N. Marčėnaitei - profesionalaus lenktynininko J. Gelžinio pamokos

Trečiadienio rytas televizijos laidų vedėjai Nomedai Marčėnaitei prasidėjo kiek kitaip nei įprastai. Plytinės kartodrome vienas geriausių šalies lenktynininkų, Jonas Gelžinis, mokė Nomedą savo amato.

Profesionalus lenktynininkas J. Gelžinis mokė N. Marčėnaitę lenktynininko amato.<br>T. Bauras
Profesionalus lenktynininkas J. Gelžinis mokė N. Marčėnaitę lenktynininko amato.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

May 8, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:53 AM

Lenktynininkas J. Gelžinis, kuris dalyvauja Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ Cup“ lenktynėse po praėjusio savaitgalio važiavimo tapo jų lyderiu. Pats Jonas apie šį pasiekimą kalba kukliai.

„Nenoriu girtis... tačiau po paskutinių etapų esu pirmoje vietoje...“ – šypsojosi Jonas, jau savaitgalį tame pačiame Plytinės kartodrome mokysiantis talentingus vaikus. Tad pamokos Nomedai – tam tikras apšilimas.

Paskutinį kartą prieš šešerius metus važiavusi kartingu N. Marčėnaitė buvo laiminga sugrįžusi į trasą. Juolab, kad mokytojas – jai į sūnus tinkantis lenktynininkas.

„Mano draugų sūnus, Dominykas Butvilas, taip pat yra vienas geriausių Lietuvos lenktynininkų. Paskui juos, Joną ir Dominyką, važiuoti yra vienas malonumas. Dar smagiau, kad jie – dar beveik vaikai. Tai yra nerealu“, – įspūdžiais dalinosi Nomeda.

Apie 20 metų vairavimo patirtį turinti, ne vienose lenktynėse dalyvavusi N. Marčėnaitė visą laiką važiavo J. Gelžiniui iš paskos. Paklausta, kodėl nė nemėgino jo lenkti, Nomeda pasimetė. Anot jos, tokia mintis jai nė nešovė į galvą. Jonas juokėsi, kad daug potencialo turinti Nomeda jo neaplenkė tik iš mandagumo.

Televizijos laidų vedėja pripažino, kad J. Gelžinis visą laiką trasa judėjo lėtai, tačiau tai nereiškia, jog ji turėjo jį aplenkti. Nomedai svarbiausia buvo mokytis ir sekti Jono važiuojama trajektorija. N. Marčėnaitė lenktyniauja tik su tokiais kaip ji – neprofesionalais.

„Aš labai nemėgstu konkuruoti. Man smagu žaisti, dūkti, bet niekada to nesureikšminu“, – prisipažino N. Marčėnaitė.

Vis dėlto lenktyniauti Nomedai patinka. Ji tiesiog dievina greitį, galimybę priimti staigius ir svarbius sprendimus, adrenaliną. Kiek anksčiau ji dalyvavo „Omnitel“ 1000 km lenktynėse. Tuomet ją ruošė profesionalus lenktynininkų treneris Jonas Dereškevičius. Per treniruotes Nomeda pasirodydavo toli gražu ne paskutinė.

„Kartinguose labai svarbus svoris. Pas mane jo nėra daug, tad tas lengvumas man suteikia pranašumą. Kartais vyrai nė nesupranta, kodėl jie atsilieka“, – pastebėjo N. Marčėnaitė.

Kaip Jonui sekėsi mokyti Nomedą, pamatysite laidoje „Super LT“ ketvirtadienį 21.45 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.