R. Vereniūtė žada padaryti viską, kad šiandien „Mis pasaulio“ konkurse ją pastebėtų

Šiandien Kinijoje paaiškės, kam atiteks gražiausios planetos merginos karūna. Konkursą “Mis pasaulis”, kuriame rungsis ir iš Alytaus kilusi lietuvė Rasa Vereniūtė (20 m.), tiesiogiai transliuos “Lietuvos ryto” televizija.

Konkursą “Mis pasaulis”, kuriame rungsis ir iš Alytaus kilusi lietuvė Rasa Vereniūtė (20 m.), tiesiogiai transliuos “Lietuvos ryto” televizija.<br>"Lietuvos ryto" archyvo
Konkursą “Mis pasaulis”, kuriame rungsis ir iš Alytaus kilusi lietuvė Rasa Vereniūtė (20 m.), tiesiogiai transliuos “Lietuvos ryto” televizija.<br>"Lietuvos ryto" archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė ("TV antena")

2012-08-18 16:02, atnaujinta 2018-03-17 07:30

Kandidatės į titulą “Mis pasaulis” jau mėnesį gyvena Kinijoje. Jų dienotvarkė įtempta: susitikimai, fotosesijos, ekskursijos, pusfinalių šou.

Konkurso finale, kuris Lietuvos laiku 15 val. vyks Kinijos Vidinės Mongolijos Ordoso mieste, viena iš 122 dalyvių grožio karūną perims iš pernykštės laimėtojos venesuelietės Ivian Lunasol Sacros Colmenares.

Kovos ir laukimo mėnuo

R.Vereniūtė nebijo skristi lėktuvu, bet prieš skrydį į Kiniją ankstų liepos 17-osios rytą buvo kiek įsitempusi. Nors stengėsi šypsotis, šypsena nepaslėpė nerimo.

“Laukia du persėdimai, todėl baugu, kad nepasimestų lagaminai”, — prisipažino gražiausia Lietuvos mergina.

Tuose lagaminuose buvo visi svarbiausi dalykai, kurių per mėnesį kaitrioje Kinijoje prireikė R.Vereniūtei: kosmetikos priemonės, laisvalaikio drabužiai ir — svarbiausia — 11 stilingų vakarinių ir kokteilinių suknelių, kurias gražuolei dovanojo dizaineriai Kristina Mališauskienė ir Liutauras Salasevičius.

Lagaminai nepasimetė, tituluota lietuvė nukeliavo į Kiniją, tarp pasaulio gražuolių susirado draugių ir jau mėnesį varžosi dėl įvairių titulų.

R.Vereniūtei nepasisekė talentų konkurse. Tautiniais drabužiais vilkinti sodraus balso dzūkė ten dainavo lietuvių liaudies dainą “Čiulba ulba”, bet nepateko į pusfinalį.

Neprasimušė ji į pusfinalį ir “Mis paplūdimys” rinkimuose, tačiau konkurse “Top modelis” pateko į kitą etapą.

Varsto žvilgsniai

Po gražiausios Lietuvos merginos rinkimų R.Vereniūtė visiškai neturėjo laisvo laiko ir sukosi lyg voverė rate: mokslai Vilniaus kolegijoje, darbas papuošalų prekybos tinkle, kur ji atsakinga už produktų įvaizdį Baltijos šalyse, vizitai pas dizainerius ir grožio specialistus.

Draugui Laurynui teko ne tik susitaikyti su tuo, kad mylimąją dar dažniau varsto įdėmūs žvilgsniai, bet ir prisitaikyti prie įtempto jos tvarkaraščio.

Ryškiai raudonus lūpų dažus mėgstanti ir rankinėje juos visada besinešiojanti tamsiaplaukė ir iki konkurso “Mis Lietuva” savo išvaizdai skirdavo daug dėmesio, o laimėjusi gražiausios lietuvaitės titulą turėjo išmokti dar daugiau grožio paslapčių.

“Sužinojau daug makiažo gudrybių. O stilistas Benas Venskaitis mane išmokė, kaip susitvarkyti plaukus”, — šypsojosi R.Vereniūtė.

Pati sau stilistė

Kinijoje jai pačiai tenka ir puoštis, ir dažytis, ir šukuotis. O štai didesnių ir turtingesnių šalių atstoves į konkursą atlydėjo ne po vieną stilistą.

“Lūpas dažytis man labiausiai patinka ryškiai. Vakare dažniausiai taip ir dažausi, o dieną mėgstu lengvą makiažą. Nė dienos negaliu išsiversti ir be odos nelygumus paslepiančio makiažo pagrindo, kuris išsilaiko itin ilgai”, — grožio paslaptimis dalijosi “Mis Lietuva”.

Ji pati rūpinasi ir rankų bei kojų nagais — R.Vereniūtė įsitikinusi, kad kiekviena mergina privalo mokėti pasidaryti pedikiūrą ir manikiūrą.

Motina atkalbinėjo

Lietuvos gražuolė Vilniaus kolegijoje studijuoja verslo ekonomiką. Rasa — pažangi studentė, už mokslą jai nereikia mokėti.

Pragyvenimui mergina užsidirba papuošalų prekybos tinkle, o vos atrandamu laisvu laiku mokosi vairuoti.

Rasa teigia seniai svajojusi apie konkursą “Mis Lietuva”. Prieš kelerius metus jame dalyvauti pasiryžusią moksleivę tąsyk atkalbėjo motina Skaidrutė.

“Na, ko tau ten, vaikeli?” — retoriškai klausė ji. Bet atkakli ir ryžtinga duktė, sulaukusi pilnametystės, vis tiek nusivijo svajonę.

Sėkmę lemia ne grožis

Nesvarbu, kad rinkimuose “Mis Lietuva” Rasa dalyvavo tryliktuoju numeriu — velnio skaičius jai lėmė sėkmę.

Ir visai nesvarbu, kad gražuolės karūna buvo per didelė ir vis krito nuo galvos. Nugalėtoja ją prilaikė ranka ir stengėsi šypsotis fotografams, nors iš jaudulio širdis, rodės, iššoks iš krūtinės, o kojos tiesiog linko.

“Mano grožis — įgimtas. Jį paveldėjau iš mamos”, — teigė R.Vereniūtė, visą laiką jautusi ir draugo Lauryno, ir motinos, ir tėvo Juozo bei sesers Ingos palaikymą.

Net ir tapusi gražiausia Lietuvos mergina Rasa neatsisakė savo nusistatymo pripažinimo siekti sunkiu darbu. Mergina neabejoja, kad sėkmę lemia ne grožis, o protas.

“Tik dešimt procentų sėkmės priklauso nuo grožio. Niekada nesiekiu, kad kas nors man padarytų nuolaidą ar apmokėtų sąskaitą, niekada nesinaudoju savo grožiu siekdama tikslo. Juk grožis anksčiau ar vėliau išblėsta”, — samprotavo R.Vereniūtė.

Ir mylinti, ir mylima

R.Vereniūtė teigia Kinijoje padarysianti viską, kad būtų pastebėta. Kad atkreiptų į save dėmesį ne tik dėl grožio, o po konkurso jaustųsi padariusi viską, ką galėjo, kad nebūtų gėda.

“Bet kartais būna, kad susimauni — juk gyvenimas nėra vien rožėmis klotas. O kitą kartą susiimi ir viskas būna gerai.

Negali visko padaryti idealiai — pasitaiko ir nuosmukių, ir duobių. Iš savo bėdų ir klaidų visada mokausi, kad kitą kartą padaryčiau geriau”, — aiškino gražuolė.

Didžiausia atrama gyvenime jai — meilė. “Visada žinojau, kad noriu protingo, užsispyrusio ir savo tikslų siekiančio vaikino. Tokio, su kuriuo galėčiau pakalbėti apie viską. Tokio, kuris suprastų mane ir kurį suprasčiau aš. Tokio, su kuriuo norėčiau leisti kiekvieną gyvenimo minutę. Mano svajonės išsipildė, kai mažiausiai to tikėjausi. Dabar aš — laiminga, nes myliu ir esu mylima”, — prisipažino R.Vereniūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.