Augindamas su E. Užaite susilauktą dukrą L. Ryškus jaučiasi puikiai

Televizijos ir kino režisierius bei prodiuseris Linas Ryškus (42 m.) pastaruoju metu daugiausia dirba namie, tačiau sėslus gyvenimo būdas vilniečio nevargina. Su gyvenimo drauge aktore Edita Užaite (31 m.) vienų metų dukterį Mariją auginantis vyras mielai imasi ir vaiko priežiūros rūpesčių.

Su gyvenimo drauge aktore Edita Užaite vienų metų dukterį Mariją auginantis L. Ryškus mielai imasi ir vaiko priežiūros rūpesčių.
Su gyvenimo drauge aktore Edita Užaite vienų metų dukterį Mariją auginantis L. Ryškus mielai imasi ir vaiko priežiūros rūpesčių.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Gyvenimo būdas")

Sep 10, 2012, 11:17 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:58 PM

Kasdien į darbą Linas neina jau keleri metai. Tad jį džiugina, kai nuo kūrybos kartais atitraukia tėvo pareigos.

„Mano darbas vyksta galvoje. Fizinis ėjimas į darbą nieko nereiškia.

Gyvenimas subalansuotas taip, kad galiu ir dirbti namie, ir padėti Editai. Jaučiuosi tiesiog puikiai”, – pasakojo L.Ryškus.

Prižiūrėti dukterį Linui – ne naujiena. Su buvusia žmona aktore Gabija Ryškuviene jis taip pat augino dukterį.

Filmavimo aikštelėje daugiau nei prieš dvejus metus įsižiebusi meilė šviesiaplaukei aktorei E.Užaitei išardė keliolika metų trukusią pirmąją L.Ryškaus santuoką.

Ar dabar, kai scena naują gyvenimo draugę išvilioja iš namų, Linui neliūdna?

Mat E.Užaitė, prabėgus trims mėnesiams nuo dukters gimimo, grįžo į darbą. Aktorė praėjusį sezoną vaidino visuose „Domino” teatro repertuariniuose spektakliuose.

Buvęs televizijos prodiuseris ir laidų vedėjas kartkartėmis ilgisi darbo televizijose, kuriose sukosi penkiolika metų, mat ši veikla jam davė neįkainojamos patirties, lėmė pažintis su naudingais žmonėmis, leido atsistoti ant kojų.

„Tiek pat būtų davęs ir kitoks darbas. Čia viskas priklauso nuo požiūrio. Pradžioje tave tiesiog įtraukia ir tu nelabai supranti, kas vyksta.

Ką nors kuri, gauni pinigus, tampi šiek tiek žinomas, nuo tavęs kai kas priklauso, tarsi pasijunti svarbus ir taip žingsnis po žingsnio įsisuki į tą verpetą”, – svarstė ne tik režisūrą, bet ir filosofiją bei lituanistiką studijavęs L.Ryškus.

Kol kūrėjo neblaško buitis, jis gali susikaupti darbui. O jeigu sunku susikaupti, L.Ryškus namų aplinką iškeičia į biblioteką.

Nors buvęs BTV laidos „Šeštasis pojūtis” vedėjas naująjį televizijos sezoną neturės jokių reikalų su televizija, likęs be darbo pernelyg nesikremta.

Šiuo metu jis įniko į scenarijaus pagal vieną Vidmantės Jasukaitytės romaną rašymą.

Ar pagal šį scenarijų bus pastatytas spektaklis, ar vaidybinis filmas ar serialas, televizijos ir kino režisierius L.Ryškus nelinkęs atskleisti, kol kūrybinis darbas tik prasidėjęs.

Šio darbo jis ėmėsi todėl, kad sudomino netipiškas lietuvių literatūrai V.Jasukaitytės kūrinys su psichologinio trilerio elementais.

„Tai skausminga istorija moters, kuri kadaise padarė žiaurią klaidą ir ta klaida pradėjo griauti jai gyvenimą”, – apie tai, kas įkvėpė kurti, užsiminė L.Ryškus.

Gal būsimame spektaklyje ar filme L.Ryškus jau yra numatęs ir vaidmenį savo mylimajai?

Autorius tikino, kad rašydamas scenarijų negalvoja, kokie aktoriai galėtų įkūnyti tam tikrus personažus.

„Bet kas, kuris rašo, norėtų parašyti ką nors gera.

Editai tiktų bet koks vaidmuo – ji puikiai jaučia charakterius, turi gerą literatūrinį skonį ir humoro jausmą”, – paklaustas apie vaidmenį E.Užaitei, 2010 metais pripažintai geriausia aktore šalyje, sakė L.Ryškus.

Režisierius, matyt, puikiai žino mylimosios galimybes filmavimo aikštelėje, nes jų tarnybinis romanas įsiplieskė būtent filmavimo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.