Pasibaigus grožio konkursui „Mis Visata 2022“ Rusijos atstovė slapstosi JAV: teigia sulaukusi grasinimų

Po Orleane įvykusio grožio konkurso „Mis Visata 2022“  Rusijos atstovė Ana Linnikova (22 m.) į savo šalį grįžti neplanuoja. Pranešama, jog moteris šiuo metu keliauja po Jungtines Amerikos Valstijas, slepia tikslią savo buvimo vietą, o ją nuolatos lydi apsaugos darbuotojai. 

 Anna Linnikova.<br> AP/ Scanpix nuotr.
 Anna Linnikova.<br> AP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 5:29 PM

Kaip Rusijos žiniasklaidai sakė pati A.Linnikova, į šią šalį ji grįžti nenori dėl grasinimų susidoroti.

„Vienu metu aš buvau ne juokais išsigandusi dėl savo gyvybės, kadangi susilaukiau grasinimų, jog jeigu lipsiu ant „Mis Visata“ scenos, su manimi bus susidorota. Tačiau aš jų nepaisiau ir vis tiek dalyvavau šiame konkurse. Dabar aš keliauju po Ameriką ir dėl saugumo sumetimų negaliu atskleisti savo buvimo koordinačių“, – žiniasklaidai sakė A.Linnikova.

Ji taip pat teigė, jog dėl „neadekvačių fanų“ teko pasisamdyti apsaugos darbuotojus. Šiuo metu A.Linnikova planuoja tęsti modelio karjerą ir yra įsitikinusi, kad jos nesėkmę „Mis Visata“ konkurse lėmė politinės aplinkybės, apie kurias ji pati vengė kalbėti viešai.

Dėl šios priežasties konkurso metu ji susilaukė itin daug kritikos. Didžiausias skandalas renginio užkulisiuose įvyko sausio 14 dieną, kuomet Rusija negailestingai bombardavo Ukrainą ir į gyvenamąjį namą Dnipre pataikiusi raketa pražudė 21 žmogų. Šią dieną vyko konkurso finalas ir Rusijos atstovė lipo ant scenos vilkėdama raudoną suknelę.

Netrukus žmonės socialiniuose tinkluose ėmė reikšti pasipiktinimą dėl tokios spalvos pasirinkimo. Kritikos kirčių ji sulaukė ir iš kitų konkurso dalyvių, kurios akivaizdžiai parodė nenorą bendrauti su Rusijos atstove. Kaip rašoma unian.ua, interviu su Rusijos žiniasklaida metu A.Linnikova teigė, jog konkurso dalyvės su ja elgėsi „rasistiškai“.

Lrytas.lt primena, jog šalies agresorės atstovės dalyvavimas grožio konkurse sukėlė didžiulį internautų pasipiktinimą.

„Šis ir taip pataikūniškas konkursas niekada nenusiplaus gėdos. Rusija neturėtų dalyvauti absoliučiai jokiuose tarptautiniuose konkursuose“,– organizatorių socialinio tinklo paskyroje rašė jie, o A.Linnikovą vadino „Mis Genocidu 2023“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.