Rusijos valdžia persekioja karą pasmerkusią 84-erių aktorę L. Achedžakovą: išmetė iš teatro ir ketina bausti

Prieš karą Ukrainoje drąsiai pasisakiusiai legendinei rusų kino ir teatro aktorei Lijai Achedžakovai gresia nemalonumai. 84-erių žvaigždė šiuo metu yra persekiojama Rusijos federalinio saugumo ir kovos su korupcija projekto vadovo Vitalijaus Borodino.

Rusijos valdžia persekioja karą pasmerkusią 84-erių aktorę L. Achedžakovą: išmetė iš teatro ir ketina bausti.<br> Scanpix nuotr.
Rusijos valdžia persekioja karą pasmerkusią 84-erių aktorę L. Achedžakovą: išmetė iš teatro ir ketina bausti.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-03 20:50

Jo teigimu visa tai vyksta atsižvelgiant į Rusijos teisės aktus, pagal kuriuos straipsnis apie „šalies išdavystę“ reiškia įkalinimą iki gyvos galvos. Aktorei gresia ši bausmė, jei byla bus pradėta.

Aktorė Kremliaus valdžiai tapo kaulu gerklėje, nes visuose interviu L.Achedžakova kalba apie karą, kurį pradėjo Rusija. Aktorė drąsiai išreiškia savo poziciją, smerkia putinišką agresiją. Ji neslepia, kad buvo labai skaudu žiūrėti filmuotą medžiagą apie degančius namus Charkove ir kituose miestuose.

Iš pradžių aktorės pasisakymus ėmė kritikuoti propagandistai, tačiau netrukus nuo jos nusigręžė kolegos ir draugai, kurie baiminasi dėl savo kailio.

Iš L.Achedžakovos buvo atimti vaidmenys, ji turėjo vis mažiau darbo teatre. Pagaliau ją iš ten „pašalino“.

„Direktorius mane įspėjo, kad repertuare manęs nebebus. Reikalaujant kažkokiems užrūstintiems žmonėms“, – viename interviu prisipažino aktorė.

Ir kol putinistai Oskaras Kučera, Nikolajus Baskovas, Dmitrijus Diuževas ir kiti artistai, palaikantys Kremliaus agresiją, tęsia žavėjimąsi diktatoriumi, iš 84-erių aktorės dėl tiesos atimama viskas. Rusams nepakako iš L.Achedžakovos atimti darbo, jie nusprendė eiti toliau.

V.Borodinas, kuris surengė „raganų medžioklę“ ir rašo skundus prieš L.Achedžakovą, laikomas Rusijos skundų veteranu. Jis bandė „nubausti“ aktorių Danilą Kozlovskį, dainininkus Valerijų Meladzę ir Dianą Arbeniną. Rusas nenustoja rašyti skundų prieš menininkus, kurie sako tiesą.

Kaltinimų L.Achedžakovai priežastis, pasak V.Borodino, yra įrašai instagrame, kuriuos tariamai parašė aktorė. Tačiau pati žvaigždė ne kartą yra sakiusi, kad socialiniuose tinkluose nėra aktyvi, nors vargu ar Rusijos „teisingumas“ įsiklausys į tinkamus argumentus ir patikės faktais.

Jau kurį laiką V.Borodinas reikalauja nedelsiant prieš L.Achedžakovą pradėti baudžiamąsias bylas pagal tris straipsnius. Tokiais veiksmais jis siekia, kad aktorė būtų pripažinta „užsienio agente“ ir netektų visų apdovanojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.