Filmo „Kita svajonių komanda“ režisierius M. Markevičius: „Tai patirtis, kurią gyvenime turi tik kartą“

„Dirbome labai sunkiai ir ilgai. Daug metų laukiau šio momento. Esu labai laimingas. Tai neįtikėtina“, - ketvirtadienio vakarą po paties režisuoto filmo „Kita svajonių komanda“ pristatymo kalbėjo Marius Markevičius.

M. Markevičius net keletą kartų kartojo, jog labai džiaugiasi, kad galėjo pristatyti filmą lietuviams.<br>D. Umbrasas.
M. Markevičius net keletą kartų kartojo, jog labai džiaugiasi, kad galėjo pristatyti filmą lietuviams.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Sep 21, 2012, 1:37 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:01 PM

Apie legendinę 1992-ųjų Lietuvos krepšinio rinktinę, kuri Barselonoje iškovojo bronzos medalius, filmą sukūręs JAV lietuvis M. Markevičius neslėpė susijaudinimo ir teigė, jog tokia patirtis – vienas brangiausių dalykų.

„Turėjome labai daug keliauti. Dėl interviu išnaršėme daug valstijų. Ieškojome archyvinės medžiagos, tačiau galiu pasakyti, jog suradome auksą. Tai patirtis, kurią gyvenime turi tik kartą“, - aidint „ačiū“ ir aplodismentams kalbėjo neįtikėtiną dovaną lietuviams įteikęs M. Markevičius.

- Kodėl ėmėtės šio filmo?

- Aš gyvenu JAV. Ten žmonės nežino istorijos apie 1992-ųjų Lietuvos krepšinio rinktinę, todėl man norėjosi, jog jie apie tai išgirstų.

- Ar JAV Lietuvą žino kaip krepšinio šalį?

- Žinoma. Jau nuo mažens labai mėgau krepšinį. Šie krepšininkai buvo mano herojai. Daug apie juos skaitėme. JAV visi tikrai žinojo ir žino apie Lietuvos krepšinį.

- Filme daug kalbama apie krepšinį, tačiau žaidėjų akimis taip pat parodytos kovos už nepriklausomybę, laisvę...

- Filmas „Kita svajonių komanda“ nėra tik apie krepšinį. Čia yra ir Lietuvos istorija, nepriklausomybės istorija, Sovietų Sąjungos laikai. Manau, kad krepšinis yra surištas su visa lietuviška kultūra ir didinga istorija.

- Kuo labiausiai nustebino JAV žmones šis filmas?

- Manau, kad jiems buvo labai įdomus visas filmas. Čia paliesta daug temų. Jiems buvo įdomu išgirsti apie gyvenimą Sovietų Sąjungoje. Amerikiečiams labai patinka istorijos, kur mažesni kovoja prieš didesnius. Savotiška Dovydo ir Galijoto dvikova. Tai atitinka mūsų istoriją.

Lietuvos krepšinio dvidešimtmečiui paminėti sukurtą dokumentinį filmą „Kita svajonių komanda“ žiūrovai galės pamatyti jau nuo rugsėjo 21 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.