rokenrolo legendos Elvis Presley vaikas, ketvirtadienį kelios valandos po to, kai buvo paguldyta į ligoninę, mirė, pranešė jos šeima. Jai buvo 54 metai.

 Lisa Marie Presley.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lisa Marie Presley.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 7:05 AM, atnaujinta Jan 13, 2023, 11:54 AM

L. M. Presley, kuri pasaulinę šlovę pelniusio tėvo šešėlyje gyveno audringą gyvenimą ir dar šią savaitę dalyvavo svarbioje apdovanojimų ceremonijoje, sustojus širdžiai buvo skubiai nuvežta į Kalifornijos ligoninės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių.

„Priscilla Presley ir Presley šeima yra sukrėsta ir sugniuždyta mylimos Lisos Marie tragiškos mirties, – pareiškime sakė šeima. – Jie labai dėkingi visiems už palaikymą, meilę ir maldas, ir prašo privatumo šiuo labai sunkiu metu.“

P. Presley – Lisos Marie motina, kuri šešerius metus iki skyrybų 1973-aisiais buvo kultinio dainininko žmona – pareiškime žurnalui „People“ sakė: „Sunkia širdimi turiu pasidalinti sukrečiančia žinia, kad mus paliko mano nuostabioji dukra Lisa Marie.“

Po žinios apie L. M. Presley mirtį pasipylė gerbėjų ir garsių draugų užuojautos žinutės.

„Mūsų širdys sudaužytos dėl staigios ir sukrečiančios Lisos Marie Presley mirties šįvakar.... To per daug“, – sakė Rita Wilson ir Tomas Hanksas, vaidinę neseniai sukurtame biografiniame filme „Elvis“.

„Lisa, mergaite, man labai gaila. Aš tavęs pasiilgsiu, bet žinau, kad vėl tave pamatysiu“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė aktorius Johnas Travolta.

„Kaip skauda širdį. Tikiuosi, kad ji ilsisi ramybėje tėčio glėbyje“, – tviteryje parašė dainininkė LeAnn Rimes.

„Labai didžiuotųsi“

Garsenybių pasaulio naujienų portalas TMZ pranešė, kad ketvirtadienio rytą Los Andželo priemiestyje Kalabase L. M. Presley „nereaguojančią“ rado namų tvarkytoja.

Los Andželo apygardos ugniagesių departamentas, kuris atsakingas už paramedikų paslaugas, pranešė žiniasklaidai, kad medikai atvyko pas į šeštą dešimtį metų įkopusią moterį, kuriai sustojo širdis, šiek tiek po 10 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku, tačiau nepatvirtino jos tapatybės.

L. M. Presley buvęs vyras Danny Keough, kuris taip pat gyvena tuose namuose, darė jai dirbtinį kvėpavimą, kol atvyko medikai ir nuvežė ją į ligoninę, kur prieš pat mirtį jai buvo dirbtinai sukelta koma, teigė TMZ.

Dar antradienį L.M. Presley ir jos motina P. Presley buvo pastebėtos kartu Beverli Hilse vykusiuose „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose, kuriuose Austinas Butleris (Ostinas Batleris) už pagrindinį vaidmenį biografiniame filme „Elvis“ laimėjo geriausio dramos aktoriaus apdovanojimą.

A. Butleris, kurio vaidmuo pelnė daug pagyrų, dėkojo abiem moterims per savo apdovanojimo atsiėmimo kalbą.

„Ačiū, bičiulės. Ačiū, kad atvėrėte man savo širdį, savo prisiminimus, savo namus. Lisa Marie ir Priscilla, myliu jus amžinai“, – sakė A. Butleris.

Du vakarus prieš tai „Elvio“ kūrimo studijos „Warner Bros“ Los Andžele surengtame renginyje L. M. Presley pasakė trumpą kalbą, kurioje teigė, kad yra „priblokšta šio filmo“ ir kad jos tėvas „labai didžiuotųsi“.

Paveldėtoja

L. M. Presley buvo vienintelė E. Presley atžala.

Anksčiau ji kontroliavo bendrovę „Elvis Presley Enterprises“, bet 2005-aisiais pardavė didžiąją dalį įmonės akcijų privataus kapitalo kompanijai.

Jos rankose liko vila „Graceland“ Memfyje, Tenesio valstijoje, buvusi jos tėvo rezidencija, kurioje jis buvo rastas be sąmonės 1977-ųjų rugpjūtį.

Jis buvo nugabentas į ligoninę, tačiau ten konstatuota, kad dainininkas mirė nuo širdies smūgio.

Toksikologų išvadose nustatyta, kad jo organizme buvo didelis kiekis receptinių vaistų.

L. M. Presley yra išleidusi tris albumus ir buvo aktorės Riley Keough (Raili Kio), vaidinusios filme „Pašėlęs Maksas: įniršio kelias“ (Mad Max: Fury Road), motina.

Be D. Keough, su kuriuo išsiskyrė 1994-aisiais, ji buvo ištekėjusi už Holivudo žvaigždės Nicolo Cage'o (Nikolo Keidžo), dainininko Michaelo Jacksono (Maiklo Džeksono) ir aktoriaus ir kompozitoriaus Michaelo Lockwoodo (Maiklo Lokvudo).

L. M. Presley liko sugniuždyta po sūnaus Benjamino (Bendžamino) savižudybės, įvykusios prieš mažiau nei trejus metus.

TMZ pridūrė, kad jo šaltiniai pabrėžė, kad L. M. Presley mirė ne nuo bandymo nusižudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.