A. Pojavio karjeroje - ir naktinis žygis pėsčiomis į Šiluvą

„Eurovizijos“ atranką laimėjęs Andrius Pojavis – mįslė. Be mobiliojo telefono, krūvos vadybininkų ir viešai matomo žvaigždžių gyvenimo Italijoje vaiką auginantis vyras yra sunkiai įkandama paslaptis net landžiai žiniasklaidai. Tačiau atlikėją prisimena ir apie jį papasakoti gali Skirsnemunės miestelio mokyklos kolektyvas. Čia mokytojavęs vyras mokykloje paliko neišdildomą pėdsaką.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 8, 2013, 5:52 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:01 PM

A. Pojavis Skirsnemunės Jurgio Baltrušaičio pagrindinėje mokykloje 2009-2010 m. dirbo istorijos mokytoju, turėjo auklėtinių klasę. Jie atlikėją prisimena kaip visiškai su tradicinio mokytojo stereotipu prasilenkiančią asmenybę.   

Užmigo per ekskursiją

Skirsnemunės Jurgio Baltrušaičio pagrindinės mokyklos direktorei Dainorai Saulėnienei itin įsiminė vienas A. Pojavio poelgis. 2009 m. Kūčių naktį vaikinas iš Jurbarko pėsčiomis nuėjo į Šiluvą. Įveikti maždaug 70 kilometrų vyrui prireikė visos nakties.

„Tada jis pasakojo, kad norėjo „pabūti su savimi“, o ilgai einant išsivalo mintys, gali daug ką apgalvoti“, - prisiminė direktorė. 

Mokyklos vadovei šypseną kelia ir pirmoji A. Pojavio ir jo auklėtinių ekskursija į Kauną. Pedagogas tuomet labai jaudinosi, kad visi vaikai grįžtų sveiki gyvi ir nė vienas nepasimestų. Įtampa buvo tokia didelė, kad nuvykęs su klase į Kauną per spektaklį užmigo.

A. Pojavio potraukis muzikai ir požiūris į gyvenimą nepamirštamų akimirkų suteikė ne tik moksleiviams, bet ir visam mokyklos kolektyvui. D. Saulėnienė prisimena išvyką į Viešvilės vaikų namus.

Tuomet vyras tiesiog pasiėmė gitarą, uždegė žvakę, susodino likimo nuskriaustus vaikus aplink ant kilimo, užgesino šviesą ir grojo.

„Andrius yra labai jautrus, apsiskaitęs, turintis savitą požiūrį į gyvenimą. Gaila, kad išėjo iš mokyklos, manau, kad mokytojams privalomas popierių tvarkymas, mokymo planų rengimas jam buvo kančia. Tačiau prieš išeidamas jis pasidžiaugė tuo, kad nė karto nepavėlavo į darbą. Tikras menininkas, tačiau su visomis savo pareigomis susidorojo puikiai“, - juokėsi D. Saulėnienė.

Negailėjo braškių

„Labai patiko, labai geras mokytojas. Labai linksmas. Palaikiau jį „Eurovizijoje“, nes kitaip neįmanoma, reikia palaikyt mokytoją. Kai jis buvo mokytojas, man patiko jo draugiškumas, kaip jis elgėsi su mumis, kaip jis su mumis leisdavo laiką“, - pasakojo buvusi A. Pojavio auklėtinė Sandra.

Mergina prisimena ne vieną linksmą, su mokytoju susijusią istoriją. Vienas juokingiausių nutikimų – žygis dviračiais. Tuomet A. Pojavis su auklėtiniais nuvažiavo pas save į sodą, kuriame esančio namelio palėpėje tikina sukūręs atranką laimėjusią dainą „Something“.

„Tada suvalgėme visas sode buvusias braškes. Visas visas. Nežinau, ar jo tėvai tada pyko, bet mums labai patiko“, - juokėsi mergina.

„Jis buvo kitoks, surasdavo su mumis bendrą kalbą. Atsiveždavo gitarą ir per klasės valandėles mums grodavo, dainuodavom visi. Dainuodavom „Svajoklį“, tai tapo mūsų klasės daina, ją dainuojam visą laiką“, - tikino dar viena buvusi A. Pojavio mokinė Ainė.

Kad mokytojo pamokos būdavo išskirtinės, sutinka ir aštuntokas Adomas. A. Pojavis esą visada įdomiai pristatydavo mokomus dalykus, o svarbiausia - negailėdavo gerų balų. Moksleivis neslėpė norintis, kad A. Pojavis grįžtų į mokyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.