B. Berezovskio moterys: žmonos, meilužės ir nepilnametės nimfos

Kuklus sovietinis matematikas Borisas Berezovskis gyveno kaip visi. Baigęs Maskvos Miško technikos institutą, vedė paprastą rusų merginą Niną Korotkovą, kuri mokėsi tame pačiame institute. Apie Niną Vasiljevną beveik nieko nežinoma. Pora susilaukė dviejų dukterų: Lizos ir Katios. Pirmoji iš jų vėliau taps dailininke ir padovanos vėjo pamušalui tėtušiui anūką Slavą. Kol apsukrusis B. Berezovskis tiesėsi sau verslo kelią, jo žmona buvo namų šeimininke. Panašu, visai ne ta moterimi, kurios reikėjo sėkmingam verslininkui. Išsiuntęs paūgėjusias dukteris mokytis į užsienį, B. Berezovskis nusprendė siekti prabangaus gyvenimo, - rašo kp.ru.

Borisas Berezovskis ir Jelena Gorbunova.<br>Nuotrauka iš archyvo
Borisas Berezovskis ir Jelena Gorbunova.<br>Nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:57 AM

67-erių B. Berezovskis mįslingomis aplinkybėmis mirė šeštadienio vakarą Didžiojoje Britanijoje, savo namuose Askoto miestelyje, nuo Londono nutolusiame 40 km.

Galina

Neišvaizdų, smulkaus sudėjimo, nedidelio ūgio 34 metų Maskvos valstybinio universiteto matematiką Galina Bešarova įsimylėjo, kai jai tebuvo 22 metai. 1989 metais jiems gimė pirmasis sūnus Artiomas ir tik po dviejų metų BAB‘as (Borisas Abramovičius Berezovskis) galų gale išsiskyrė ir vedė savo mylimą Galiną. Kaip pasakojo jų bendri draugai, jokio vakarėlio nebuvo: atėjo į santuokų rūmus, susituokė ir išsiskirstė. Buvusiai žmonai Ninai liko butas Lenino prospekte, o būsimasis oligarchas apsigyveno pas Galiną.

Tuo metu G. Bešarova dirbo Blagonravovo mašinų statybos institute. Bet būtent ji padarė iš BAB‘o tokį, kokį mes jį pažinojome. Bent taip galvoja jo draugai. „Visa tai labai glumino Galiną, kadangi būtent ji pirmoji pasiūlė jam padaryti karjerą ne moksle, o versle“, - pasakojo vienas iš šios poros bičiulių, kai 2009 metais ji padavė pareiškimą skyryboms.

G. Bešarova persikėlė gyventi į Londoną dar gerokai iki skyrybų ir anksčiau vyro - 1993 metais, kai sužinojo, kad jis turi meilužę. Neištikimas vyras skyrė jai ir jos vaikams ištaigingą namą su vaizdu į Haid parką, kuris kainavo 16 mln. JAV dolerių. „Apvyniojo Beriozą aplink pirštus kaip lipnią juostą“, – juokavo po garsaus skyrybų proceso Londone jo pažįstami. Tai Rusijoje turtingi vyrai palieka savo žmonas be skatiko kišenėje, o štai britų teisingumas linkęs palaikyti silpnosios lyties pusę.

Toks teismo sprendimas buvo didžiulis smūgis genialiam verslininkui! Juk Galina prisiteisė iš jo rekordinę sumą - 100 mln. svarų sterlingų! „Neturi reikšmės, kompensaciją sudaro tūkstančiai svarų ar šimtai milijonų svarų. Jei vyras ir žmona gali susitarti, tai daug palankiau ne tik jų abiejų, bet ir jų vaikų gerovei“, - pareiškė teisėja Eleanor King. Žodžiu, B. Berezovskis ne savo valia pagerino milijonieriaus Johno Chapmano rekordą, iš kurio žmona gavo „tik“ 48 mln. svarų.

Jelena

Тrečia oligarcho išrinktąja, dėl kurios ir sugriuvo santuoka su Galina, tapo seksuali gražuolė Jelena Gorbunova. Jauną vos ne modelio išvaizdos moterį iš Pamaskvės BAB‘as be jokių ceremonijų paviliojo iš savo draugo ir išsivežė į Italiją. Nuo tada ją laikė neoficialia Berezovskio žmona. 1996 metais jiems gimė duktė Arina, o po metų sūnus Glebas.

„Nežinome, kas nugalės „titanų mūšyje“, tačiau jo moterų kovoje laimėjo Jelena!“ - buvo rašoma britų žiniasklaidoje, kai Jelena Gorbunova ir Daša Žukova atvyko į teismą, kur bylinėjosi Berezovskis su Abramovičiumi. Jelena tada buvo apsirengusi griežto stiliaus kostiumėliu su „Dolce&Gabbana“ kelnėmis, tačiau beveik atsisegančią per krūtinę palaidine.

Beje, prieš porą metų britų laikraštis „Daily Mail“ netikėtai pranešė, kad Sankt Peterburge rastas jų santuokos liudijimas, išduotas 1999 metais, sausio 22 dieną santuokų rūmuose Nr.1. Buvo pateikta ir ištrauka iš santuokų registracijos knygos. Ir tai buvo padaryta tada, kai rusų donžuanas dar buvo susituokęs su Bešarova. Tada Berezovskio atstovas patikino, kad pora nelaiko šio dokumento teisėtu. Tačiau kalbama, kad vedybinį kontraktą jiedu vis dėlto sudarė. Pagal kurį Jelena ir pareikalavo iš savo antrosios pusės solidžios sumos. Vėliau 45 metų Gorbunova apkaltins Berezovskį mėginimu parduoti nekilnojamąjį turtą jai nežinant, pareikalaus 5 mln. svarų ir pasieks, kad būtų užšaldytos jo sąskaitos.

Mariana

Tačiau be oficialių santykių, Berezovskis garsėjo ir savo intymiu susidomėjimu nepilnamečių mergaičių atžvilgiu. Tiesa, žinomos tik garsiausios ir į viešumą iškilusios jo meilės istorijos.

1998 metais oligarchą supažindino su 16 metų nimfa Mariana iš Kemerovo. Su turtingu tėtušiu daug nepasiginčysi, tačiau merginai buvo į tai nusispjauti. „Mariana buvo labai grubi su juo ir rėždavo tiesiai į akis: „tu man pažadėjai padovanoti „Mercedes“, tai, va, man tokių menkų dovanėlių nereikia, pagalvok, kainuoja 100 tūkst. dolerių, geriau nupirk ką nors daugiau“. Aš tada apakau“, - prieš šešerius metus savo interviu laikraščiui „EG“ pasakojo BAB‘o bičiulis.

- Klausyk, kiek tau metų? – klausiu jos. - Aštuoniolika, – atsakė ji. - Kaip aštuoniolikmetei turėtų visai pakakti ir kokio nors „Citroen“ ar „Ford Focus“.

O ji ramiai man atsako: „Jei gyvenčiau su tavimi, tada, žinoma, tiktų ir „Citroen“, todėl, kad tu – normalus, sveikas vyras. O tas – senas, šlykštus žydas, kurio niekas nekenčia. Juk po jo prie manęs niekas neprieis, todėl reikia išspausti iš jo viską. Ir kuo daugiau.“

„Labiausia mane pribloškė, kad Boria stoiškai visa tai išklausė. „Nekreipk dėmesio, - pasakė jis, kai Mariana nuėjo. – Po metų aš ją būtinai palaušiu – įsimylės mane kaip katytė.“

Paauglės šarvuotame limuzine

2011 metais BAB‘o aplinkos žmonės šokiravo puritonišką Angliją papasakoję apie oligarcho asmeninį gyvenimą.

Desantininkas Markas Pendellis važiavo šarvuotu limuzinu „Maybach“ 225 km per valandą greičiu, kad kuo greičiau pristatytų savo šefui paaugles mergaites. Už tai gavo iš Berezovskio kas mėnesį 12 tūkst. dolerių.

Маšina su mergaitėmis sustodavo prie oligarcho namų Sario grafystėje arba kurio nors pirmos klasės viešbučio Londone. Kažkada kitas vairuotojas Darylas Jacksonas vežė į pasimatymą nepilnametę su rožinės spalvos baleto apranga ir juos sustabdė policija už greičio viršijimą. Policija pareikalavo ir keleivės dokumentų. Mergina turėjo įrodyti, kad jai 16 metų. Tačiau šis atvejis – ne išimtis.

„Aš paklausiau Darylo, ar mes turime policijos leidimą važinėti tokiu greičiu. Jis tik pamerkė akį ir pasakė, kad bosui galima viskas“, - prisipažino 47 metų M. Pendellis.

Kartą jis vežė į oro uostą jauną merginą, tačiau Berezovskio nurodymu padarė viską, kad mergina pavėluotų į lėktuvą, išskrendantį į Rygą. Mergina apsiverkė, nes ją nuvežė vėl pas „mylimąjį“ dar parai.

„Borisas buvo labai patenkintas ir tada atsiuntė man SMS su šypsenėle“, - pasakojo Markas. Paprastai vairuotojai vežiojo merginas ir į parduotuves. Tai padėdavo joms atsikratyti nuobodulio, o vairuotojui – niurzgėjimo ir skundimosi. Išsipūtusius vokus su pinigais ir kortelėmis „šopoholikams“ taip pat perduodavo Markas ir kompanija.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.