Giltine J. Smorigino vadinama M. Štakėnaitė: „Mano džiūvimo priežastis – nuolatinis stresas“

Antrą mėnesį šokių projekto „Šok su manimi“ studijoje verda aistros. Vienas už kitą įmantresni porų pasirodymai skatina šokėjus tarpusavyje konkuruoti, pasitempti ir kartu – stengtis viską padaryti preciziškai iki paskutinio atodūsio.

"Dabar man prasideda nuovargio etapas", - sako aktorė.<br>J. Stacevičius
"Dabar man prasideda nuovargio etapas", - sako aktorė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Oct 23, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:19 PM

Drauge su bene geidžiamiausiu partneriu Deividu Meškausku šokanti aktorė Milda Štakėnaitė šiuo metu sukasi lyg vijurkas: dienas ji leidžia serialo „Moterys meluoja geriau“ filmavime, vakarais pluša šokių aikštelėje.

Nenuostabu, kad įtemptas gyvenimo tempas išvargino Mildą. „Man atrodo, aš šiek tiek pavargau“, – portalui lrytas.lt prisipažįsta ji.

Pasak aktorės, skirtumas, kaip ji su Deividu šoko per pirmąsias laidas ir kaip dabar, – akivaizdus, jie padarė didžiulę pažangą, tačiau, kaip ji pati sako, net ir praėjus dviem mėnesiams vis dar yra kur tobulėti.

Iš pradžių Milda sako šokusi su didžiuliu entuziazmu, ji labai pasitikėjo savimi, jautėsi drąsiai ir užtikrintai. Dabar per savaitę pastatyti naują šokį, išmokti judesius, parinkti jam tinkamą muziką, priderinti aprangą tampa tikru iššūkiu. „Dabar man prasideda nuovargio etapas. Sunku suderinti visus darbus. Gyvenu begaliniame bėgime. Laiką skaičiuoju savaitėmis: vieną šokį išmokai ir puoli prie kito“, – juokiasi Milda.

Aktorė kasdien sąžiningai po kelias valandas pluša šokių aikštelėje, intensyviai treniruojasi. Nepaisant to, psichologinis nuovargis jai atrodo sunkesnis už fizinį, nes dažniausiai visą savaitę prabėgomis gludinamos atskiros detalės ir tik likus dienai iki pasirodymo pavyksta pamatyti galutinį rezultatą. „Mane truputį slegia toks tempas. Pavyzdžiui, spektaklis yra statomas kelis mėnesius, kiekviena smulkmena išdirbama iki blizgesio. O čia viskas vyksta žaibo greičiu“, – pasakoja ji.

Dalyvavimas projekte Mildą išmokė ne tik naujų šokio žingsnelių, čia ji kaskart vis labiau ugdo disciplinos jausmą, kantrybę, kurios reikia ne tik dirbant su Deividu, bet ir pačiai su savimi. „Stengiuosi išmokti nekritikuoti, negraužti ir nesmerkti savęs, kai kažkas nepavyksta. Stovėdama ant parketo per kelias minutes turiu parodyti tai, ką išmokau, geriausiai, tačiau jei kažkas neišeina – nepuolu į neviltį, neverta“, – svarsto ji.

Susišnekėjimas poroje – itin svarbus faktorius norint pasiekti geriausių rezultatų. Mildos teigimu, geriau pažindami vienas kitą jie vis geriau tarpusavyje sutaria, pradeda suprasti vienas kitą be žodžių, kartu tvirtėja kaip komanda. „Mes ne tik šokam, mes visuomet bandome padaryti šiek tiek daugiau, todėl dažnai Deividas su manimi dalijasi šokio technika, o aš – aktorinėmis žiniomis“, – šypteli ji.

Komisijos nariai ne kartą yra pajuokavę, kad Milda yra trečias žmogus tarp Deivido ir jo mylimosios, taip pat aktorės – Inetos Stasiulytės, santykių. Kandūs liežuviai šmaikštauja klausinėdami, ar tik ši trijulė negyvena trise? Paklausta apie santykius su Ineta, Milda atsiliepia tik gražiai: „Aš tikiu, kad Ineta yra nuoširdi mūsų poros atžvilgiu. Jei kalbame apie pavydą – mes neturime dėl ko konkuruoti. Ji drauge džiaugiasi mūsų su Deividu sėkme ir kartu liūdi tuomet, kai mums nepasiseka.“

Apskritai komisijos narių komentarų Milda nesureikšmina. Pasak jos, kartais jie pasako ir teisingų dalykų, tačiau dažniausiai pirmiausia galvoja apie tai, kaip linksmiau pakomentuoti ar išjuokti porų pasirodymus. Aktorė nesureikšmina ir to, kad žodžio kišenėje neieškantis Jurijus Smorginas ją ne kartą pavadino giltine: „Tai jau girdžiu kokį šimtąjį kartą. Kai mes susitinkame, garsią jo gerklę girdžiu kitame aikštelės kampe. Man tai nebe naujiena.“

Milda neslepia – pasirodymai tiesioginiame eteryje reikalauja ir atitinkamos kūno priežiūros. Akivaizdžiai projekte sulieknėjusi ir taip smulkutė aktorė sako, kad jai prarasti kilogramai visai neteikia džiaugsmo, o priešingai – kelia susirūpinimą. „Aš tik filmuojuosi ir šoku, niekam kitam nebeturiu laiko. Būna, kad pamirštu ir pavalgyti. Intensyvus darbas ir didelis užimtumas priverčia pamiršti ir buitį, o ką jau kalbėti apie draugus“, – prisipažįsta ji. Milda patikina, kad jokių specialių dietų nesilaiko ir net norėtų priaugti vieną kitą kilogramą. Ji norėtų turėti didesnę krūtinę, daugiau raumenų, riebalų, tačiau, kaip pati sako, fizionomijos ji pakeisti negalinti.

„Mano didžiausiais peilis, dėl ko aš džiūstu, yra stresas. Niekur nespėju, visur vėluoju, gyvenu bėgte ir paskutinę akimirką“, – apie viduje tvyrantį chaosą atvirauja ji. Tačiau tempo sumažinti aktorė kol kas neketina – nėra galimybių. Mildos teigimu, projektas – neilgaamžis, todėl šiuo metu ji stengiasi padaryti viską, ką sugeba geriausiai, ir į kiekvieną laidą žengia be baimės iš jo iškristi.

Kiek ilgai pavyks išlikti projekte, aktorė nedrįsta spėlioti. „Sunku suprasti, ko reikia žiūrovui. Kai paruošiame sudėtingą numerį su sudėtinga choreografija – būname nesuprasti. O kai padarome šou – komisija sako, kad „nebuvo šokio“. Neįsivaizduoju, kaip viskas pasibaigs“, – šypteli ji.

Po šokių projekto Milda sako skirsianti daugiau laiko sau. Jos planuose – daugybė įvairių sumanymų, tarp kurių – tapti profesionale jogos trenere bei parašyti knygą arba pjesę remiantis savo išgyvenimais. Milda įsitikinusi dėl vieno – televizijos projekte ji dalyvauja pirmą ir paskutinį kartą: „Tai reikalauja labai daug laiko ir jėgų. Tačiau kas bus vėliau – palieku spręsti likimui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.