Balerinos šokis atskleidė nežemiškų moterų portretų paslaptis

„Ši paroda yra skirta pavasariui ir moteriškam gracingumui“, - kalbėjo dailininkė Svetlana Ovinova (42 m.) iš Sankt Peterburgo. Vilniuje, kurį vadina romantiškiausiu pasaulio miestu, Svetlana surengė labai teatrališką parodą „Gracija“. Viešbučio „Novotelis“ langai pasipuošė paslaptingų, dailiai pasipuošusių moterų portretais. Iš viso parodoje eksponuojami 22 paveikslai.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Apr 18, 2013, 1:01 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:51 AM

Didžioji dalis portretų yra S. Ovinovos fantazijos vaisius. Tačiau trijuose paveiksluose įamžinta Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro balerina Ana Baranova (35 m.)

Parodos atidarymo iškilmėse balerina A. Baranova ne tik grožėjosi savo portretais, bet ir pašoko stilizuotą meilės šokį, kurį sukūrė pagal lyrišką prancūzų dainininko Francois Feldmano dainą.

Improvizuotą šokį balerina paruošė per vieną vakarą.

„Muzika padiktavo šokio stilistiką. Šokau pasitelkusi fantaziją ir iš širdies“, - pasakojo Ana.

Į parodos atidarymą susirinkę svečiai buvo įsitikinę, kad šokti viešbučio vestibiulyje tarp stalų ir minkštasuolių, avint puantus, – nelengvas iššūkis. Ana viešbučio erdvėje šoko pirmą kartą. Nors tai – ne teatro scena, tačiau profesionali šokėja puikiai susitvarkė su užduotimi. Vakaro svečiai negailėjo balerinai, pasipuošusiai juoda, elegantiška suknele, plojimų.

„Svetlanos sukurti moterų portretai man labai patinka. Iš jų sklinda švelnumas. Moterys portretuose atrodo nežemiškos. Tačiau jos man labai artimos. Mano gyvenime dėl baleto yra labai daug teatro, žėrinčių kostiumų ir mistikos“, - kalbėjo A. Baranova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.