Po „Mis Visata“ konkurso prabilusi Rusijos atstovė – apie santykį su ukrainietėmis: „Mums nepavyko“

Šeštadienį Naujajame Orleane vyko grožio konkurso „Mis Visata 2022“ finalas. Įveikusi 83 gražuoles iš kitų šalių, pirmąją vietą užėmė 28-erių amerikietė R‘Bonney Gabriel. Tai – devintas kartas grožio konkurso istorijoje, kuomet „Mis Visata“ karūną laimi atstovė iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Ukrainos ir Rusijos atstovės.<br>lrytas.lt koliažas.
Ukrainos ir Rusijos atstovės.<br>lrytas.lt koliažas.
Viktorija Apanasenko.<br>Scanpix/AP nuotr.
Viktorija Apanasenko.<br>Scanpix/AP nuotr.
 Rusijos atstovė.<br>Scanpix/AP nuotr.
 Rusijos atstovė.<br>Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 10:54 AM, atnaujinta Jan 18, 2023, 12:18 PM

Šių metų konkursas sulaukė ir nemažai kritikos dėl organizatorių sprendimo leisti jame dalyvauti Rusijos atstovei Anai Linnikovai.

Šiuo sprendimu piktinosi ir Ukrainos atstovė Viktorija Apanasenko, kuri aiškią savo poziciją parodė konkurso pusfinalio išvakarėse, kuomet atsisakė stovėti šalia Rusijos atstovės.

Situacijos nekomentavusi Rusijos atstovė Ana Linnikova prabilti nutarė po konkurso. Kaip Rusijos žiniasklaidai pasakojo Ana Linnikova, ji kelis kartus bandė prieiti prie Ukrainos atstovės, tačiau ji kategoriškai atsisakė bendrauti.

„Merginos, turinčios ukrainietiškų šaknų, manęs vengė, todėl mums nepavyko pabendrauti ir geriau pažinti vienoms kitas, nors bandymų iš mano pusės buvo“, – starhit.ru prisipažino A. Linnikova.

Jųdviejų priešprieša jautėsi ir grožio konkurso scenoje. Tiek Rusijos, tiek Ukrainos atstovės pasirodė vilkėdamos tautinius kostiumus. Rusijos gražuolė rinkosi tamsiai raudonos spalvos derinį ir teigė, kad jos tautinio kostiumo tema yra Rusijos imperija.

Ji vilkėjo mini suknelę su perlais ir brangakmeniais, pečius dengė raudono aksomo apsiaustu su pūstomis ranovėmis. Galvą puošė Rusijos imperijos karūna.

„Gana nejautru dėvėti kraujo raudonumo spalvos suknelę, kai paties Kremliaus sukurtame mūšio lauke liejamas ukrainiečių ar net rusų karių kraujas“, – stebėtojų mintimis dalijasi dailyo.in.

Tuo tarpu Ukrainos gražuolė Viktorija Apanasenko įkūnijo arkangelą Mykolą iš kriščioniškų pasakų, kuris yra „Šviesos karys“, nugalintis blogį. Tokį kostiumo tematikos pasirinkimą įkvėpė Rusijos pradėtas karas Ukrainoje.

„Matau daug sugriautų gyvenimų... Bet kiekvieną kartą matau stiprią galią žmonių viduje. Todėl renkuosi kario personą, nes jis parodo, kaip ukrainiečiai dabar kovoja už ateitį, už savo laisvę, už nepriklausomybę, už kiekvieną mūsų žemės colį ir už mūsų istoriją“, – kalbėjo V.Apanasenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.