Pažeminta popžvaigždė Shakira buvusiam vyrui įgelti bando dainomis

Dainininkė Shakira parodė, kaip iširusius meilės santykius panaudoti karjeros šlovei. Muzikos reitinguose į aukštumas šovė tos dainos, kuriose ji žemina savo vaikų tėvą – futbolo garsenybę Gerard’ą Pique.

Kolumbietė dainininkė Shakira savo širdgėlą ir pyktį dėl žlugusios santuokos su futbolo žvaigžde katalonu G.Pique dabar išlieja savo naujose dainose.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Kolumbietė dainininkė Shakira savo širdgėlą ir pyktį dėl žlugusios santuokos su futbolo žvaigžde katalonu G.Pique dabar išlieja savo naujose dainose.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
G.Pique nevengia rodyti savo meilės C.Chiai (kairėje), nepaisant aršios Shakiros ir jos didelio gerbėjų būrio kritikos.<br>„ZUMA Press“/„Scanpix“ nuotr.
G.Pique nevengia rodyti savo meilės C.Chiai (kairėje), nepaisant aršios Shakiros ir jos didelio gerbėjų būrio kritikos.<br>„ZUMA Press“/„Scanpix“ nuotr.
G.Pique tris kartus laimėjo UEFA Čempionų lygą, su Ispanijos rinktine tapo Europos ir pasaulio futbolo čempionu. Šalia – jųdviejų su Shakira sūnūs.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
G.Pique tris kartus laimėjo UEFA Čempionų lygą, su Ispanijos rinktine tapo Europos ir pasaulio futbolo čempionu. Šalia – jųdviejų su Shakira sūnūs.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Santykius su buvusiu vyru Shakira dabar aiškinasi ir dainose, ir teismuose.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Santykius su buvusiu vyru Shakira dabar aiškinasi ir dainose, ir teismuose.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Ispanija

2023-01-31 06:53

Apmaudo, keršto bei pagiežos kupina 45-erių kolumbietės Shakiros ir dešimčia metų jaunesnio katalono G.Pique skyrybų istorija Ispanijoje pasiekė kulminaciją.

Skyrybos Shakirai kainavo daugybę ašarų ir bemiegių naktų, tačiau dabar, po jos naujausios dainos „Music Session #53“, visa šalis išgyvena savotišką katarsį. Toks jausmas, kad ši istorija tapo nemokamu realybės šou ne tik pikantiškų detalių ištroškusiems ispanams.

Net ir tie, kurie iki šiol nebuvo atkreipę dėmesio į karštąją scenos deivę, prisipažįsta, kad bent sykį jau yra skaitę „tos“ dainos žodžius.

Ilgai lauktas Shakiros ir argentiniečių didžėjaus bei prodiuserio Bizarrap kūrinys Ispanijoje buvo išleistas sausio viduryje.

Akivaizdu, kad Shakira vis dar yra įtūžusi ir negali atleisti savo buvusiam vyrui, su kuriuo turi du sūnus: 9-metį Milaną ir 7-metį Sashą.

Žodžiai – vis aštresni

„Music Session #53“ – jau trečia Shakiros daina, skirta G.Pique, kuris pernai lapkričio 5-ąją sužaidė paskutines, 397-ąsias, savo rungtynes „Barcelona“ ir baigė 18 metų trukusią profesionalo karjerą klubuose bei Ispanijos rinktinėje.

Kūrinių tekstai darosi vis aštresni. Pirmą po sudužusios meilės dainą „Te felicito“ („Sveikinu tave“) Shakira sukūrė dar tebegyvendama su G.Pique po vienu stogu.

Pasak skandalingas skyrybas lydinčių gandų, futbolininkas užmezgė meilės istoriją su 24 metų Clara Chia daug anksčiau, negu oficialiai pasuko skirtingais keliais su dainininke.

„Te felicito“ atlikėja kalbėjo užuolankomis: kreipėsi į vyrą, sveikindama su tuo, kad jis puikiai vaidina.

„Kad papildyčiau tave, aš suskilau į gabalus, man sakė, kad tu netikras, bet aš jų neklausiau, sveikinu tave, tu puikiai vaidini, būk ir toliau savo vaidmenyje, šitoks šou tau tinka“, – tiktai dabar Shakiros žodžiai interpretuojami jau skyrybų šviesoje.

Antroje dainoje „Monotonia“ jau tapo akivaizdu, kad Shakira kreipiasi į futbolininką, su kuriuo drauge praleido daugiau kaip 10 metų. Šis kūrinys iškart tapo hitu, vien pirmąją parą sulaukęs 20 milijonų perklausų.

„Monotonia“ tekste Shakira kaltino G.Pique narcisizmu ir pridūrė, kad tai nei vieno, nei kito, o monotonijos kaltė. Kolumbietė dainoje prisipažino vis dar mylinti buvusį vyrą, bet dar labiau mylinti save.

Šios dainos klipe Shakirai išmušama širdis ir ant jos, nukritusios ant žemės, užmina lakuotas vyriškio batas.

Sprogo kaip bomba

Tačiau tiek pašaipos ir strėlių tiesiai į G.Pique ir C.Chios širdį, kiek jų yra naujausioje dainoje, niekas dar nebuvo girdėjęs.

„Music Session #53“ tekstas be jokių užuolankų skirtas skaudžiai įgelti buvusiam vyrui ir jo dabartinei mylimajai.

Shakira sugebėjo sukelti tokį skandalą, kad jau kitą dieną po kūrinio debiuto visi dainos žodžiai mirgėjo didžiausių Ispanijos dienraščių puslapiuose.

Dabar ši Shakiros daina – labiausiai aptarinėjama tema Ispanijoje pradedant nuo mokyklų ir baigiant televizijos ir radijo studijomis.

Apie ją nuomonę reiškia daugybė įžymybių. Vieni smerkia popžvaigždę dėl to, kad ji viešai aiškinasi santykius ir taip kenkia savo vaikams, kiti ją gina ir kritikuoja G.Pique už tai, kad viešumoje rodėsi su meiluže dar gyvendamas šeimoje.

Daina Shakira skleidžia žinią, kad G.Pique neištikimybė sudaužė jos gyvenimą, tačiau tas, kas iš tikro pralaimi kovą ir praranda geriausią moterį, yra buvęs sutuoktinis.

Nuolatinis priekaištas, pyktis, nuodingas ir satyrinis kerštas – taip būtų galima apibūdinti dainos turinį.

Nors vienoje eilučių Shakira tvirtina, kad nelaiko pykčio, nuo pirmų žodžių jos daina trykšta pagieža.

Dainininkė iš karto leidžia suprasti, kad nori kuo greičiau palikti Barseloną ir su futbolininku susijusį ankstesnį gyvenimą.

„Aš jau įsėdau į kitą lėktuvą ir niekad čia nebegrįšiu“, – dainuoja Shakira, o priedainyje atvirai menkina savo buvusį vyrą: „Vilkė, kaip aš, nesu skirta naujokams. Vilkė, kaip aš, nėra skirta tokiems tipams kaip tu.“

Strėlės G.Pique meilei

„Aš tau esu per didinga ir todėl dabar tu esi su sau lygia“, – toliau kolumbietė gelia dabartinei G.Pique meilei C.Chiai. Netrunka pridurti, kad ji kur kas daugiau verta nei „22“, – tikriausiai tiek metų buvo C.Chiai tada, kai Shakira parašė dainos žodžius.

Anot teksto bendraautorio Keityno, ši daina buvo sukurta, kai G.Pique ir Shakira vis dar nebuvo oficialiai išsiskyrę.

„Iškeitei „Ferrari“ į „Twingo“ ir „Rolex“ į „Casio“, – tęsia pašaipas dainininkė.

Nuo tokių automobilių ir laikrodžių firmų palyginimų socialiniai tinklai tiesiog užvirė. Šurmulys persikėlė į verslo pasaulį.

Jau kitą dieną po kūrinio pasirodymo G.Pique į savo biurą – jis vadovauja paties įsteigtai sporto renginių agentūrai „Kosmos“ – atvažiavo kukliu baltu „Renault Twingo“, o „Casio“ gamintojai paskelbė, kad finansuos jo vedamų videožaidimų lygą, ir pasiuntė buvusiam futbolininkui įvairių laikrodžių.

Dainininkė tikina nesitikėjusi, kad jausmus buvusiam vyrui išreiškianti daina akimirksniu taps jos muzikinės karjeros visų laikų garsiausiu hitu.

Shakira, kaip visada, žaidžia su žodžiais ir skiemenimis, o tai jos sekėjus intriguoja ir veda iš proto. Audrą sukėlusioje „Music Session #53“ ji žaidžia su ispanišku žodžiu „Claramente“ (aiškiai), kurį padalinus į dvi dalis „Clara-mente“ gaunamas dabartinės G.Pique draugės vardas.

„Jos veidas atrodo kaip gero žmogaus, bet „Clara-mente“ (aiškiai) nėra tokia, kaip atrodo“, – satyrą žarsto kolumbietė.

Atrodo, kad atlikėja savo dainoje skirti eiles dabartinei G.Pique meilei nusprendė po to, kai ši praėjusią vasarą demonstratyviai vaikštinėjo po futbolininko tėvų sodą ir maudėsi jų baseine, esančiame priešais Shakiros langus.

Atsikerta netiesiogiai

Naujoji futbolininko draugė vos tik pasirodžius „Music Session #53“ socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame šoka pagal ją pašiepiančią muziką. Bet netrukus šį turinį ištrynė.

C.Chia ir taip sulaukia milžiniško žiniasklaidos dėmesio, tačiau G.Pique nevengia rodyti jai savo meilės viešumoje, nepaisant aršios Shakiros ir jos gerbėjų būrio kritikos.

Sklinda gandai, kad futbolininkas susipažino su C.Chia diskotekoje, kurioje tuo metu ji dirbo padavėja.

Dabar jauna moteris studijuoja tarptautinę teisę, dirba modeliu ir pamažu tampa nuomonės formuotoja – tarp G.Pique ir Shakiros liepsnojantis konfliktas sparčiai augina jos „Instagram“ sekėjų būrį.

Be „Casio“ ir „Twingo“, G.Pique oficialiai nieko neatsakė buvusiai savo žmonai. Tačiau vos tik pasirodžius dainai socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje jis pridėjo pieštų jaustukų, simbolizuojančių klounus ir cirką.

Taip pat paplito vaizdo įrašas, kuriame futbolininkas klausosi „Music Session #53“, šaiposi iš buvusios žmonos ir sako: „Tokių dalykų aš klausiausi dvylika metų iš eilės kiekvieną rytą.“

Drumsčia anytos ramybę

Shakira naujoje dainoje neužmiršo ir G.Pique tėvų. Pasirodo, atlikėja kol kas liko gyventi buvusiame šeimos name, kuris yra visai šalia futbolininko tėvų būsto.

Kolumbietė nori kuo greičiau keltis į JAV Majamio miestą – kuo toliau nuo buvusio gyvenimo su „Barcelona“ žvaigžde. Tačiau dainininkę stabdo jos vaikai, kuriems išsivežti į užsienį reikia tėvo sutikimo. Pastarasis siekia, kad sūnūs liktų Barselonoje, ir dėl to pora bylinėjasi teisme.

„Tu man palikai anytą kaip kaimynę, žiniasklaidą prie durų ir skolą mokesčių inspekcijai“, – dainuoja Shakira. Ir priduria, kad visa tai ją tik dar labiau sustiprino, ir dabar „moterys ne verkia, o kala pinigus“.

Beje, Shakira anytai yra parengusi ypatingą triuką, kuris drumsčia G.Pique motinos Montserrat Bernabeu ramybę. Kolumbietė savo balkone pastatė juodą žmogaus dydžio raganą, žiūrinčią tiesiai į kaimynystėje gyvenančių buvusio sutuoktinio tėvų namus.

Nežinia, ar tai kolumbietiškos kultūros šamaniškos pasekmės, bet M.Bernabeu baiminasi, kad toks raganiškumas nebūtų nukreiptas prieš jos ramybę ir sveikatą.

Atrodo, jog buvusi anyta netgi stengėsi papirkti Shakiros namų darbuotojus, kad jie nusuktų raganą į kitą pusę. Bet dainininkė ją nuolat vis atsuka atgal.

Susipažino pasaulio futbolo čempionate

Shakira ir G.Pique susipažino 2010-aisiais pasaulio futbolo čempionato metu Pietų Afrikos Respublikoje, kur gynėjas atstovavo Ispanijos rinktinei, o kolumbietė atliko specialiai šioms pirmenybėms sukurtą dainą „Waka Waka“.

„Buvau pradėjusi manyti, kad Dievo nėra. Bet staiga pasirodė Gerard’as, ir patekėjo saulė“, – apie susitikimą su G.Pique tuomet pasakojo scenos žvaigždė.

Dainininkės ir futbolininko meilė buvo iš pirmo žvilgsnio, apie jų romantiškus santykius nuolat kalbėjo žiniasklaida. Abi žvaigždės gimusios tą pačią dieną, tik Shakira 10 metų vyresnė už G.Pique.

Muzika padeda ištverti sunkumus

Shakira pirmame po skyrybų viešame interviu mados žurnalui „Elle“ yra sakiusi: „Vieną tamsiausių mano gyvenimo valandų muzika man davė šviesą. Muzika – stebuklas, galintis išgelbėti žmones. Muzikos kūrimas man atstoja ėjimą pas psichiatrą.“

Dainininkė pridūrė: „Esu iš tų moterų, kurios svajoja apie amžiną meilę ir neišskiriamą šeimą. Todėl man ši pabaiga itin skaudi. Kai sudužo mūsų meilė, daugybę dienų jaučiausi be jėgų, norėjau tiktai gulėti apsikabinusi vaikus. Buvo dienų, kai turėjau tiesiog susirinkti savo kūno dalis nuo grindų. Kai jausdavausi kaip be kojų, rašydavau dainas ir pasijusdavau stipresnė.“

Shakira atskleidė savo gyvenimo su G.Pique subtilybes: „Viską, ką turėjau, aš sudėjau į šią šeimą. Iki tol gyvenau kaip klajoklė, dirbau ir apsistodavau įvairiose pasaulio šalyse. Pirmaisiais Milano gyvenimo metais vežiojausi jį visur su savimi. Bet kai sūnus pradėjo eiti į mokyklą, supratau, kad klajokliškam gyvenimui atėjo galas. Gerard’as norėjo žaisti futbolą ir laimėti taures. Nustūmiau karjerą į antrą planą ir persikėliau gyventi į Ispaniją. Taip pasielgiau iš meilės.“

Kad Shakira paaukojo karjerą dėl šeiminio gyvenimo, byloja faktas, jog nuo 2017-ųjų net penkerius metus ji nebuvo išleidusi jokio albumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.