Shakira jau antrą kartą kaltinama mokesčių vengimu: už milijoninę skolą gresia rimti nemalonumai

Kolumbijos dainininkės Shakiros (46 m.) laukia teismo posėdis – moteriai jau antrą kartą keliama byla už mokesčių vengimą Ispanijoje. Šįkart atlikėja sukčiavo 2018 m. pateikdama 6,7 mln. eurų gyventojų pajamų ir kapitalo mokesčių deklaracijas.

 Shakira.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Shakira.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 12:12 PM

Barselonos prokuratūra dar praėjusiais metais Shakirai buvo iškėlusi baudžiamąją bylą dėl 2012–2014 m. nesumokėtų 14,5 mln. eurų mokesčių. Tiesa, atlikėja kaltinimus atmeta.

Teigiama, kad šiuo atveju Shakira nedeklaravo beveik 12,5 mln. eurų siekiančio pelno iš avansinio mokėjimo už „El Dorado World Tour“. Taip pat tuo metu ji palaikė santykius su futbolo žvaigžde Gerardu Pique ir gyveno Barselonoje su jųdviejų vaikais. Pora nutraukė 11 metų trukusius santykius praeitais metais.

Naujoje byloje prokurorai kaltina Shakirą sąmoningai ir savanoriškai pateikus melagingas gyventojų pajamų ir turto mokesčio deklaracijas. Pasak jų, atlikėja vengė mokėti mokesčius, naudojo daugybę „imituotų sutarčių“, kad perleistų muzikos teises, dalį savo pajamų nukreipdama ofšorinėms kompanijoms.

 

Shakira teisinasi, kad tais metais Ispanijoje negyveno, tačiau remiantis agentūros duomenimis, tuo metu ji praleisdavo šalyje daugiau nei 183 dienas per metus, todėl ji yra laikoma mokesčių rezidente.

Lapkričio 20 d. žvaigždė privalo pasirodyti teisme Barselonoje dėl pirmojo ieškinio.

Prokuratūra pasiūlė, kad Shakira liudytų per vaizdo konferenciją iš savo namų Majamyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?