M. Murza įgyvendino savo užmojį – tapo M. Gervaldu

Nacionalistines idėjas propaguojantis šiaulietis 38 metų Mindaugas Murza pagaliau įgyvendino tai, ko ilgai siekė – pasikeitė pavardę ir tapo Mindaugu Gervaldu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Aug 17, 2012, 6:41 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:41 AM

Pasą, kuriame jau įrašyta Gervaldo pavardė neseniai gavęs šiaulietis neslėpė, kad užsibrėžto tikslo pavyko pasiekti padedant žmonai - grafaitės titulą turinčiai Rusijos rašytojai ir politologei Zlatai Rapp-Gervaldienei.

Gavo neigiamą atsakymą

„Gervaldijos, kaip naujos valstybės santvarkos, kuri vadovautųsi aukščiausiomis vertybėmis, idėja gimė dar 1999 metais. Jau tuomet keli žmonės mane pradėjo vadinti Gervaldu.

Tačiau Gervaldo pseudonimu pasivadinau tik 2007 metais, kai gervaldijos teorija viešai buvo pristatyta Vieningojo lietuvių nacionaldarbininkų sąjūdžio (VLNS) programoje“, - portalui lrytas.lt naujosios savo pavardės ištakas nurodė M. Gervaldas.

Jam patikusį Gervaldo pseudonimą M. Murza pasišovė paversti oficialia savo pavarde. Tačiau to padaryti šiauliečiui ilgą laiką nesisekė..

M. Murzos prašymas pakeisti pavardę iš pradžių buvo atmestas dėl šiauliečio teistumo (1996-ųjų vasario 1 dieną M. Murza buvo nuteistas už neteisėtą šovinių laikymą).

Po to pasikeisti pavardė į norimą M. Murzai nepavyko dėl sugriežtintų įstatymų – ją leista pasikeisti tik į artimų žmonių pavardę.

Sulaukė žmonos pagalbos

Įgyvendinti savo siekį M. Murzai pavyko žmonos dėka.

Pernai M. Murzai ir Zlatai Rapovai susituokus Šiaulių santuokos rūmuose Mindaugas pasiliko savąją pavardę, o Zlata tapo Rapova-Murziene.

Šią pavardę Zlata po kurio laiko Rusijoje pasikeitė į Rapp-Gervaldiene pavardę.

Priimti žmonos pavardę ir tapti Rapp-Gervaldu M. Murza nepanoro.

Kliūčių priimti žmonos pavardę ir tapti Gervaldu M. Murzai nebeliko, kai į Rusiją išvykusi Zlata sutrumpino savo pavardę ir iš Rapp-Gervaldiene tapo Gervaldiene.

Sūnaus pavardė išliko ta pati

Kadangi Rusijos įstatymai pavardės pakeitimo klausimu yra liberalesni už Lietuvos įstatymus, tai savo sutuoktiniui Gervaldo pavardę gauti padėjusiai Zlatai niekas nesutrukdys ateityje vėl susigrąžinti Rapp-Gervaldiene pavardę.

Tėvų pavardžių kaitaliojimas neatsilieps balandžio 12-ąją gimusiam Zlatos ir Mindaugo sūnui.

Tautvilu pavadinto berniuko pavardė išliks tokia pati, kokia įrašyta gimimo liudijime – Rapp-Gervaldas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.