Manekenė E. Stasiulevičiūtė: „Mano širdis nuo vienatvės nekraujuoja”

„Pirmiausia reikia susikurti nuostabų gyvenimą sau pačiai, gyventi taip, kad ir be vyro būtum laiminga”, – kalbėjo sėkmingą karjerą svetur padariusi manekenė Erika Stasiulevičiūtė, įsikūrusi anapus Atlanto, žvaigždžių pamėgtame Los Andžele.

Žodį „pasisekė” Erika kartoja dažnai. Bet pasiklausius, ką ir kiek ji veikė, tampa aišku, kad sėkmė nenukrito iš dangaus – pati nemažai dėl jos pasistengė.<br>S. L. Johnson
Žodį „pasisekė” Erika kartoja dažnai. Bet pasiklausius, ką ir kiek ji veikė, tampa aišku, kad sėkmė nenukrito iš dangaus – pati nemažai dėl jos pasistengė.<br>S. L. Johnson
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Stilius")

Jul 17, 2012, 12:31 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:11 AM

Iki visiškos laimės jai trūko tik nuosavo būsto Lietuvoje. „Čia gyveno nuostabi senukų pora, todėl ir pirkau būtent šį butą”, – atverdama naujų namų duris Vilniuje „Stiliui” sakė Erika.

Lėktuvo bilietą lietuvė dažniausiai perka tik oro uoste, nes pakeliui į jį planai gali apvirsti aukštyn kojomis. Kam būstas Lietuvoje žmogui, kuris taip dažnai blaškosi po pasaulį ir neretai tik oro uoste sužino tolesnę kelionės kryptį?

„Vilniuje geriausiai pailsiu, pakanka kelių dienų. Myliu Lietuvą, kaskart čia grįžusi jaučiu dvasios pilnatvę. Niekur kitur taip stipriai nejaučiu savojo identiteto kaip čia”, – su entuziazmu gimtinei pagyras žarsto Erika.

„Tėvai turbūt džiaugiasi, kad neiššvaistėte uždirbtų pinigų, o pirkote būstą?” – paklausiau Erikos.

„Taupiau kelerius metus. Pirmuosius uždarbius sėkmingai investavau ir taip sukaupiau reikiamą sumą. O kada palankiausia pirkti būstą, man pasufleravo draugai verslininkai. Man pasisekė”, – teigė pašnekovė.

Žodį „pasisekė” Erika kartoja dažnai. Bet pasiklausius, ką ir kiek ji veikė, tampa aišku, kad sėkmė nenukrito iš dangaus – pati nemažai dėl jos pasistengė.

Vilniaus Mykolo Romerio universitete Erika baigė teisės studijas. Modelio darbas suteikė galimybę pakeliauti po pasaulį, sutikti įdomių žmonių ir nusipirkti namus.

Juose ji pritaikė kelionėse susikrautą patirtį. Į juos pargabeno krūvą mielų smulkmenų!

Interjero dizainerė Nerija Sabaliauskienė dirigavo, kur kam geriausia atsirasti, kad namai skambėtų tarsi seniai susigrojęs orkestras.

Todėl čia vietą sau rado motinos dovanotas krištolas, močiutės šimtametė spinta, už kurios restauravimą Erika galėjo nusipirkti tris naujas. Dar – pusės šimtmečio senumo veidrodis, paties dizainerio Roberto Cavalli daryta ir įrėminta nuotrauka, cukrinė iš Šanchajaus, įrėminti vabalai bei drugeliai iš Niujorko, krėslas iš apleisto Lietuvos dvaro.

Erikos namuose – daug kvapų ir žvakių. Be jų šeimininkė neįsivaizduoja poilsio, kaip ir be židinio.

Namuose nemažai knygų. Erika jas vežasi iš visų aplankytų šalių. Kartą Japonijos oro uoste už viršytą svorį keleivės paprašė nemažai sumokėti – suma siekė kelis tūkstančius litų. Teko pasitelkti derybų įgūdžius ir įtikinėjimo meną. Į Vilnių pavyko parsigabenti keliasdešimt kilogramų knygų.

Erika ilgokai kratėsi televizoriaus, bet nusipirko jį vien dėl draugių vaikų. Kaip ir kompiuterinių žaidimų.

Patalynę lietuvė perka užsienyje. Reikia dailios – juk tuomet, kaip sako Erika, kambarys atrodo tarsi išbučiuotas.

Audinį su vabalais užuolaidoms irgi pirko užsienyje, nes Lietuvoje ko nors šmaikštaus nebuvo galima gauti.

Šiame elektroninių laiškų amžiuje E. Stasiulevičiūtė mėgsta laiškus rašyti ranka. Todėl susimedžiojo senovišką ąžuolinį stalą.

Kai interjero dizainerė tamsaus medžio spalvą pakeitė juoda ir balta, iš pradžių nustėro. Bet po to pamatė, kad baldas tapo grakštesnis ir labiau įsilieja į lengvą ir žaismingą namų atmosferą.

Pastaruoju metu Erika intensyviai atrenka nuotraukas – net ir senas iš tėvų albumų. Jai labai gražu, kai fotografijos puošia sienas – net ir vonios kambaryje.

Manekenės svajonėse – ir jaukūs ritualai, kurie suteiktų miestui ir šaliai visiškai naujų spalvų. Pavyzdžiui, Erika neatsigėri Italijos senukų poromis, kurie meiliai susikibę už rankų eina gerti kavos ar vakarieniauti. Kad taip Lietuvoje...

Manekenė daug dirba. Neseniai baigėsi pašėlęs fotosesijų maratonas britų dizainerio Erdemo Moralioglu mados namams.

Lietuvė džiaugiasi, kad duoną pradėjo valgyti ne tik iš modelio darbo.

„Tai pats produktyviausias mano gyvenimo tarpsnis, todėl norėčiau įgyti kuo daugiau patirties ir išbandyti save naujose veiklos srityse. Su bendraminčiais pradėjome organizuoti labdaros renginius”, – pasakojo Erika.

Per 15 metų susikaupė nemenkas kraitis pažinčių, tad jos dabar praverčia. Pavyzdžiui, rengiant dailininkų ir fotografų darbų pristatymą Londone grojo garsaus serialo „Sopranai” muzikos kūrėjas Mike’as Figgisas.

„Jo muzika galėjome mėgautis pusantros valandos!” – krykštavo Erika, savo surengtoje šventėje sulaukusi apie 600 svečių iš visų žemynų ir didžiulio spaudos dėmesio.

Prieš metus lietuvė dėstė madą ir stilių Londono Šv.Patriko mados koledže.

„Teisės studijos, domėjimasis įvairiomis sritimis man padeda bendrauti. Stengiuosi kuo daugiau sužinoti, kad vakarieniaudama su svarbiais žmonėmis galėčiau diskutuoti apie dailę, literatūrą, politiką ir socialines problemas. Labai svarbu gebėti išsakyti savo asmeninę poziciją įvairiais klausimais, tai pavergia žmones”, – patirtimi dalijosi Erika.

Los Andžele lietuvė įkūrė „ModelHub” socialinį tinklalapį, skirtą modeliams, fotografams, grimo meistrams, dizaineriams, tinklaraštininkams, modelių agentūroms. „ModelHub” mados pasaulio žmonėms padeda teisiniais klausimais, taip pat rasti puikių vietų praleisti laisvalaikį ar specialius edukacinius projektus.

Lietuvės verslo partneriai – žinomi tam tikroje srityje žmonės. Pavyzdžiui, vienas jų – asmeninis britų karališkosios šeimos nekilnojamojo turto patarėjas Garrie Renucci.

Erika turi planų ir Lietuvoje, tik apie juos, kol neįgyvendinti, neskuba garsiai pasakoti.

„Turiu ką nors prasminga nuveikti ir dėl savo šalies, esu taip išauklėta”, – patikino pašnekovė.

Erika džiaugiasi, kad buvo auklėjama griežtokai. Tai pravertė modelių pasaulyje, kuriame pagundų netrūksta.

„Man durys buvo atviros visur, bet nenorėjau prarasti tėvų pasitikėjimo. Narkotikų niekada nevartojau, alkoholio nemėgstu – į restoranus einu tik valgyti pyragaičių”, – patikino manekenė.

Plačiau apie tai žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.