Būdamas 84-erių mirė gruzinų scenos žvaigždė Vachtangas Kikabidzė

Būdamas 84-erių Sakartvele mirė aktorius, dainininkas, režisierius ir visuomenės veikėjas Vachtangas Kikabidzė. Teigiama, kad muzikos legenda turėjo rimtų sveikatos problemų.

 Stop kadras.
 Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 2:35 PM, atnaujinta Jan 15, 2023, 9:34 PM

Liūdną žinią pranešė Sakartvelo televizijos kanalas „Mtavari Arkhi“. Nors atlikėjo mirties priežastis nepaskelbta, teigiama, kad V.Kikabidzė turėjo rimtų sveikatos problemų – jam buvo sutrikusi inkstų veikla. Dėl to žinomas vyras dažnai lankėsi ligoninėje.

Vachtangas Kikabidzė aštuntajame dešimtmetyje tapo žinomas visoje SSRS dėl savo vaidmenų, kuriuos atliko Georgijaus Danelijos filmuose  „Neliūdėk!“, „Mimino“, „Fortūna“. Daug dėmesio sulaukė ir aktoriaus koncertai, kuriuose jis savitu stiliumi atliko dainas iš kino filmų, gruzinų ir rusų romansus.

Tačiau nuo 2008 m. Rusijos ir Sakartvelo karo Kikabidze Rusijoje nekoncertavo. Žinomas vyras taip pat viešai pasmerkė Krymo aneksiją ir Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą 2022 m.

„Būčiau 20 metų jaunesnis, važiuočiau pats kariauti į Ukrainą. Aš gerai šaudau“, – viename iš paskutinių interviu sakė Kikabidzė.

Žinomas vyras buvo vedęs buvusią Operos ir baleto teatro solistę Iriną, su kuria susilaukė dviejų vaikų.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.