Anūko vestuvės K. Prunskienei – ir šventė, ir jėgų išbandymas

Liepos 6-ąją – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną - politikės Kazimiros Prunskienės anūkas Tadas Vaitkus vedė savo mylimąją Gretą Daukšytę. Vestuvėse dalyvavo ir po insulto jėgas atgaunanti K. Prunskienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-07-09 11:08, atnaujinta 2018-03-04 19:29

Neįgaliojo vežimėlyje sėdėjusi jaunikio močiutė, kuri šiemet atšventė 70 metų jubiliejų, atrodė guvi ir linksma. „Viskas buvo labai gražu. Mama buvo labai laiminga ir susijaudinusi“, - apie K. Prunskienę pasakojo jos dukra Rasa Vaitkienė.

Politikė po ilgos pertraukos buvo Vilniuje. „Jai ir dabar patinka judėti iš vietos į vietą, ji puikiai atlaikė visą dieną. Ir kitą dieną buvo labai žvali. Mes patys labai jaudinomės, ar jai bus viskas gerai – juk daug šurmulio ir emocijų. Bet viskas labai gerai ėjosi“, - pasakojo R. Vaitkienė.

K. Prunskienė Vilniuje niekur daugiau nesilankė.

Šeima po ceremonijos Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje susibūrė giminės sodyboje Labanoro girioje. Į šventę susirinko artimiausi draugai. „Labai šauniai praleidome tą vakarą. Gražūs jaunavedžių santykiai. Labai viliamės, kad tokie išliks ilgiems metams“, - pasakojo politikės dukra.

Užsiminus, kad K. Prunskienė šventėje atrodė atsigavusi, R. Vaitkienė aiškino, kad tai – visos iki šiol buvusios reabilitacijos rezultatas. „Palangoje personalas dirba gražiai ir gerai. Mama sustiprėjusi, simpatiškai atrodo ir gerai jaučiasi“, - džiaugėsi moteris.

Neįgaliojo vežimėlyje K. Prunskienė sėdėjo, kad nepavargtų. „Jos laukė ilga diena. Nenorėjom jos nuvarginti. Vežimėlį buvome įsigiję gerokai anksčiau. Kartais norisi toliau į mišką nuvažiuoti, tai kažkiek pėsčiomis, kažkiek vežimėliu“, - aiškino daugiausia laiko su mama leidžianti duktė.

Palangoje buvusi premjerė prabuvo du mėnesius. Artimiausiu metu K. Prunskienė laiką leis gimtinėje – sodyboje Labanoro girioje. „Vasarą būsime čia, o paskui žiūrėsime, kaip jausis mama ir kokie bus mūsų darbų planai“, - kalbėjo moterį slauganti giminaitė.

K. Prunskienės sveikata pablogėjo pernai vasarį. Sulaukus 69-erių, gimimo dieną ją ištiko insultas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.