Apie Catherine Middleton būklę prabilo ir pats vėžiu sergantis Karolis III

Penktadienio vakarą pasaulį sukrėtė liūdna žinia – Velso princesė Catherine Middleton (42 m.) paskelbė apie jai diagnozuotą vėžį. Į šią žinią sureagavo ir Jungtinės Karalystės karalius Karolis III (75 m.), kuriam taip pat dar visai neseniai buvo diagnozuotas vėžys.

Lrytas.lt koliažas.
Lrytas.lt koliažas.
Karolis III.<br>ZUMAPRESS.com / scanpix nuotr.
Karolis III.<br>ZUMAPRESS.com / scanpix nuotr.
Catherine Middleton.<br>GEORGE ROGERS/SIPA / scanpix nuotr.
Catherine Middleton.<br>GEORGE ROGERS/SIPA / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 23, 2024, 9:43 AM

Karolis III kalbėjo, kad labai didžiuojasi Velso princesės stiprybe pasirodyti viešai ir prabilti apie šokiruojančią vėžio diagnozę.

Penktadienio vakarą Bakingamo rūmai išplatino karaliaus pranešimą. Karolis III skelbė, kad po to, kai jie abu su princese gulėjo ligoninėje, „pastarąsias savaites palaikė glaudų ryšį“.

Karalius pridėjo, kad kartu su žmona Camilla ir toliau teiks paramą bei meilę C.Middleton šeimai sunkiu metu, rašoma mirror.com portale.

Kaip skelbė lrytas.lt, penktadienį oficialioje Velso princo ir princesės „Instagram“ paskyroje pasidalytame vaizdo įraše C.Middleton prabilo, kad vėžio diagnoze jai buvo didžiulis šokas po neįtikėtinai sunkių dviejų mėnesių.

„Atlikus tyrimus po operacijos buvo nustatytas vėžys. Todėl mano medikų komanda patarė man atlikti profilaktinės chemoterapijos kursą ir šiuo metu esu tik pradinėje šio gydymo stadijoje“, – pasakojo Velso princesė.

Lrytas.lt primena, kad sausio viduryje Bakingamo rūmai paskelbė ir apie Karolio III vėžį.

Sausio 17 dieną paskelbtas rūmų pranešimas, kad jam diagnozuota liga, sulaužė tradiciją, pagal kurią monarcho sveikatos būklė santykinai laikoma paslaptyje.

Karolis III norėjo paviešinti savo atvejį siekdamas didinti žinomumą apie šią ligą, kuria dažnai serga vyresni nei 50 metų vyrai ir kuri sukelia šlapinimosi sutrikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.