Dėl svajonės aktorė L. Bražinskaitė-Tupikovskienė paliko saugią užuovėją

Vaidmenys populiariuose lietuviškuose serialuose, darbas filmavimo aikštelėje su Holivudo žvaigžde Johnu Malkovichiumi juostoje „Sibirietiškas auklėjimas” – apie tokią aktorės karjerą psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė (32 m.), dirbusi vaikų namuose ir Muitinės kriminalinėje tarnyboje, anksčiau daug svajojo. Moteris taip troško vaidinti, kad ryžosi keisti savo gyvenimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Stilius")

Oct 2, 2012, 2:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:22 AM

Linos gyvenimas aukštyn kojomis apvirto po trisdešimtojo gimtadienio.

„Tada mano gyvenimas nušvito naujomis spalvomis. Atrodė, jog tokie posūkiai įmanomi tik pasakoje ar kine, tačiau man nutiko iš tikrųjų”, – pasakojo kaunietė, prieš dvejus metus netikėtai sulaukusi pasiūlymo nusifilmuoti režisieriaus Raimundo Banionio režisuotame seriale „Drąsos kaina”.

Įvairių kvietimų į filmavimo aikšteles daili moteris šviesiais juosmenį siekiančiais plaukais buvo sulaukusi gerokai anksčiau, tačiau nedrįso. Ji atsisakydavo tvirtindama, kad turi milijoną darbų. Vis dėlto pasiūlymui dirbti su R.Banioniu moteris neatsispyrė.

Lina nutarė išbandyti savo jėgas ir dabar dėl to nesigaili. Iš kur pagaliau atsirado ryžto?

Kai sūnui Dominykui buvo vos daugiau nei metai, vilnietė atėjo į konkursą „Lietuvos ponia 2009”. Jame ne tik laimėjo du titulus – konkursas pažadino viduje ilgai miegojusį aktorystės talentą.

„Nuo vaikystės svajojau stoti į aktorinį, lankiau dramos būrelį. Kai atėjo laikas rinktis profesiją, tėvai atkalbėjo. Jie norėjo, kad rinkčiausi rimtą profesiją. Tad studijavau psichologiją. Atrodė, aktorystė nuplaukė visiems laikams”, – kalbėjo pašnekovė.

Psichologijos magistro diplomą įgijusi Lina vaikų namuose dirbo psichologe ir auklėtoja, Vilniaus teisės ir verslo kolegijoje studentams dėstė bendravimo psichologiją.

Po to ją paviliojo pasiūlymas vadovauti prabangių drabužių parduotuvių tinklo personalui, o dar vėliau moteris įsidarbino Muitinės kriminalinės tarnybos Teisės ir personalo skyriaus vyriausiąja inspektore.

Priėmusi kvietimą filmuotis kine Lina negalėjo užmigti kelias naktis. Prieš pirmąjį serialą jai galvoje kirbėjo daugybė minčių: ar sugebės, kaip ją į savo komandą priims profesionalūs aktoriai, kaip žiūrės režisierius?

Tačiau būgštavo be reikalo – filmavimo aikštelėje buvo gera atmosfera. Aktoriai į naujokę iš aukštai nežiūrėjo, bendravo paprastai, negailėjo pamokymų. Jauna aktorė už pastabas dėkinga ir režisieriui R. Banioniui.

Sėkmingai pasirodžiusi pirmajame seriale L. Bražinskaitė-Tupikovskienė netrukus sulaukė kitų pasiūlymų vaidinti. Ji atliko vaidmenis serialuose „Kas nori nužudyti Mią?”, vėliau buvo „Kelias namo”, „Pavogta laimė 2”.

Dabar Lina filmuojasi Lietuvoje ir Gruzijoje kuriamame seriale „Vyno kelias”, o neseniai dalyvavo dar dviejų naujų serialų atrankoje. Ji tikisi, kad vaidmenis gaus abiejuose filmuose.

Lina nekantriai laukia, kada bus parodytas italų režisieriaus Gabriele Salvatoreso kurtas filmas „Sibirietiškas auklėjimas”, kuriame ji šių metų pradžioje filmavosi su Holivudo garsenybe J. Malkovichiumi.

– Neprofesionaliai aktorei vaidinti viename filme su tokia įžymybe kaip J. Malkovichius – didelė sėkmė. Kaip patekote į filmo „Sibirietiškas auklėjimas” aikštelę, kur iš viso buvo vos keli lietuvių aktoriai?

– Pasiūlymą vaidinti šiame filme gavau iš vienos lietuviškos aktorių agentūros. Filmo veiksmas vyksta 1985–1995 metais Rusijoje, Padniestrėje, šiuo metu atplėštoje nuo Moldovos. Vaidinau jauną rusę, apsisprendusią palikti tėvynę ir ieškoti geresnio gyvenimo. Ėjau į turizmo agentūrą pirkti bilieto.

Filmavimas vyko Vilniaus centre, šalia Šv. Rapolo bažnyčios, kur ir buvo įrengta turizmo agentūra.

Šioje scenoje J. Malkovichius nevaidino. Tačiau tuo metu jis buvo filmavimo aikštelėje. Labai džiaugiuosi tuo susitikimu. Juo seniai žavėjausi kaip vyru ir kaip aktoriumi. Pamačiusi, kaip jis maloniai ir nepasipūtėliškai bendrauja su režisieriumi, kūrybine grupe bei kitais aktoriais, pajutau dar didesnę simpatiją.

Su užsieniečiais dirbti buvo labai smagu. Įgavau naujos patirties, pamačiau, kokią modernią techniką jie naudoja. Lietuviškiems serialams kurti kol kas dar nenaudojamos tokio aukšto lygio vaizdo kameros.

– Lietuviškuose serialuose atliekate labai skirtingus vaidmenis: bendruomenės slaugytojos, advokato padėjėjos, architektės, net apgavikės. Kaip pavyksta persikūnyti į personažą?

– „Drąsos kainoje” mano herojė – aktorės Inetos Stasiulytės, kuri vaidino gydytoją, pagalbininkė. Tai miela, šilta, kukli, bijanti savo tiesioginės viršininkės mergina. Įsijausti į šį personažą nebuvo labai sunku. Galbūt tik jaučiuosi kiek keistai, kad buvau stumdomos pavaldinės vietoje. Gyvenime dažniausiai būdavo atvirkščiai, nes ankstesniuose darbuose pati buvau vadovė.

Seriale „Kas nori nužudyti Mią?” tapau pagrindinio herojaus – advokato, kurį vaidino aktorius Aleksas Kazanavičius, padėjėja ir net jo mylimąja Skaiste.

Šis vaidmuo buvo kiek altruistiškas, nes mergina buvo beatodairiškai atsidavusi darbdaviui. Sekretorei alga nerūpėjo, labai jau ji mylėjo tą detektyvą. Tiesa, tik platoniškai. Gal būtų ir kitaip mylėjusi, bet jis nerodė jokių jausmų. Į tokią situaciją patekti ne kine nėra smagu.

Plačiau skaitykite žurnale "Stilius".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.