Išskirtinė publika rinkosi į škotišką vakarėlį rotušėje

Šeštadienio vakarą Vilniaus rotušėje jau keturioliktą kartą buvo surengtas „Burnso nakties” (Burns Night) minėjimas, skirtas nacionalinio škotų poeto Roberto Burnso atminimui. Kaip ir kiekvienais metais į didžiausią Lietuvoje škotišką šventę bei labdaringą vakarienę susirinko daugiau kaip 200 kviestinių svečių.

Škotiškos šventės svečiai.<br>R. Danisevičius
Škotiškos šventės svečiai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jan 27, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:05 AM

Į ištaigingą vakarienę damos atėjo apsirengusios vakarinėmis sukniomis, vyrai – smokingais. Daugelis jų buvo pasipuošę tradicinių škotiškų spalvų languotais aksesuarais – segėmis, šaliais, sijonais.

Visame pasaulyje „Burnso naktis“ prasideda tuo pat metu ir tuo pačiu akcentu – ode hagiui – nacionaliniam škotų patiekalui iš maltos avienos, kepenų, plaučių ir avižinių dribsnių, pagardintų gausybe prieskonių. Pagal tradiciją, valgant hagį privaloma išgerti škotiško viskio.

„Burnso naktis“ skirta ne tik linksmybėms, ji turi ir kilnų tikslą. Vakarienės metu svečiai aktyviai dalyvavo labdaros loterijoje, kurios metu surinktos lėšos bus skirtos įstaigoms, besirūpinančioms specialių poreikių turinčiais vaikais: amatų mokyklai „Sodžiaus meistrai“ ir vaikų dienos centrui „Arcus“.

Loterijoje dalyvavę vakaro svečiai laimėjo ne tik puikia savijautą, padarius gerą darbą, bet ir materialias dovanas. Pagrindinis prizas – kelionė dviems į Londoną, į kurią įskaičiuotos dvi naktys ištaigingame viešbutyje, apsilankymas SPA centre, du bilietai į pasirinktą miuziklą bei į Londono akį, vakarienė restorane. Taip pat buvo galima laimėti mobilųjį telefoną, piniginius čekius, Karen Millen rankinę, kruizinę kelionę ir kitus prizus. Loterijai vadovavo „Britų pramonės prekybos rūmų“ vadovas Chrisas Butleris.

Loterijai pasibaigus prasidėjo laukiniai škotų šokiai. Viso vakaro metu Rotušėje skambėjo dūdmaišių muzika. Svečiams koncertavo grupė iš Škotijos „Soar Patrol“, dūdmaišininkas Philipas Barlowas, o tradicinį škotišką būgnelį mušė Davidas Barlowas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.