R. Vereniūtės įspūdžiai iš „Mis pasaulis 2012” konkurso: dalyvės jautėsi didelėmis žvaigždėmis

Prieš keletą dienų iš Kinijoje vykusio konkurso „Mis pasaulis 2012” grįžusi alytiškė Rasa Vereniūtė (20 m.) dar nespėjo tinkamai pailsėti po ilgos viešnagės tolimoje šalyje. Prisimindama grožio konkurso akimirkas Rasa vienareikšmiškai teigė, kad organizatoriai pasistengė, jog visos merginos jaustųsi kaip karalienės.

Per finalinį pasirodymą R. Vereniūtė vilkėjo dizainerio Liutauro Salasevičiaus suknele. Mergina džiaugėsi, kad ją vilkėdama ji jautėsi labai graži. Komplimentų sulaukė ir iš kitų dalyvių.<br>J. Stacevičius
Per finalinį pasirodymą R. Vereniūtė vilkėjo dizainerio Liutauro Salasevičiaus suknele. Mergina džiaugėsi, kad ją vilkėdama ji jautėsi labai graži. Komplimentų sulaukė ir iš kitų dalyvių.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Aug 23, 2012, 4:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:58 AM

Gražiausia šių metų mergina pasakojo, kad konkurso dalyvės buvo draugiškiausios per visą „Mis pasaulis“ konkurso istoriją. Taip bent jau tvirtino Kinijoje vykusio renginio atstovai. Tą pastebėjo ir pati Rasa: „Jokių pykčių ar intrigų tarp merginų nebuvo. Su visomis dalyvėmis geriausiomis draugėmis netapome, tačiau sutarėme puikiai“.

Lietuvė ir likusios 115 merginų sulaukė labai daug dėmesio iš vietinių gyventojų. Rasa juokėsi, kad nebuvo nė vieno miestiečio, kuris neturėtų išmaniųjų telefonų ir nesiveržtų prie merginų fotografuotis. „Ir jaunas, ir senas – visi norėjo su mumis įsiamžinti. Jautėmis didelėmis žvaigždėmis. Paskui jau nekreipėme dėmesio ir skubėdavo savo keliais“, - šypsojosi Rasa.

Dalyvės nuo ryto iki vakaro daug repetuodavo. Laisvo laiko trūkumas neleido Rasai ir pačiai apsižvalgyti po apylinkes, įsigyti suvenyrų ar kitų smulkmenų: „Užlėkiau tik į maisto prekių parduotuvę ir į juvelyrinių dirbinių saloną. Nusipirkau nedidelį pakabuką. Organizatoriai mus labai saugojo. Bijojo, kad kas nenutiktų. Nežinau, kas būtų buvę, jeigu būčiau šviesių plaukų. Turbūt tūkstančiai kinų subėgtų į mane pasižiūrėti. Tą patyrė viena dalyvė. Nežinau ar aš ištverčiau tokį dėmesį..."

R. Vereniūtė sakė, kad visų suknelių, kurias vežėsi į Kiniją, nespėjo apsivilkti. Kasdien merginos galėjo vilkėti kuo nori. Naudoti makiažo priemones ar konkurso organizatorius stebinti natūraliu grožiu, taip pat galėjo pasirinkti pačios. „Šanchajuje buvo keturiasdešimt laipsnių karščio. Prie tokio oro iš makiažo nieko nelieka... Net aukštakulnius avėjau tik kartą. Visada vaikščiojau su patogiais, žemakulniais bateliais“, - kalbėjo alytiškė.

Per finalinį pasirodymą R. Vereniūtė vilkėjo dizainerio Liutauro Salasevičiaus kurta suknele. Mergina džiaugėsi, kad ją vilkėdama jautėsi labai gražiai. Komplimentų sulaukė ir iš kitų dalyvių.

Konkurse Rasa pasipuošusi tautiniu kostiumu atliko lietuvių liaudies dainą. Tai komisijos narių nesužavėjo. Paklausta kodėl, R. Vereniūtė atsakyti negalėjo, tačiau patikino, kad atstovaujant šaliai reikia pasaulį supažindinti su jos tradicijomis. „Dauguma merginų dainavo pop muzikos stiliaus žinomų pasaulio atlikėjų kūrinius. Mano daina buvo visiškai kitokia. Galbūt ne visi ją suprato, tačiau aš įsitikinusi, kad tokiuose konkursuose reikia parodyti savo krašto vertybes“, - mano Rasa.

Kuomet buvo paskelbta grožio konkurso nugalėtoja, kai kurių dalyvių veiduose buvo matyti liūdesys. Tačiau Rasa sakė, kad nematė nė vienos verkiančios merginos. Po finalo visos dalyvės buvo pakviestos šventinei vakarienei. Norinčių smagiai pašokti ir pasilinksminti laukė vakarėlis. „Aš buvau labai pavargusi, todėl nenorėjau šėlti iki ryto, pasilikau viešbutyje", - sakė lietuvė.

R. Vereniūtė labai apsidžiaugė, kai sužinojo, jog gražiausios pasaulio merginos karūna pasipuošė kinė. Nors ji beveik nemokėjo angliškai, buvo labai maloni ir nuolat šypsojosi. Todėl kitoms merginoms, kurios dalyvaus grožio konkursuose, Rasa pataria daug šypsotis ir pozuoti fotografams, kad sulauktų organizatorių ir vietinės žiniasklaidos dėmesio.

„Kai kurios merginos nuolat dalyvauja grožio konkursuose. Tai tampa jų gyvenimo siekiu. Man užteko ir vieno kartą. Manau, kad ir be grožio konkursų yra ką veikti", - įsitikinusi Rasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.