I. Paksaitė-Stumbrienė ir V. Pauliukaitis paaukojo savo mėgstamus daiktus likimo nuskriaustiems vaikams

Artėjant šventėms daugeliui vis labiau norisi daryti gera, prisidėti prie kilnių darbų. Panašių tikslų vedini ketvirtadienio vakarą prekybos centre „Panorama“ žinomi Lietuvos žmonės nusprendė sudalyvauti kalėdinėje akcijoje „Vardan vaikų“. Paaukoję savo asmeninius ir įdomiomis istorijomis apipintus daiktus, jie prisidėjo prie visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ ir skelbimų portalo „Plius.lt“ iniciatyvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 6, 2012, 8:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:48 PM

Krepšininko Jono Valančiūno krepšinio bateliai, prodiuserio Audriaus Giržado duonkepė, dainininko Merūno Vitulskio vaza su jo paties atvaizdu, atlikėjos Ingridos Kazlauskaitės puodelių rinkinys, televizijos laidų vedėjos Skaivos Jasevičiūtės takso formos rankinė, aktoriaus Leonardo Pobedonoscevo-Leo puodelis iš Kubos, Ingos Paksaitės-Stumbrienės pliušiniai meškučiai, Stanolovo Stanickio studijos pultas, režisieriaus Vytenio Pauliukaičio skrybelė – šie ir kiti daiktai atsidūrė prekybos centre eksponuojamoje parodoje, kur kiekvienas galėjo juos iš arti apžiūrėti, o vėliau – įsigyti už pačių siūlomą kainą.

Labdaringame renginyje pasirodė ir kai kurių daiktų savininkai, tarp kurių – I. Paksaitė-Stumbrienė ir V. Pauliukaitis. Jie džiaugėsi galėdami geranoriškai paaukoti savo mėgstamus daiktus, už kuriuos gauti pinigai atiteks likimo nelepinamiems vaikams.

Pasak I. Paksaitės-Stumbrienės, ji kiekvienais metais stengiasi sudalyvauti panašiose akcijose. Ji jau yra paaukojusi nemažai papuošalų, aksesuarų, drabužių, įvairių asmeninių daiktų. Tuo tarpu šįkart ji nusprendė padovanoti du rožinius pliušinius meškiukus. Moteris užsiminė, jog sprendimui įtakos turėjo organizatorių prašymas padovanoti daiktą, kurio nebūtų galima įsigyti parduotuvėje. "Norėjau paaukoti kokią nors apyrankę, tačiau vėliau nusprendžiau, jog tai turėtų būti žaislai. Norėjau nušauti du zuikius vienu šūviu: jeigu meškiukų niekas nenupirktų, jie patys galės atitekti vaikams" , - teigė ji.

Šie meškiukai jai itin brangūs - juos jai padovanojo vyras Aivaras Stumbras dar tuomet, kai jie nebuvo susituokę, o šventė vienerių metų draugystės metines. Paklausta, ar nebuvo gaila atiduoti sentimentus keliančių žaislų, I. Paksaitė-Stumbrienė juokėsi - praėjo nemažai metų ir atėjo laikas tai padaryti. "Ši graži meškučių porelė - kupina meilės ir šilumos, todėl tikiu, kad jie atrėš bent dalelę jos išsiilgusiems vaikams", - sakė ji.

Moteris džiaugėsi, jog egzistuoja panašios akcijos ir tikino visuomet kaip galėdama prie to prisideda. Tačiau tiek ji, tiek jos vyras yra nusistatę prieš vieną dalyką - niekuo neaukoja pinigų. Pasak jos, jie laimės neatneša, o žmonėms, kuriems jos reikia, dėmesį galimą parodyti ir kitais būdais.

Skrybėlę dėl vaikų gerovės atidavęs V. Pauliukaitis taip pat prisiminė jos istoriją. "Pirkau ją Kaune prieš trejus metus viename aukcione už 230 litų, tačiau nešioti teko labai mažai. Mano manymu ji vis dar madinga ir puikiai tiks kokiam nors jaunuoliui", - juokėsi jis. Režisierius panašiose akcijose dalyvauja jau nebe pirmą kartą ir, kaip pats sako, labai džiaugiasi galėdamas prie jų prisidėti. "Man liūdna tik dėl to, kad Lietuvoje yra tiek daug žmonių, kuriems reikia paramos, - kalbėjo jis. - Tokiomis akcijomis reikėtų rūpintis ne tik prieš Kalėdas, tą reikėtų daryti visus metus ir geranoriškai padėti tiems, kuriems gyvenime sekasi mažiau."

Pasak režisieriaus, rinkdamas daiktą jis kreipė dėmesį ir į jo funkcionalumą. Neva atiduoti niekam nereikalingą daiktą būtų beprasmiška. Už kokią sumą bus nupirkta skrybėlė jam nesvarbu, tačiau, kaip ir daugelis jis norėtų, jog ji vaikams atneštų kuo daugiau papildomų pinigų. "Tai jau ne mano rūpestis. Aš apskritai norėčiau, kad kas nors nupirktų, tačiau už kiek - gali spręsti tik patys žmonės", - sakė jis.

V. Pauliukaitis prisidėdamas prie panašių iniciatyvų jis emociškai jaučiasi geriau. "Kai matai tų, kuriems padedi reakcijas, gali pasijusti suparalyžiuotas. Kartais reikia tiek nedaug, kad kitas žmogus pasijustų laimingas, - tikino ne kartą prie ligoninių, senelių namų ir kitų panašių įstaigų veikos prisidėjęs vyras. - Aš jautriai reaguoju į tuos, kuriems reikia pagalbos. Kalėdos turėtų būti šventė visiems, todėl labai smagu bent šiek tiek prie to prisidėti."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.