Virtuvės šefo R. Bolgovo kulinarinius sugebėjimus įvertino ir J. Statkevičius

Ypatingai, magiškais dvyliktukais pažymėtai, dienai virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas nusprendė suteikti dar didesnę reikšmę – jis tapo sostinės centre įsikūrusio restorano „Le Gout“ virtuvės rezidentu. Pasveikinti su naujomis pareigomis ir pasidžiaugti jo nauju karjeros posūkiu į viešbučio „Amberton“ patalpas atvyko būrys jo bičiulių.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 13, 2012, 1:22 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:06 PM

Maždaug prieš mėnesį duris atvėrės, prancūziška dvasia dvelkiantis, restoranas pagaliau surengė oficialų atidarymo vakarėlį. „Nenorėjome jo daryti iškart, reikėjo apsiprasti“, – šypsodamasis sakė restorano savininkas, tuo pačiu ir „Ūkio banko teatro“ arenos direktorius Valdas Petreikis. Restorano direktorė – jo sužadėtinės, balerinos Simonos Paciukonytės mama Rasa Paciukonienė.

Į atidarymo vakarėlį rinkosi tiek artimiausi R. Bolgovo bei restorano savininko Valdo Petreikio artimiausi draugai, tarp kurių – ir daugeliui žinomi žmonės – aktorė Nijolė Narmonataitė su vyru Pauliumi Kovu, dizainerė Julija Janus, dailininkė Aleksandra Jacovskytė. Kiek vėliau į prie vakaro svečių prisijungė ir linksmai nusiteikęs dizaineris Juozas Statkevičius, Greta Cholina, po poros valandų atvyko ir televizijos laidų vedėjas Jogaila Morkūnas su drauge Austėja Jablonskyte. Dauguma svečių atvyko su dovanomis, o vakaro kaltininkus sveikino prancūziškai taip pabrėždami čia vyraujančią prancūzų kultūrą.

Subtilia klasika dvelkiančiame interjere dominuoja juoda ir balta spalvos, jaukumo jam suteikia stilingas apšvietimas. Elegancijos įnešė ir gyvai atliekamos muzikos koncertas.

Kiekvienas vakarėlio lankytojas galėjo paskanauti R. Bolgovo kurtų patiekalų, tarp kurių – gardžiu padažu gardinta lašiša, marinuoti kaparėliai, įvairios užtepėlės, ančių kepenėlių paštetas su figomis, didžiulės alyvuogės, vieno kąsnio sumuštinukai. Galiausiai buvo pristatytas pagrindinis patiekalas – keptas kalakutas.

Pasak V. Petreikio, mintis įkurti restoraną jam kilo jau seniai. Ilgą laiką jam teko bendradarbiauti drauge su R. Bolgovu įvairiuose banketuose, ko galiausiai jis nusprendė - laikas kurti savo verslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.