Vegane tapusi dainininkė R. Masiulytė: „Man nejauku valgyti gyvūnus“

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje palaipsniui keičiasi požiūris į maistą. Žmonės vis dažniau renkasi sveikesnius ir maistingesnius patiekalus, neretai atsisako mėsos, o kai kurie – ir visų gyvulinės kilmės produktų.

Dainininkė Raimonda Masiulytė pasiryžo atsisakyti mėsos, kiaušinių ir pieno produktų.<br>Asmeninis archyvas
Dainininkė Raimonda Masiulytė pasiryžo atsisakyti mėsos, kiaušinių ir pieno produktų.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jun 29, 2012, 11:19 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:16 PM

Jau anksčiau bandžiusi atsisakyti mėsos, pieno ir kiaušinių dainininkė Raimonda Masiulytė po nesėkmingo starto dar kartą ryžosi pasukti veganiško gyvenimo būdo keliu. Realybės šou „Dangus“ išpopuliarėjusi atlikėja sako supratusi, kad tam tikri produktai netinka jos organizmui. „Neteisiu nė vieno, kuris vartoja mėsą, pieną ir kiaušinius, tačiau suprantu, kad gyvendama be šių produktų aš jaučiuosi geriau“, – portalui lrytas.lt sakė ji.

Maždaug prieš dvi savaites savo racioną kardinaliai pakeitusi mergina džiaugėsi sulaukusi aplinkinių palaikymo ir užsiminė, kad sunkiausias etapas – įtikinti save keistis jau įveiktas. „Daugelis man artimų žmonių – mėsėdžiai, todėl lengva nebuvo. Tačiau svarbiausia – vidinė motyvacija. Kai ko nors labai nori – viskas įmanoma, – paslaptingai šypsojosi ji. – Labai norėjau atsisakyti mėsos. Žinau, kaip kankinami gyvūnai, man tai nepatinka, todėl nemanau, kad turėčiau lipti pati per save ir valgyti mėsą tik todėl, kad daugelis ją valgo.“

Raimondos mama – veterinarė, todėl mergina nuo pat mažens augo apsupta gyvūnų. „Negaliu ramiai reaguoti žiūrėdama į nupeštas vištas ar kiaulienos faršą. Nesmerkiu tų, kurie mėgsta mėsą, bet man nejauku valgyti gyvūnus“, – sakė ji.

Pradėjusi sveikai maitintis ji susipažino su tokį maitinimosi kelią pasirinkusiais bendraminčiais, atrado daug naujų veganiškų patiekalų, pradėjo gaminti pati. Ji skaito daug literatūros apie veganizmą, domisi naujais receptais ir renkasi specializuotas tokio maisto parduotuves. R. Masiulytė užsiminė, kad manyti, jog veganai valgo tik kopūstus ir agurkus – klaidinga. Pasak jos, veganų racionas labai platus, o norint su maistu gauti pakankamai maistingų medžiagų ir nejausti alkio, reikia rinktis daug grūdinių patiekalų, ankštinių produktų.

Aštresnį maistą mėgstanti mergina dažnai skanauja indų virtuvės patiekalus. Gaminti be mėsos ją taip pat pamoko ir jos sužadėtinio, iš Mauricijaus kilusio Vimalio Ramchurno mama. „Ji vegetarė, labai skaniai gamina, todėl paprašiau, kad ir man atskleistų įdomesnių receptų. Išmokau gaminti veganišką lazaniją su soja ir gardų indišką daržovių troškinį“, – pasakojo ji.

Nors daugelis lietuvių, pasirinkusių vegetarišką ar veganišką virtuvę, sako, kad finansiškai nevalgyti mėsos – brangu, Dubline gyvenanti Raimonda užsimena, kad Airijoje akivaizdaus skirtumo nejaučia. Pasak jos, tereikia išmokti rinktis ir derintis produktus, o maisto produktai visuomet vieni būna pigesni, kiti – brangesni.

Šiandien Raimonda džiaugiasi atsikračiusi kelių papildomų kilogramų, akivaizdžiai pagražėjusia oda, jaučiasi žvalesnė ir energingesnė. Ji sakė, kad jei supras, jog tai - ne jai, sustos.

Dainininkė tikino, kad jeigu laikui bėgant pajaus nenuvaldomą poreikį vėl grįžti prie senų valgymo įpročių, savęs ji neprievartaus. „Aš ne toks žmogus, kuris save kankintų. Tačiau šiuo metu man labai gerai“, – sakė švaresnį ir lengvesnį gyvenimo būdą pasirinkusi Raimonda.

Tačiau šiandien ji šventai tiki, kad atsisakyti mėsos – tikrai įmanoma, ir priduria, kad bet kurį patiekalą galima pasigaminti veganiškai – net cepelinus ar bulvių plokštainį: „Tikiuosi, kad šįkart man pavyks nepasiduoti pačiai sau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.