Norvegijoje dirbanti lietuvių šeima loterijoje laimėjo milijoną litų

Lietuvoje – dar viena milijonierių šeima. Norvegijoje dirbanti ir du vaikus auginanti kauniečių pora vis dar sunkiai tiki, kad jų banko sąskaitoje per kelias dienas atsirado milijonas litų. Daugelį metų „Teleloto“ bilietus perkantys kauniečiai pagaliau gali džiaugtis, kad išsipildys ne tik jų, bet ir sūnų materialios svajonės.

Daugelį metų „Teleloto“ bilietus perkantys kauniečiai pagaliau gali džiaugtis, kad išsipildys ne tik jų, bet ir sūnų materialios svajonės.<br>V. Balkūnas
Daugelį metų „Teleloto“ bilietus perkantys kauniečiai pagaliau gali džiaugtis, kad išsipildys ne tik jų, bet ir sūnų materialios svajonės.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-05-30 14:23, atnaujinta 2018-03-06 02:14

Iš Kauno kilę vyras ir žmona prieš penkerius metus nutarė mesti darbus Lietuvoje ir išvažiuoti uždarbiauti į Norvegiją. Pora svečioje šalyje dirba įvairius darbus, bando verslauti. Nors jiedu dirba užsienyje, gimtojoje šalyje nėra reti svečiai. Namais laiko ne šalį, kurioje užsidirba duonos kąsniui, o ten, kur gimė ir užaugo jie patys ir jų vaikai.

Portalui lrytas.lt vyras pasakojo, kad trumpam grįžęs į Lietuvą kaip visada užsuko į Kaune esantį prekybos centrą. Prie kasos pamatęs du likusius „Teleloto“ bilietus nutarė juos įsigyti, mat žaisti loterijoje kauniečių šeimai yra pramoga. Ir Norvegijoje lietuviai perka loterijos bilietus. Dažniausiai - „Vikingų loto“.

Po kelių dienų palikęs Lietuvą, vyras prisiminė apie turimus loterijos bilietus. Keisčiausia, kad niekada anksčiau loterijos bilietų nė vienas iš jų į Norvegiją nesiveždavo, o šį kartą pasiėmė.

„Internete tikrinu laimėjimą ir žiūriu, kad laimėti kampai. Gerai, galvoju, 11 litų jau turiu. Tikrinu toliau ir matau užrašą: „Laimėtas milijonas.“  Nesupratau, pagalvojau, kad nesąmonė. Tuomet patikrinau kitą turėtą bilietą. Laimėjimo nebuvo. Dar kartą patikrinau pirmąjį bilietą. Vėl rašo, kad laimėtas milijonas.

Pašaukiau žmoną, kad prieitų. Patikrinau dar kartą, nes tikrai maniau, kad pokštas. Po kiek laiko likęs vienas dar kartą patikrinau ir tik tada patikėjau laimėjimu. Galvoju, reik gerai išsirėkti. Įdomu, ką kaimynai pagalvojo“, - nusijuokė vyras.

Apie loterijoje laimėtą milijoną šeima dar niekam nesakė. To, kad tėvai tapo milijonieriais, nežino net vaikai. Kauniečiai svarsto, kaip jiems tai praneš - nenori, kad studentaujančios atžalos atsainiai pradėtų žiūrėti į gyvenimą, mažiau suktų galvą dėl išleidžiamų pinigų. Šeima įsitikinusi – didelė pinigų suma kartais žmones sugadina.

„Norime teisingai panaudoti pinigus. Niekas niekada nėra jų mums lengvai davęs, visada maniau, kad tik sunkiai dirbant galima džiaugtis geresniu gyvenu.

Jeigu Dievas mums davė tokią netikėtą dovaną, norime ją teisingai panaudoti. Galbūt investuosime, tačiau pirmiausia padėsime sūnums. Galbūt jie norės studijuoti magistrą, o tai nepigiai kainuoja. Negana to, sūnūs vis dažniau pakalba apie vestuves. Reikės pinigų naujai gyvenimo pradžiai“, - kalbėjo moteris.

Šeima mėgsta keliauti. Dirbdami Norvegijoje lietuviai susirado draugų, su kuriais apkeliauja svečios šalies apylinkes. Kauniečiai visada norėjo aplankyti tolimas egzotiškas šalis. Ypač traukia Rytai. „Svajojome pasisvečiuoti Japonijoje arba Australijoje. Nors kas ten žino, galbūt apsiribosime Turkija“, - nusijuokė vyras.

Paklausti, ar praturtėjimas nereikš jų darbų Norvegijoje pabaigos, kauniečiai patikino, kad nustoti dirbti tikrai neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.