V. Putino skyrybos priminė panašią A. Brazausko patirtį

Kur dingo pirmoji ponia? Tokios spėlionės, pastaruoju metu skambėjusios Rusijoje, praeityje lydėjo ir pirmąjį tiesiogiai išrinktą Lietuvos prezidentą Algirdą Brazauską bei tuometę jo žmoną Juliją.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Karmazaitė

Jun 8, 2013, 12:51 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:23 PM

Apie politiką jis kalbėdavo aiškiai ir konkrečiai, o apie asmeninį gyvenimą – miglotai ir sutrikęs. Prezidento, o vėliau premjero pareigas ėjusio A.Brazausko ir jo pirmosios žmonos Julijos santykiai daug metų buvo įtempti.

Kai A.Brazauskas persikėlė į rezidenciją Turniškėse, jo žmona įsikūrė sodo namelyje Turniškių pakraštyje. Vėliau paklausta, kodėl nepersikėlė kartu su vyru, Julija atšaudavo: „Manęs niekas nepakvietė.”

Į keliones lydėdavo dukros

Į sodo namelį pas žmoną A.Brazauskas užsukdavo tada, kai reikėdavo kur nors vykti, pavyzdžiui, aplankyti artimųjų kapus, į varduves ar gimtadienius. Kartais sekmadienio rytą paskambindavo ir ištardavo: „Oficialiai kviečiu pietų.”

Į priėmimus ir užsienio keliones aukštą politiką dažniausiai lydėdavo jo dukros Audronė ir Laima. Visuomenėje vis garsiau sklido kalbos apie poros skyrybas.

Tarsi norėdamas jas nutildyti, 2001 metų gruodį tuometis premjeras su žmona pasirodė Kongresų rūmuose Vilniuje vykusiame koncerte „Lotynų Amerikos ritmų metamorfozės”.

Nors toks muzikos stilius nebuvo Julijos mėgstamiausias, jai patiko prasiblaškyti, pakeisti aplinką, per pertrauką pabendrauti su prezidentu Valdu Adamkumi ir jo žmona Alma.

„Per tuos ilgus metus, kai sunkiai sirgau, tiek kartų atrodė, kad mirtis jau atėjo. Pasirodė, dar ne. Tas sekmadienio išėjimas man tikrai padėjo prasiblaškyti”, – tada „Lietuvos rytui” sakė J.Brazauskienė.

Tada juodu su Algirdu buvo jau pusantrų metų oficialiai išsiskyrę. Apie šį svarbų aukšto politiko gyvenimo faktą nežinojo nei visuomenė, nei, kaip vėliau tikino, pati J.Brazauskienė.

Į Egiptą – su drauge

Žinia apie A.Brazausko skyrybas galbūt niekada nebūtų nuskambėjusi viešai, jei ne slaptos jo atostogos Egipte 2002 metų balandį.

Tada „Lietuvos rytui” pavyko nufotografuoti Hurgados paplūdimyje prie Raudonosios jūros besiilsinčius A.Brazauską ir Vilniaus viešbučio „Draugystė” vadovę bei akcininkę Kristiną Butrimienę.

Tą savaitę kelias dienas bandžiau prisiskambinti A.Brazauskui, kol jis pagaliau įsijungė mobilųjį telefoną ir atsiliepė.

„Aš ilsiuosi, esu gyvas ir sveikas, atrodo, grįšiu. Pramogomis neužsiimu, tik ilsiuosi”, – žvaliu balsu pasakojo premjeras.

Pasidomėjau, su kuo jis atostogauja Egipte. A.Brazauskas ištarė: „Neatsakysiu.” Neatlyžau ir paklausiau, ar gerai pailsėjo Kristina.

„Na, čia jau mano reikalas”, – tuomet atsakė A.Brazauskas ir mūsų pokalbis baigėsi.

Ir J.Brazauskienė, ir K.Butrimienės vyras Antanas Butrimas tikino nieko nežinoję apie šią išvyką.

Skubiai susituokė Turniškėse

2002 metų balandžio 13 dieną „Lietuvos ryte” pasirodė straipsnis apie slaptas premjero atostogas. Tą patį vakarą kartu grįžusią porą Vilniaus oro uoste pasitiko būrys žurnalistų, fotografų ir televizijos operatorių.

A.Brazauskui teko tvarkytis savo gyvenimą. Jis paskelbė, kad jau dvejus metus yra oficialiai išsiskyręs, ir paskubomis Turniškėse susituokė su Kristina. Ji, pasirodo, irgi buvo išsiskyrusi su pirmuoju vyru.

A.Butrimas tikino nematęs skyrybų dokumentų ir nesėkmingai bandė teisybės ieškoti teisme.

Tada A.Butrimas „Lietuvos rytui” patvirtino, kad jau apie dvylika metų jį pasiekdavo kalbos apie Kristinos ir A.Brazausko draugystę.

„Aš negalėjau žmonai uždrausti bendrauti su A.Brazausku, nes ji dirbo vyriausybiniame bufete, ruošdavo priėmimus”, – aiškino A.Butrimas. A.Brazauskas anapilin iškeliavo 2010 metais, po metų amžinojo poilsio atgulė ir J.Brazauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.