S. Skambinas už vaidmenį „Kamasutroje” norėtų išbučiuoti ir žmoną, ir tėvus, ir likimą

Jei norite šokėją Saulių Skambiną išvysti netikėtame amplua – keliaukite į Kauno pantomimos teatrą arba į Kauno muzikinį teatrą.

S. Skambinas vaidina Kauno muzikinio teatro šokio spektaklyje „Dulkių spindesys“.<br>Kauno muzikinis teatras
S. Skambinas vaidina Kauno muzikinio teatro šokio spektaklyje „Dulkių spindesys“.<br>Kauno muzikinis teatras
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Činkienė

Jan 14, 2013, 7:20 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:41 PM

Viename spektaklyje išvysite sutenerių vadą, kovojantį prieš „gerietį“ baleto primarijų Nerijų Jušką, kitame S. Skambinas sukasi kamasutros aitrose.

„Aš visada maniau, kad stovėti Kauno muzikinio teatro scenoje yra pats aukščiausias įvertinimas, didžiulis pasiekimas. Teatras man buvo kažkas tokio, sunkiai nusakomo žodžiais“, - emocijų neslėpė S. Skambinas.

Vaidina dvejuose teatruose

Vaidmenis dvejuose spektakliuose atliekantis šokėjas džiaugiasi, kad dar vaikystėje jį žavėjęs teatras dabar tapo jo paties gyvenimo dalimi.

„Aš nežinau, kam už tai bučiuoti ranką – Karinai, tėvams, likimui? Ar visiems?“ – kalbėjo pašnekovas, atlikėjos Karinos Krysko vyras S. Skambinas.

Prieš kelerius metus mažai kam žinomas šokėjas S. Skambinas išpopuliarėjo tuomet, kai pradėjo dalyvauti televizijos šokių projektuose.

Dabar jis ne tik turi savo šokių studiją, tačiau jam pasiūlyti ir vaidmenys dvejuose teatruose.

Kauno pantomimos teatro spektaklyje „Kamasutra“ S. Skambinui tenka vaidinti už širmos – nemažai šio spektaklių scenų yra šešėlių žaismas.

Režisieriaus prašymu, šokėjas turėjo sukurti ir erotinį šokį, kurį pats kartu su partnere ir atlieka.

Teko šokti su šešėliu

Viena įdomiausių patirčių kuriant spektaklį „Kamasutra“ – šokis su šešėliu.

„Aš esu gyvas žmogus, scenoje, bet turiu šokti su šokėja, esančia už širmos, kitaip tariant – su šešėliu. Šešėlį turi guldyti, pakelti. Labai įdomu“, - pasakojo pašnekovas.

Kol kas naujojo savo vyro vaidmens dar nematė ir jo sutuoktinė Karina. Tačiau moteris jau netrukus ketina apsilankyti pantomimos teatre ir įvertinti vyro darbą.

Pasak S. Skambino, spektaklyje sutalpinta viskas – nuo Adomo ir Ievos, mitologijos elementų, animacijos, pantomimos, šešėlių teatro iki šiuolaikinių kompiuterinių technologijų.

„Kai man pasiūlė vaidmenį tokiame spektaklyje, pats sau pamaniau – čia tai bus. Bet tai - toli gražu ne tik seksas“, - juokėsi S. Skambinas.

Tačiau „Kamasutra“ visų pirma yra komedija, kurioje, žinoma, neišvengta ir erotinių elementų. Dar daugiau – jų ne tiek ir mažai.

Tačiau kartais suvokimas priklauso ir nuo požiūrio. Tarkim, erotiką, anot S.Skambino, gali įžvelgti net paprastuose dalykuose ar reiškiniuose – prisilietime, žvilgsnyje, kūno kalboje.

Kartą buvo atvejis, kuomet pasižiūrėti „Kamasutros“ sugužėjo grupė merginų, švenčiančių mergvakarį, o spektaklis buvo to mergvakario dalis.

Vaidina sutenerių vadą

Dar vienas S. Skambino vaidmuo – Kauno muzikinio teatro šokio spektaklyje „Dulkių spindesys“. Čia greta muzikinio teatro aktorių vaidmenis atlieka ir du kviestiniai aktoriai – S. Skambinas ir N.Juška.

„Aš esu sutenerių vadas. Esu pats blogiausias personažas visame spektaklyje. Kaip gerai, kad tai tik vaidinimas“, - juokėsi pašnekovas.

Tiek S. Skambinas, tiek N. Juška yra išskirtiniai aktoriai – kaip kviestiniai jie abu turi net ir savo persirengimo kambarius.

„Be to, ant mūsų režisierius niekada nerėkia. Nors nežinau, kol kas iš viso negirdėjau jo šaukiančio“, - tvirtino S. Skambinas.

Teatras – iš vaikystės

Sulaukęs pasiūlymo vaidinti Kauno muzikiniame teatre, S. Skambinas nė kiek nedvejojo.

„Aš sakiau – taip, taip, taip! O dar pasakė, kad už tai ir pinigus moka. Būčiau sutikęs ir už dyką“, - juokėsi S. Skambinas.

Meilę teatrui S. Skambiną lydi nuo vaikystės, o į muzikinio teatro aktorius jis pavydžiai žvelgdavo dar tada, kai į vaidinimus būsimą šokėją atsivesdavo mama.

„O dabar pats esu čia. Prisimenu, kaip repetuodavome. Salė – tuščia, sėdi režisierius, kažkur aplinkui savo darbus atlieka scenos darbininkai. Taip vyksta pasiruošimas spektakliui. Lygiai taip, kaip kartais rodo filmuose“, - susižavėjimo teatro virtuve neslėpė pašnekovas.

S. Skambinas džiaugiasi galėjęs pažinti ir teatro žmones – aktorius, režisierius, matyti, kaip kuriama tai, kam vėliau žiūrovai negaili ovacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.