Vilniaus savivaldybėje L. Karalius susikibo su A. Latėnu

Trečiadienį Vilniaus miesto taryba sprendė, ar apriboti prekybą alkoholiu buvusio Seimo nario Lino Karaliaus vegetariškų patiekalų restoranui „Shiva Chill Bar“.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 7, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:48 AM

Iš savivaldybės tribūnos kalbėjęs Algirdas Latėnas, gyvenantis virš restorano patalpų, guodėsi, jog nuolat kenčia dėl triukšmo, blogų kvapų.

Į miesto tarybos posėdį atvykęs L. Karalius sušuko: „Tai šmeižtas!“

Tačiau jis pripažino, jog garso izoliacijos problemos nepavyko išspręsti.

„Bet ne išeitis apriboti licenciją prekiauti alkoholiu. Verslas tuomet žlugs. O policiją nuolat kviečia tik A. Latėnas. Jis atsikraustė į namą tada, kai kavinė jau veikė“, - kalbėjo L. Karalius.

Jį palaikė miesto tarybos narys M. Monkevičius, sakydamas: „Žmogus nusipirko butą name, kuriame baras jau veikė. Jeigu uždrausime verslą visuose Senamiesčio namuose, kuriuose yra nepatenkintų kaimynų, o jų yra visur, atsigerti kavos turėsime iš centro važiuoti į miegamuosius rajonus“.

Meras A. Zuokas pateikė Sveikatos komiteto siūlymą laikinai netaikyti sankcijų restoranui „Shiva Chill Bar“, leisti iki liepos 1 d. sutvarkyti garso ir kvapų izoliaciją.

Vilniaus miesto tarybos narių dauguma L. Karaliui davė galimybę pasitaisyti – prekyba alkoholiu barui neapribota.

Vilniaus miesto taryba išklausė ir naktinio baro „Bimbirimbam“ (Gedimino pr. 31) kaimynystėje gyvenančių vilniečių atstovės skundų.

„Kai įsikūrė „Bimbirimbam“, nemiegame po tris savaites iš eilės. Triukšmas, muštynės, policijos sirenos kaukia beveik kiekvieną naktį. Apsaugokite mus, atimkite jam prekybos alkoholiu licenciją“, - maldavo moteris.

Baro atstovas teigė, jog ši pasilinksminimo įstaiga atidaryta ir iš ES paramos jaunimo verslui lėšų.

„Jei bus apribota prekyba alkoholiu, būrys jaunų žmonių neteks darbo. O juk mes rūpinamės miestu, aplink pastatą, kuriame veikia baras, nuolat gatvę šluojame, valome. Nesuprantu, kodėl kaimynai pyksta“, - naivokai kalbėjo „Bimbirimbam“ vadovas.

Vilniaus taryba barui „Bimbirimbam“ nebuvo tokia gailestinga kaip L. Karaliaus įstaigai. Nuspręsta apriboti prekybą alkoholiu nuo 23 val. iki 9 val. ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.