Lietuvė G. Mikalauskytė JAV vykusiame grožio konkurse sužavėjo fotografą

Po trijų savaičių praleistų Jungtinių Amerikos Valstijų pramogų sostinėje Las Vegase, Greta Mikalauskytė (19 m.) grįžo į gimtuosius Šaulius. Už Atlanto mergina dalyvavo „Mis visata 2012” konkurse. Nors lietuvė jokio titulo nepelnė, Greta džiaugėsi, kad galėjo pirmą kartą atstovauti Lietuvai šiame grožio konkurse.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jan 5, 2013, 2:02 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:28 AM

Greta Jungtines Amerikos Valstijas pasiekė lėktuvu po beveik paros. Nors skrydis buvo ilgas, viskas praėjo sklandžiai. Pirmoji „Mis Lietuva 2012” vicemis baimės skrydžiams niekada nejautė, todėl laikas praleistas lėktuve merginai neprailgo.

Lietuvę oro uoste pasitiko vairuotojas, kuris ją, ir kitas konkurso „Mis visata 2012” dalyves, nuvežė į prabangų Las Vegaso viešbutį „The Planet Hollywood“. Jame Greta apsistojo viename kambaryje su gražuole iš Ukrainos.

To paties viešbučio teatro salėje ir vyko „Mis visata 2012” konkurso finalas, kuris buvo transliuojamas tiesiogiai įvairiose pasaulio šalyse.

Tačiau šis konkursas, kurio sumanytojas yra JAV milijardierius Donaldas Trumpas, skiriasi nuo tradicinio „Mis pasaulis“ konkurso.

„Mis visata“ konkurse išrenkama tik jo nugalėtoja ir pirmoji vicemis. Paskelbiama gražiausio tautinio kostiumo savininkė. Kitų apdovanojimų merginos nepelnė, nepaisant to, kad joms teko pasirodyti vilkint maudymosi kostiumėliu ir demonstruoti savo talentus.

Iš 89 merginų, kurios dalyvavo konkurse, buvo išrinktos 16 (red. past. G. Mikalauskytė į šešioliktuką nepateko), kurios pasirodė finaliniame renginyje, transliuotame per televiziją. Būtent tada „Mis visata“ organizatorius D. Trumpas atrinko 10 merginų, o po tik 5, kurios toliau varžėsi dėl nugalėtojos karūnos. Šiais metais gražiausios visatos merginos titulas atiteko amerikietei studentei Oliviai Culpo.

Nors laimėtoja G. Mikalauskytės nenustebino, lietuvė turėjo ir savo favoričių, tačiau jos į finalinį penketuką nepateko.

„Ar konkurse jautėsi konkurencija“, – portalas lrytas.lt pasiteiravo šiaulietės.

Greta patikino, kad pavydo nesijautė. Rietenų ar pykčio – taip pat. „Dalyvės buvo draugiškos ir visos labai gražios. Mūsų buvo beveik devyniasdešimt, todėl su visomis merginomis susibičiuliauti buvo sudėtinga. Susipažinome viena su kita tiek, kiek spėjome“, - kalbėjo G. Mikalauskytė.

Mergina pasakojo, kad pačio Las Vegaso dalyvės nespėjo pamatyti. Gražuolės keldavosi paryčiais, susiruošdavo ir eidavo pusryčiauti. Dažnai po jų nebegrįždavo į kambarį, o iškart eidavo repetuoti, pozuoti fotografui ir dalinti interviu.

„Naktiniuose klubuose taip pat nesilankiau, kadangi neturiu 21 metų. Tos, kurios galėdavo lankytis naktinėse pasilinksminimo vietose, tai darė vos kartą. Nebuvo kada. Su visomis dalyvėmis tik vieną sykį išėjome į miestą pavakarieniauti“, - patikino šiaulietė.

Prieš vykdama į JAV, ir jau viešėdama už Atlanto, Greta savimi pasitikėjo, todėl patikino, kad nusivylimo dėl nelaimėto titulo – nėra. Savo vertę išvaizdi studentė žino.

„Baimės prieš konkursą nejaučiau, tik šiek tiek jaudinausi. Kita kalba, daug nepažįstamų merginų, mažai miego, o atrodyti reikėjo visada puikiai ir visur suspėti laiku“, - kalbėjo šiaulietė.

Tačiau G. Mikalauskytės pastangos tinkamai atstovauti Lietuvai tarptautiniame grožio konkurse neliko be vaisių. Mergina sulaukė konkurso fotografo dėmesio, kuris daugiau nei kitas merginas lietuvę prašė pozuoti įvairiuose amplua, gyrė už dailias kūno linijas ir mokėjimą dirbti prieš fotoobjektyvą.

Paklausta, kokiomis dovanomis milijardierius D. Trumpas apdovanojo tarptautinio konkurso dalyves, Greta pritrenkiančiomis dovanomis nenustebino. Merginos gavo priemonių plaukams, dekoratyvinės kosmetikos, maudymosi kostiumėlius, renginio atidarymo proga vilkėtas sukneles ir konkurso rėmėjų palaidines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth