Paaiškėjo JAV reperio Coolio mirties priežastis

JAV reperis Coolio, geriausiai žinomas dėl 1995 metų hito „Gangsta‘s Paradise“, pernai mirė atsitiktinai perdozavęs fentanilio, ketvirtadienį pranešė Los Andželo apygardos koroneris.

Coolio.<br> AP/Scanpix nuotr.
Coolio.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 10:42 AM

Muzikantas, „Grammy“ laureatas, kurio tikrasis vardas buvo Artis Leonas Ivey jaunesnysis, mirė 2022 metų rugsėjį draugo namuose Los Andžele.

Mirties momentu, būdamas 59 metų, reperis sirgo širdies liga ir astma, neseniai buvo vartojęs fenciklidino, arba PCP – psichodelinio narkotiko, galinčio sukelti sunkių psichikos ar emocinių sutrikimų, sakoma Los Andželo apygardos koronerio pranešime.

Coolio draugas ir ilgametis vadybininkas Jarezas Posey tuo metu įžymybių naujienų svetainei TMZ sakė, kad Coolio buvo rastas be sąmonės draugo namų vonios kambaryje ir įvykio vietoje paskelbtas mirusiu.

Reperis savo karjerą pradėjo Kalifornijoje devintojo dešimtmečio pabaigoje, tačiau pasaulinę šlovę pelnė 1995 metais, kai išleido dainą „Gangsta‘s Paradise“, skirtą filmo „Dangerous Minds“ („Pavojingi protai“) garso takeliui.

Kitais metais vykusioje „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje už šį kūrinį jis buvo apdovanotas už geriausią repo solinį atlikimą. Buvo parduota milijonai dainos kopijų visame pasaulyje, 16-oje šalių ji užėmė pirmąsias vietas popmuzikos topuose ir tapo geriausia 1995 metų „Billboard“ daina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.