Libano kultūros ministras M. Mortada ketina uždrausti „Barbės“ filmą

Libano kultūros ministras Mohammadas Mortada (51 m.) ėmėsi veiksmų, kad uždraustų šalyje rodyti filmą „Barbė“. Esą filmas propaguoja homoseksualumą.

Margot Robbie ir Ryanas Goslingas.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Margot Robbie ir Ryanas Goslingas.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 10:09 AM

Jei „Barbės“ filmas bus uždraustas, Libanas seks Vietnamo pavyzdžiu, kur praėjusį mėnesį buvo nutraukta filmo licencija.

Tačiau Vietnamas filmo neberodo savo šalyje dėl kitų priežasčių – filme rodomo animacinio stiliaus pasaulio žemėlapio.

Mohammadas Mortada pareiškė, kad šis filmas prieštarauja vertybėms, susijusioms su tikėjimu ir moraliniais principais. Taip pat ne tik propaguoja homoseksualumą ar transeksualumą, bet ir palaiko tėvo globos atmetimą, menkina ir išjuokia motinos vaidmenį bei kvestionuoja santuokos bei šeimos būtinybę.

Kultūros ministras paskelbė sprendimą, kuriuo prašo Libano Generalinės saugumo agentūros, atsakingos už cenzūros sprendimus, imtis būtinų veiksmų, kad filmas nebebūtų rodomas Libane.

Neilgai trukus po Mohammado Mortada pareiškimo, Kuveitas ėmėsi veiksmų ir uždraudė rodyti filmą šalyje dėl tų pačių priežasčių.

Viename interviu britų LBGTQ+ žurnalui „Attitude“ prieš filmo „Barbės“ premjera, pagrindinė aktorė Margot Robbie (33 m.) atsakė į gerbėjų teorijas, kad Kenas yra gėjus.

„Jos visos yra lėlės. Taigi, jie iš tikrųjų neturi seksualinės orientacijos, nes jie neturi jokių reprodukcinių organų. Mes norėjome, kad Barbės pasaulyje visi jaustųsi įtraukti ir nepamiršti. Mums buvo svarbu, kad kiekvienas žiūrėdamas šį filmą galėtų rasti, kas atsovauja jį“, – sakė M.Robbie.

Kartu su Margot Robbie ir Ryanu Goslingu, filme taip pat vaidina daugybė LGBTQ+ aktorių, įskaitant Scottą Evansą, Alexandrą Shipp ir Hari Nefą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.