Plaukikės pergale gėrėjosi vaikystėje sportą mėgusios A. Valentaitė, O. Pikul, G. Gurevičiūtė

Londono olimpinės žaidynės prikaustė sporto sirgalius prie ekrano daugelyje pasaulio šalių. Dar didesnis susidomėjimas kovomis atsiranda tuomet, kai laimėti medalius siekia savos šalies atstovas. Vakar olimpinį auksą iškovojusi plaukikė Rūta Meilutytė sukėlė tikrą emocijų audrą Lietuvoje. Penkiolikametės triumfu džiaugėsi ne tik jos artimieji, bet ir visiškai svetimi jai žmonės. Arba net ir tie, kurie sporto aistruoliais savęs nelaiko.

Iš kairės: O. Pikul, A. Valentaitė ir G. Gurevičiūtė.<br>LR ir Asmeninio archyvo nuotr.
Iš kairės: O. Pikul, A. Valentaitė ir G. Gurevičiūtė.<br>LR ir Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Aug 1, 2012, 1:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:29 PM

Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždės, kaip ir daugelis tautiečių, su nekantrumu laukia lietuvių atletų pasirodymų Londono olimpinėse žaidynėse.

Grupės „Naujos pupytės“ lyderė Oksana Pikul televizorių įsijungia ne tik tada, kai rodo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės varžybas, kuriose žaidžia jos mylimasis Simas Jasaitis. Atlikėja stengiasi pamatyti visų Lietuvos sportininkų pasirodymus. Pirmadienio vėlų vakarą Oksana su nekantrumu laukė jaunosios plaukikės starto finale.

„Plojau ir šaukiau ne mažiau nei per krepšinio varžybas. Tikiuosi, kad kaimynai stipriai nesupyko. Kaip galima nežiūrėti tokio reginio? Iš visos širdies džiaugiausi, kad mergaitė laimėjo. Sulaukiau skambučių, draugai klausė, ar žiūrėjau. Visi stipriai sirgo už Rūtą. Ir išties buvo už ką. Tai milžiniškas pasiekimas ir didelė garbė mūsų šaliai“, - portalui lrytas.lt sakė O. Pikul.

Oksana pasakojo, kad ją labai sužavėjo nuoširdžios ir nesuvaidintos plaukikės emocijos: „Tai buvo aukso ašaros. Stebėjau apdovanojimus ir pati nesusilaikiau nepravirkusi.“

Vaikystėje atlikėja ne vienerius metus lankė gimnastiką, todėl ji nekantriai laukė ir Lietuvos gimnastikos atstovų pasirodymų.

„Įdomu stebėti gimnastų kovas, nes pakankamai profesionaliai vaikystėje sportavau“, - šyptelėjo moteris.

Antradienio pavakarę O. Pikul irgi praleis prie televizoriaus ekrano. Antras varžybas olimpiadoje žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė su Nigerijos komanda: „Kas kartą jaučiu didžiulį jaudulį, kada žaidžia Simas. Ir nesvarbu, ar tai paprastos rungtynės, ar olimpiada. Visada jam palinkiu sėkmės. Kartu džiaugiamės, kartu liūdime.“

Stilistė Asta Valentaitė vakarykštį plaukikės triumfą vos spėjo pamatyti. Grįžusi namo iškart puolė prie televizoriaus ekrano, kad galėtų stebėti lietuvės pasirodymo paskutines akimirkas. „Mūsų šalyje krepšinis iškeliamas į pirmą vietą, tačiau aš tikrai nepalaikau tik krepšininkų. Džiugu, kai tokia jauna mergina šitiek pasiekė. Tai puikus Lietuvos vardo garsinimas“, - kalbėjo Asta.

Nors A. Valentaitė nėra didelė sporto aistruolė, būdama namuose dažnai stebi lietuvių kovas. Jeigu to padaryti nepavyksta, turėdama laisvą akimirką būtinai pasidomi, ką praneša visuomenės informavimo priemonės.

Mokykloje per fizinio lavinimo pamokas Astai puikiai sekėsi šuolis į aukštį ir tolimo nuotolio bėgimai: „Trumpos distancijos nelabai, tačiau ištvermės reikalaujantys bėgimai – tikrai gerai.“

Plaukimas – nėra A. Valentaitės stiprioji pusė. Moteris jaučia gilių vandenų baimę, todėl mieliau renkasi lengvą pasiplaukiojimą negiliame baseine negu jūroje. „Ežero tikrai neperplaukčiau“, - šypsojosi Asta.

Gintarė Gurevičiūtė plaukikės pergalę matė per atsitiktinumą. Vakar dalyvavusi LNK šokių projekto vakarėlyje G. Gurevičiūtė su būriu projekto dalyvių stebėjo R. Meilutytės triumfą Londono olimpiadoje. Portalui lrytas.lt mergina prisipažino – ji mieliau pati sportuoja, negu stebi kitų atletų varžytuves.

„Neseku transliacijų iš Londono olimpiados, tačiau apie Rūtą nebuvo įmanoma nežinoti. Malonu stebėti, kai žmogui sekasi, tikrai džiaugiuosi. Aš pati daug sportavau ir vaikystėje, ir dabar. Užsiimu jėgos aitvarais, žaidžiu lauko tenisą. Nuo šešerių metų išmokau čiuožti slidėmis, snieglentę valdau nuo dvylikos. Vaikystėje stebėdavau, kaip buriuoja tėvai. Turbūt meilę sportui paveldėjau iš jų“, - sakė G. Gurevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.